מידע שימושי עזרה ראשונה לנפגעי נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.
אל תתלו מדי תקוות בעזרה מהרווחה וכו'
הם ימנעו מהתערבות במה שקורה בבית עד קצה הגבול

עו"ס מקבלות משכורת בכדי להקשיב לבאים לספר על סבלם
הן מקשיבות יפה - בתנאי שקבעת פגישה (בד"כ)
ופעולה של התערבות - אצלי כלום
ביקשתי שתבא בתואנה שרוצה לראות אם צריכים עזרה (העירייה מספקת דברים למעוטי יכולת גם לא עניים ממש).
חשבתי שהנרקיס תראה שעו"ס נכנסה לבית,
היא תתחיל לחשוש וקצת תמנע מלצער את אבינו שנהיה מוגבל וגם תסכים לעשות שינויים מתבקשים בבית.
לאחר כמה פגישות של העו"ס עם הילדים הנשואים (ב"ה)
ענתה שקיבלה הוראה שאין צורך לבא לביקור ואם הם מסתדרים ימשיכו להסתדר.
אני חושבת שהם פוחדים יותר מהילדים ...

כל אלה שעברו את החוויות הקשות הללו
לא היה לכם רגעים טובים? (מציינת שאני לא מוסמכת להגדיר את אחד ההורים שלי בתור נרקיסט)
עם כל הקושי יש לי חוויות ילדות

אל תתלו מדי תקוות בעזרה מהרווחה וכו'
הם ימנעו מהתערבות במה שקורה בבית עד קצה הגבול

עו"ס מקבלות משכורת בכדי להקשיב לבאים לספר על סבלם
הן מקשיבות יפה - בתנאי שקבעת פגישה (בד"כ)
ופעולה של התערבות - אצלי כלום
ביקשתי שתבא בתואנה שרוצה לראות אם צריכים עזרה (העירייה מספקת דברים למעוטי יכולת גם לא עניים ממש).
חשבתי שהנרקיס תראה שעו"ס נכנסה לבית,
היא תתחיל לחשוש וקצת תמנע מלצער את אבינו שנהיה מוגבל וגם תסכים לעשות שינויים מתבקשים בבית.
לאחר כמה פגישות של העו"ס עם הילדים הנשואים (ב"ה)
ענתה שקיבלה הוראה שאין צורך לבא לביקור ואם הם מסתדרים ימשיכו להסתדר.
אני חושבת שהם פוחדים יותר מהילדים ...
לצערינו הרב הם ממש מוגבלים לא רק במקרה של נרקסיסטיות,
הם יפעלו רק בתנאי שיראו הזנחה והתעללות ברמה קיצונית, בלי זה הם לא פועלים..
מעבר לכך שברגע שמדובר בבגירים הם ממש ממעטים להתערב ולכן עדיף לפנות לעמותות שמתמקדות בסיוע פרטני ומתמחים בנושאים הרלוונטיים.

לא חסר סבל בעולם.
אם אני יעשה רשימה היא לא תגמר: מחלות והפרעות נפשיות, מחלות פיזיות, נכויות, טרגדיות, התעללות, הזנחה, אלימות ובקיצור הבנתם..

לעשות "תחרות סבל", מי סובל יותר לא הגיונית ולא נכונה גם כי סבל מורכב מהיבט אוביקטיבי של מציאות כלשהי אם נקרא לזה ככה אבל גם מההיבט הסובייקטיבי- כל אדם חווה דברים אחרת ובנוסף יש את העניין של נטייה גנטית, סביבה ומבנה אישיות
ואותו לא ניתן למדוד כי משתנה מאדם לאדם.

חוץ מזה שכשאדם סובל/כואב לו משהו הוא לא מעוניין לשמוע אמירות שמפחיתות מערך הסבל האישי שלו
למשל מישהי שסבלה מהורה אלים מילולית, הפחדות, איומים צעקות ואומרים לה תשמחי שלא קיבלת מכות..

אז כן יכול להיות שהייתה כאן התנגדות לדעה שונה באשכול שמנסה להבין את המתעללים או ששוללת כל גישה אחרת מלבד הזדהות עם הנפגעים אבל מפה ועד לומר שאותם מגיבים נרקיסיסטים הדרך עוד רחוקה

אגב, כולנו נרקיסיסטים במידה כזו או אחרת כי בכולנו יש מכל המידות אבל לא בצורה קיצונית
כאן באשכול דובר על מצב שהוא כבר "הפרעה"
מצב קיצוני שגורם נזק וסבל לסביבה הקרובה

חבל מאד שבעולם הישיבות אין אנשים שיודעים לזהות את זה ולגאול את אותם נפגעים אומללים.
אולי זו הזדמנות לכתוב על זה בעיתון קטיפה/בקהילה/יתד וכו'...
לפתוח לאנשים את העיניים...

