- הוסף לסימניות
למה לא?מהורה אי אפשר לנתק קשר..
למה לא?מהורה אי אפשר לנתק קשר..
אני לא עונה תשובה ממקום מקצועי, לא פסיכולוגית וכו'.יש לי שאלה:
בשידוכים, כשנפגשים עם בחור/בחורה.
יש דרך לדעת אם הם נרקיסיסטים?
במקרה שאני מכירה בררו ולא היה מידע חריג.. גם ההתנהלות בפגישות ועד החתונה..
עם הזמן זה התברר לה.
וזה היה מאוחר מידיי כשהבינה שהיא לא הבעיה כשכבר נולדו ילדים.
כי אני לא יכולה לעשות את זה.. איפה הכיבוד הורים פה? אם ה' נתן לי הורה כזה, הוא לא נתן כדי שאנתק איתו קשרלמה לא?
אפשר גםכי אני לא יכולה לעשות את זה.. איפה הכיבוד הורים פה? אם ה' נתן לי הורה כזה, הוא לא נתן כדי שאנתק איתו קשר
חייך קודמים. אם ההורה שלך היה מנסה לרצוח אותך היית ממשיכה לשמור על קשר?כי אני לא יכולה לעשות את זה.. איפה הכיבוד הורים פה? אם ה' נתן לי הורה כזה, הוא לא נתן כדי שאנתק איתו קשר
את יכולה להסביר לי בבקשה מה זה אומר בדיוק ניתוק רגשי?אפשר גם
להתנתק רגשית
אפשרי אחרי טיפול.
ואין בכך שום בעיה הלכתית.
זה נושא כ''כ רגיש. כמובן שלא באה לשפוט אף אחד וכל אחד ינהג לפי מה שנכון לו והדריכו אותו.. לי ספציפית לא אפשרי ניתוק לגמרי מההורה..חייך קודמים. אם ההורה שלך היה מנסה לרצוח אותך היית ממשיכה לשמור על קשר?
פגיעה בנפש לא פחות חמורה מפגיעה בגוף.
וכמובן שכל אחד ינהג כעצת רבותיו.
אני אישית מכירה הרבה מקרים של רבנים שפסקו לנתק קשר לחלוטין.
ניתוק ,כןכל אלו שטיפלו בזה, ניתקתם קשר עם אותו אדם?
איך המשכתם הלאה בחיים? במה הטיפול עזר לכם? מהורה אי אפשר לנתק קשר..
כל תשובה תעזור..
זה אומראת יכולה להסביר לי בבקשה מה זה אומר בדיוק ניתוק רגשי?
מרפרוף באשכוללדעתי
תמשיך ככה
תן לאנשים מילים טובות
זה מחייה נפשות!
יש סיכוי 1/100 שזה יפול על הבן אדם הלא נכון, לא נורא.... עדיף לגבות ולתת מילים טובות ל99 שזה כן יעיל,
אנחנו רגילים לזה, ולא מאשימים את מי שנותן את המחמאה, אנחנו יודעם שהוא לא אשם.
אוקי.. אבל מבחינת הלכה אסור גם במחשבה לחשוב דברים רעים על הוריםזה אומר
להוציא את ההורה מלכתחילה מתוך החיים בלב שלך
להסתכל עליו עם מבט חיצוני כעל טיפוס בעייתי, פגוע נפש ומסכן
לשנן לעצמך מידי יום שאתה ה"בסדר" והוא אומלל ונכה עם יחסים עם אישיים ברמה של פעוט בן שנתיים.
לצחוק בלב על הטיפשות שלו, על איך שהוא כבר כרגע "שקוף" כי אתה מבין שכל התנהלותו נובעת מאגואיזם
עלית עליו
וכך בעצם יש לך מעין שכבת "הגנה" מפגיעות
זה לא סותר
את הכמיהה התמידית לאהבה מההורה, שאי אפשר לכבות.
וזה דורש התמודדות פנימית תמידית
על להפריד בין עצם העובדה שהוא הורה, לעובדה שהוא נרקססיט מטופש חולה שאינו יכול לשלוט במידות הרעות שלו.
