מידע שימושי עזרה ראשונה לנפגעי נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.
זה פשוט כי אתמול נתקלתי באשכול הזה וקראתי אותו בלי יכולת לעצור במשך 4 שעות... וכל תגובה שראיתי צורך להגיב - הגבתי, זה ההסבר לרצף ההודעות.
לגבי הטיפול, אין לי שום אינטרס לאף אחד, וזו לא המלצה מוזרה. פשוט לי אישית ולקרובי משפחתי הוא עזר בנושא הזה.
כלומר: חיזק בי את האמון והערך העצמי ונתן לי כלים איך להתמודד ביומיום מול המניפולציות שאני מתמודדת.
אז אני מתנצלת
ומבקשת סליחה
ובכל זאת אני לא ממליצה ללכת לטיפול אצל אחד שאין לו תואר שני בטיפול
זה ממש מזיק!

לכל המבינים בענין...
קוראת את האשכול מהתחלה עד עכשיו
והנושא ממש כאוב לי
אבל דווקא לא אחד ההורים שלי נרקסיסטים
וגם לא בעלי
אלא אני סובלת את כל הדברים האלה דווקא מחמותי
ומישהי זרקה לי על התיאורים של הסיפורים שיש לי ממנה- שזה נשמע שהיא נרקסיסטית
השאלה שלי-
האם יכול להיות כזה דבר שנרקסיסטית תתנהג כך רק דווקא לא רק בבית , לילדים, כמו שרובם כתבו
אלא רק לכלות וחתנים?
השאלה איך היא התנהגה עם הילדים לפני שהתחתנו?
דברת על הנושא עם בעלך?

אז אני מתנצלת
ומבקשת סליחה
זה ממש מזיק!
זה לא בהכרח מזיק
אלא יש סיכון שזה עלול להזיק

גם מטפל עם תואר שני עלול להזיק
אבל הסיכון קטן בהרבה, מסיבות שונות

זה ממש מזיק!
נכון מאד!!!!
דברת על הנושא עם בעלך?
לא בטוח שבעלה יודה בזה בפניה!
מנסיון אישי ומר...
שמרוב פחד הסתרתי מבעלי את ההתנהגות הזוועתית שלה גם אחרי החתונה!
וגם
לא הייתי כ"כ מודעת
לוקח זמן להבין
שאמא
כן
אמא!!!!!!!!!!!!!!!!
מסוגלת כך להתעלל בילדים שלה!!!!!!!!!
אם לא שהייתי חווה את זה על בשרי
יכול להיות שגם לא הייתי מאמינה שיכולות להיות זוועות כאלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ומפקפקת בדברים ובסיפורים האלו כמו כל מיני אנשים כאן ובעולם בכלל...

נערך לאחרונה ב:
בעניין השוויגער, יש חומר גם על התמודדות מול שוויגער נרקיסיסטית
אשמח לדעת יותר

קיים בהחלט סוג של נרקיסיסטים הרואים בבן הזוג/המעגל המשפחתי שלהם חלק מהם, שראוי לכבוד היקר והגדולה שהם דורשים לעצמם. כל מי שמחוץ למעגל הזה עשוי לסבול מהם.
זה נשמע לי ממש זה כי
דברת על הנושא עם בעלך?
בעלי לא יודע מה אני רוצה
האמא הכי מדהימה!!
כמובן מודה שעם התנהגויות חריגות "קצת"
אבל בכלל לא בקטעים כאלה
היא סוג שתעשה הכל לילדים וגם בבית
היא גם עליהם השתלטה והתערבה כל דבר אבל רק חיובי- היא יכולה לדרוך ולרמוס את כ-ל העולם בשביל הילדים שלה

אשמח לדעת יותר

זה נשמע לי ממש זה כי

בעלי לא יודע מה אני רוצה
האמא הכי מדהימה!!
אבל בכלל לא בקטעים כאלה
היא גם עליהם השתלטה והתערבה כל דבר אבל רק חיובי- היא יכולה לדרוך ולרמוס את כ-ל העולם בשביל הילדים שלה
תתארגני עם סופין נגדה😉

בעלי לא יודע מה אני רוצה
האמא הכי מדהימה!!
אבל בכלל לא בקטעים כאלה
יכול להיות שמה שכתבתי למעלה [לפני כ-20 הודעות] יעזור??? מנסה להציע...

אני לא מומחית, יתכן שאת בקיאה ממני. רק שכתבתי את שכתבתי בהסתמך על חומר מקצועי שקראתי לפני תקופה.
יש מצב אולי למקור? זה ממש מעניין אותי...
@הפונצ'יקית
@ריבל
מצרפת חוברת שכתבה אירית וויך, היא הובאה פה בעבר באתר, ואין לי מושג ע"י מי - מי שיודעת שתכתוב בבקשה, "מביא דבר בשם אומרו..."
בעלי לא יודע מה אני רוצה
האמא הכי מדהימה!!
אבל בכלל לא בקטעים כאלה
תסתכלי בחוברת על הנושא של ההסתכלות שלה על ילדיה כחלק ממנה. (אמא בולעת). יתכן שהוא שבוי שלה, מבחינה רגשית ( תסמונת שטוקהולם), יתכן שהוא לא מכיר אמא אחרת- כמו שאמרה אסטרונאוטית:
לא בטוח שבעלה יודה בזה בפניה!
מנסיון אישי ומר...
שמרוב פחד הסתרתי מבעלי את ההתנהגות הזוועתית שלה גם אחרי החתונה!
וגם
לא הייתי כ"כ מודעת
לוקח זמן להבין
שאמא
כן
אמא!!!!!!!!!!!!!!!!
מסוגלת כך להתעלל בילדים שלה!!!!!!!!!

ויש עוד כמה רזולציות שיכולות להשפיע על התמונה... אבל זה נשמע הכיוון...

קבצים מצורפים

• לסבל שלך יש שם _ חוברת עזרה ראשונה (1) (1).pdf
    KB 798.8 · צפיות: 67
קיים בהחלט סוג של נרקיסיסטים הרואים בבן הזוג/המעגל המשפחתי שלהם חלק מהם, שראוי לכבוד היקר והגדולה שהם דורשים לעצמם. כל מי שמחוץ למעגל הזה עשוי לסבול מהם.

בעיני זה לא נכון. הרי הסובלים העיקריים הם בני הבית! אין מצב שנרקיסיסטית אמיתית מתנהגת כראוי לבני הבית!
מילא, מילא לנשואים... אולי... איכשהו... אבל האם כך היה המצב תמיד? האם גם כילדים היא התנהגה כלפיהם כמו שצריך? בסופו של דבר, להתעלל בכלות שלה, יש לזה שני היבטים:
1. גם אם יתברר שכילדים הם כן סבלו ממנה( תבדקי את זה...), בסיטואציה של בן וכלה- במבט שלה הבן הוא חלק ממנה, ולא כמטאפורה. נרקיסיסט לא מכיר בגבולות. ולכן, נניח והיא במוד של מאבקי כוחות, היא בכלל לא רואה את זה כענין שלך מולו, זה את מולה! לי לקח זמן להבין- למה אין לו בעיה לרדת עלי בבית, ואם מישהי בגינה תרביץ לי הוא יזדעק... (תלוי מתי אבל בסדר...) אבל איך הוא צעק עליה? "את לא תגעי בבת שלי! " ... אבל כשמדובר בו מולי? זה כבר ענין אחר...
2. יש מצב שהיא רוצה להכנס ביניכם? שזאת פשוט מניפולציה מתוחכמת להזיק לבן שלה? ואולי זאת נשמעת מחשבה פרנואידית, אבל תאמיני לי שנרקיסיסטים הם חכמים הרע, והם יודעים להפיק סרטים מטורפים... לצערנו!
בקיצור- לדעתי צריך לברר בחכמה ובעדינות האם הילדים שלה לא עברו את זה גם כן...
ואולי אני טועה.

אני לא מומחית, יתכן שאת בקיאה ממני. רק שכתבתי את שכתבתי בהסתמך על חומר מקצועי שקראתי לפני תקופה.
וודאי שזה יכול להיות.
אולי פחות מול ילדים

אני ראיתי במו עיני, בעל כזה.
שלמרבה הפלא אשתו לא סובלת בכלל, רק הילדים וכמה שהם סובלים...
היא חלק ממנו, כמו התכשיט שלו שהוא שומר עליו.
ואפשר לראות עליה, כמו שגם אפשר לראות על הילדים שלו.

@סביון-
בהנחה שאת לא האישה המדוברת... אז???
יש כמה וכמה סוגי אלימות, ומנין הבטחון שהיא לא סובלת ממנו באין רואים?
תקני אותי אם אני טועה- אבל לדעתי אפילו בת לא יכולה לדעת...

אהמממ... במקרה, אני יודעת בוודאות גמורה ולא אוכל לפרט איך שהסופרת הזו אינה נרקיסיסטית, ,ואגב- הגרוש/ הפרוד שלה עומד מאחורי מסע ההכפשה שבו נטלתם כעת חלק...
ואם לא אכפת לכם- מאמינה שעל חלקנו הגדול יש מי שטוען שאנו נרקיסיסטים.
ואם תרצו- זאת דוגמא מצוינת לתגובה של נרקיסיסט, כשהסובבים "קולטים" אותו. הוא לא יהסס "לאבחן" את הקרבן כנרקיסיסט.
משערת שאת אומרת את זה כי לא פגשת מקרוב נפגעים ממנה שהם לא הגרוש. (כן, גרוש)
אז אני פגשתי.
ומשערת גם שלא ידעת שיש אחרים שעומדים מאחורי מסע ניסיון טיהור העולם מפוגעים.
גם את חלקם פגשתי באופן אישי
בוודאות גמורה
וגם פרטתי

@סביון-
בהנחה שאת לא האישה המדוברת... אז???
יש כמה וכמה סוגי אלימות, ומנין הבטחון שהיא לא סובלת ממנו באין רואים?
תקני אותי אם אני טועה- אבל לדעתי אפילו בת לא יכולה לדעת...
מסכימה.
וגם חושבת שאפשר לראות.
כמו שיכלתי לראות על הילדים שלהם.
יודעת את ה"אחד בפה ואחד בלב" שהם עושים.
הילדים שלי הכי מושלמים ובבית מכות.
וגם את זה מכירה לצערי הרבה.

אז אני די סומכת על האינטואיציה שלי, עדיין לא קרה שהיא הטעתה אותי.
אם היתה טעות, זה לא להקשיב לה.

ואת צודקת גם שאי אפשר לסמוך על מילה שלי כאן.
וגם אין לי דרך להוכיח. באמת כמו שאמרת, לא הייתי בחדר שלהם.

אהמממ... במקרה, אני יודעת בוודאות גמורה ולא אוכל לפרט איך שהסופרת הזו אינה נרקיסיסטית, ,ואגב- הגרוש/ הפרוד שלה עומד מאחורי מסע ההכפשה שבו נטלתם כעת חלק...
ואני דווקא יודעת בבירור, להיפך לגבי שני הנתונים שהזכרת.
ולא במקרה אני יודעת בבירור עוד יותר גמור שאלו שעומדים מאחורי מסע ההכפשות ממש לא מסתתרים
ואין להם שום קשר למי שהזכרת
המרכז לנפגעי כתות כתבו נגדה כמה חוו''ד ומתבססים על עדויות שונות של מטופלות שלה וכן על המון התכתבויות שלה עם מטופלות. הם יכולים לענות לך בטלפון 03-6708811
והרב מרדכי וילנר מחבר 'חרדים מכתות' והידוע מפעילותו נגד החברה המרכזית וכו'.
הוא גם אויים על ידה בתביעת דיבה ולא נרתע.
כמו כן למעלה ממאה מטפלים ומטפלות חתמו על מכתב מנומק מדי מכדי להתפטר ממנו בהאשמה זולה כזו.
יש עוד פעילים שממש לא חשודים בקשר או אהדה לגרוש שלה
(אגב, חוסר ההכירות שלך מקרוב, מוכח מציון האפשרות /הפרוד.)

לוקחת צעד אחורה בנושא, כי באמת שלא התערבבתי עם הדברים מבפנים, ציינתי רק זווית שידועה לי בצורה מוחלטת.
(אגב, חוסר ההכירות שלך מקרוב, מוכח מציון האפשרות /הפרוד.)
ההפך הוא הנכון. זה מוכיח שאני לא הסופרת עצמה, או בת משפחה שנוטלת צד בענין.
אני ידעתי על הסיפור המשפחתי שם לפני שהם נפרדו- ואין לי מושג אם הם נפרדו או כבר התגרשו... וזה לא משנה לעצם הענין. ואני לא מטהרת את הספרים, הוספתי עוד מידע מסוים בנוגע למסע הרדיפה שהמשפחה הזאת עוברת.

ולא דיברו פה באשכול על התנהגות נרקיסיסטית שהיא קיימת אצל הרבה מהאנשים במידה מסוימת
ובפשטות קוראים לזה מידות רעות שאפשר לעבוד עליהן
אלא על הפרעת אישיות נרקיסיסטית
הפרעה שמתגבשת בשנות הילדות ומביאה לחוסר בטחון קיצוני שמהווה איום קיומי ממש
וכל ההתנהגות הנרקיסיסטית באה לחפות על החוסר הזה
אף ספר לא יכול לגרום לכזו תופעה.
אשמח שתסבירי
אני דברתי בעיקר על התנהגות נרקיסיסטית
שיש בה הרבה רמות ויכולה להקצין ולהתפתח
וההכוונה של הספר היא בדיוק לכיוון הזה.
ומלבד זאת אין ויכוח שיש אנשים אצלם עלולה ההפרעה להתפתח.
ורק מהצטרפות של כל מיני גורמים, או מול כל מיני אנשים, זה לא התפרץ.
בכל אופן אני מתבססת על מקרים מסויימים שאני מכירה אישית מקרוב ממש

יש מצב אולי למקור? זה ממש מעניין אותי...
@הפונצ'יקית
@ריבל
מצרפת חוברת שכתבה אירית וויך, היא הובאה פה בעבר באתר, ואין לי מושג ע"י מי - מי שיודעת שתכתוב בבקשה, "מביא דבר בשם אומרו..."

תסתכלי בחוברת על הנושא של ההסתכלות שלה על ילדיה כחלק ממנה. (אמא בולעת). יתכן שהוא שבוי שלה, מבחינה רגשית ( תסמונת שטוקהולם), יתכן שהוא לא מכיר אמא אחרת- כמו שאמרה אסטרונאוטית:

ויש עוד כמה רזולציות שיכולות להשפיע על התמונה... אבל זה נשמע הכיוון...
וואוו!!
תודה רבה על החוברת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.