עם כל הקושי יש לי חוויות ילדות
אני מקפידה מאד לספר רק דברים רלוונטים שיביאו תועלת להבין את המצוקה (בקצה המזלג...)
ובעיקר מסקנות מה אפשר לפעול ולהעזר (ומה אי אפשר)
בכ"ז כיבוד הורים במחשבה זו חובה...

מי שלא הבין עד עכשיו - אין חשש כזה 😉
נרקיסיסטים ובעלי הפרעת אישיות גבולית (השאר איני מכירה)
הם מטעים מאד (מתעתעים ממש)
יש להם כריזמה ואישיות קוסמת
(אם הם רק רעים - סליחה זה יכול להיות משהו יותר גרוע אבל לא זה)
יודעים להנות מהחיים יותר מכולם
כך אצלנו בכל יום ראשון (בחו"ל) יוצאים לטיול אם זה לפארק עם אגם ואם זה לגלוש בשלג או לתערוכה העולמית EXPO
אל תתחילו לקנא, פליז.
חייבים לצאת מידי פעם למופעים לתכניות הצגות וסרטים
ברור שיש אלמנט של הנאה
אפילו בזה שאומרים לך אמא שלך מקסימה ומיוחדת
יש בזה הנאה...
כל דבר נעשה ברמה גבוהה - טעם מיוחד בביגוד ובבישול ואפיה ועוד
תודה רבה על השאלה!

הם יפעלו רק בתנאי שיראו הזנחה והתעללות ברמה קיצונית, בלי זה הם לא פועלים..
פעם באמת היו ממהרים להוציא מהבית.
בשנים האחרונות עושים הפוך-
אומרים שהכי טוב כמה שפחות להוציא מהבית.

כנראה שעדיין נושא הנרקיס' עוד לא מספיק מוכר בציבור...:(

פעם באמת היו ממהרים להוציא מהבית.
בשנים האחרונות עושים הפוך-
אומרים שהכי טוב כמה שפחות להוציא מהבית.

כנראה שעדיין נושא הנרקיס' עוד לא מספיק מוכר בציבור...:(
הם לא ממהרים להוציא מהבית בגלל שלא הוכחה הצלחת ההוצאה מהבית, (מחקרים שנערכו בשנים האחרונות..)
וזה לא רק שהם לא ממהרים להוציא מהבית הם גם לא ממהרים להתערב,
רק אחרי שמוכח מעל לכל ספק סביר שבאמת נדרשת התערבות מתחילה התערבות וגם אז לרוב היא לא מספקת..
וזה בהחלט קשור לכך שיש מחסור חמור בעו"סים, ובמטפלים מקצועיים בשירות הציבורי,
ולכן כאשר נתקלים בקשיים משפחתיים ופנימיים מומלץ לפנות לעמותות פרטיות - לרוב יש להם יותר יכולת דינאמית לסייע.

ראיתי את האשכול הזה, וב"ה אני לא ניראה לי קשורה... אבל יש לי שאלה, הנרקיסיסטים מודעים לעצמם??

ראיתי את האשכול הזה, וב"ה אני לא ניראה לי קשורה... אבל יש לי שאלה, הנרקיסיסטים מודעים לעצמם??
ל-מה הכוונה מודעים לעצמם?
אם הם מודעים לפגיעות שהם פוגעים?

כן,
כאילו רוב האנשים שיש להם מחלות והפרעות נפשיות- מודעים לזה...
הם מודעים לזה שיש להם את הבעיות הללו?
שאלה שאני גם חושבת עליה ולא מצליחה להגיע לתשובה.
נראה לי שלא.

הנרקיסיסט "מודע" לזה שהוא מורם מעם
והוא תמיד צודק
ומוכן "להסביר" לך בכל שפה שהיא אגרסיבית יותר או פחות
אסור לומר לו שהוא לא צודק
כי זה נקרא הלבנת פנים
אסור להזכיר לו חסרונות - כי זה גזענות
אם ילד בוכה צריך להעניש אותו קשות על כך
הוא מודע לכל המצוות והחומרות
אבל הוא כמו רשכבה"ג - מעל הדין

ניסיתי...

נרקיס שהיה מלא ביקורת על כל העולם
ניסו להסביר לו שהעולם לא כ"כ שחור
אלא הרגש שלו מפרש כך
הציעו לו כדור הרגעה
ניסה
הפסיק
הסביר "זה פוגע לי בחדות המחשבה "...
(אז איך יוכל למצא חסרונות בכל דבר וכל אדם...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.