ושוב,
לרוב זה לא אפשרי,
למי שזה אפשרי, זה לאחר טיפול מקצועי ארוך ועמוק על טיפוח ה"אני" שבך,
שאף פעם לא היה משהו נפרד בגלל השפעת הנרקססיט
אבל הם כל כך מלאי מוניפלציות, וכל כך גרועים, שזה כמעט בלתי אפשרי..לא סתם יש רבנים שמתירים לנתק לגמרי
זה בשביל לשמור על בריאות הנפש
הפרעת אישיות גבולית,זה מצבי רוח שמשתנים באופן מוקצן מצד לצדמה ההבדל בין הפרעת אישיות גבולית לנרקיסיזם?
בסיפור הכל עניין של פיקסלים ממש מחדדת את העניין של הנקודות שהיה ניתן לראות בפגישותאני לא עונה תשובה ממקום מקצועי, לא פסיכולוגית וכו'.
אבל בעיני:
1. אם מישהו מקסים מידי-זה מסוכן!!!
2. לכי על תחושות הבטן שלך, לא תמיד אנחנו יודעים להסביר למה לא, וגם אין צורך להסביר, זה לא בית משפט.
3. תתשאלי אותה, האם באמת לא היו בהתבוננות אחורה נקודות שהיא יכלה לשים עליהן אצבע לפני/אחרי החתונה?
באופן כללי ,כאשר האדם סובל וסובל מאודאוקי.. אבל מבחינת הלכה אסור גם במחשבה לחשוב דברים רעים על הורים
וואו, בדיוק המילה שחיפשתי כל החיים כדי להגדיר מה היא..."רודף"
אני לא יודעת אם אחד מההורים שלי בדיוק בהגדרה של נרקיסט (לא התעסקתי בזה) אבל כאחת שסבלתי מאוד מההוריםכל אלו שטיפלו בזה, ניתקתם קשר עם אותו אדם?
איך המשכתם הלאה בחיים? במה הטיפול עזר לכם? מהורה אי אפשר לנתק קשר..
כל תשובה תעזור..
זה שאלה לרב ולא לפרוםכי אני לא יכולה לעשות את זה.. איפה הכיבוד הורים פה? אם ה' נתן לי הורה כזה, הוא לא נתן כדי שאנתק איתו קשר
קצת מפריע לי שאתה כותב דברים בלי שחווית אותם ובלי שיש לך תואר טיפוליאגב בהתייחס לנאמר לעיל שאסור לחשוב על ההורים דברים רעים.
אני דווקא חושב שכאשר האדם מבין את העניין
הוא מרוויח שתי דברים
א.הוא מבין שהוא הבסדר וההורה הוא זה שלא בסדר
ב.הוא גם יכול להפסיק לכעוס על ההורה,כי כאשר ברור לאדם שההורה הוא פשוט חולה
והוא נמצא במצב של כביכול אין לו בחירה...
אז בניגוד למה שאמר לעיל שזה זלזול בהורים
לדעתי זה בדיוק הפוך
זה רק גורם לרחם על ההורה ולהבין שההורה פשוט נולד פגוע ופגום
ומישהו בתוך ההורה הוא זה ששולט על ההורה ופועל מתוכו
וההורה עצמו יכול להיות אדם מקסים
ובקיצור,ההפרדה המרכזית שבעצם קיימת בכל טיפול (בכל טיפול המטפל
ינסה להסביר למטופל לבצע ההפרדה שהוא זה לא הבעיה)
אז פה יהיו שתי הפרדות
א.הפרדה של הבן מההורה ,הבן הוא הקורבן ,וההורה הוא התוקף
ב.לעשות הפרדה בתוך ההורה עצמו ולהבין שההורה הוא לא אדם רע ,אלא אדם שסובל
ולדעתי אין לך כיבוד הורים יותר גדול מיזה
לא ראיתי הלכה כזאת, אם כי אני לא מכירה את כל ההלכות שבעולם אבל אשמח שתפני אותי להלכה הזו.אוקי.. אבל מבחינת הלכה אסור גם במחשבה לחשוב דברים רעים על הורים
אני מוחק את ההודעה ,תמחקי גם את
נכוןלא ראיתי הלכה כזאת, אם כי אני לא מכירה את כל ההלכות שבעולם אבל אשמח שתפני אותי להלכה הזו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים