עזרה עזרה ראשונה - שיזוף רציני!

• הוסף לסימניות
הבנות שלי היו היום בים (מסיבת פרידה מהחופש...)
והשתזפו כהוגן!
שורף להן מאד בזרועות הידיים!
מה ניתן לעשות?

• הוסף לסימניות
קרם שיזוף - עוזר מאוד אחרי שנשרפים.
ברן קר\ n כיויה.
על אלוורה אני פחות ממליצה כי זה דביק.
המון הצלחה!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
מנסיון מר שחוזר על עצמו עשרות פעמים-
אלוורה.
למרוח בנדיבות כול חצי שעה בערך
להיות במקום ממוזג ולשתות הרבה.

רפו"ש

• הוסף לסימניות
מנסיון מר שחוזר על עצמו עשרות פעמים-
אלוורה.
למרוח בנדיבות כול חצי שעה בערך
להיות במקום ממוזג ולשתות הרבה.

רפו"ש
אם שורף להם אז הן לא השתזפו אלא נשרפו.
למרוח לבן זה מרגיע ולאחר מכן אלוורה
ברן קר \ n כיווה הכי הכי עוזר מינסיון של כיווה כמעט דרגה 2.

• הוסף לסימניות
ניתן לפנות לגב' גרין מירושלים. אם צריכה פרטים, תודיעי. רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
מהידע שלי: יש לשתות כמות כפולה של מים מיום רגיל,
לשטוף את האזור במים זורמים פושרים ולהשרות כמה שיותר (כמה שיותר יותר טוב, חצי שעה, שעה, שעתיים..)
וכן מומלץ מאד כמו שכתבו כבר, להתייעץ עם גב' גרין: 025817717
(לפעמים יש לשים משחה אנטיביוטית ע"מ שלא יזדהם - לשאול את גרין/רופא)

• הוסף לסימניות
מנסיו מר
שום דבר אחר חוץ מ "גרין"
הם פשוט הושיעו אותי אם הדרכי טיפול שלהם
והצטערתי נורא שלא מייד טיפלתי דרכם
רפו"ש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

1751198310084.png

צפי:

23:01 מוצאי שבת

הילדים ישנים -

זה בדיוק הזמן שלי לשטיפה.

תוך כדי והטלפון מצנתק

יש להשמע להוראות פיקוד העורף,

אני עוזבת הכל- שהילדים למען ד' לא יתעוררו----

סוגרת חלונות, אוטמת דלתות

ומחכה בהיסטריה לקול האזעקות---

לא אוחזת את גודל ההשגחה פרטית שקורה אצלי כרגע בבית.

אני באמצע שטיפה, כבר אמרנו!

דלי, מים, סמרטוטים, מקלות

וריצות לממ"ד.

והתינוק שלי בן השנתיים (שמתעורר מכל רחש, ורועד מהאזעקות)

כבר מסתובב לי בין הרגליים, יחף, מבוהל.

----סכנה----

פתאום זה הכה בי בעוצמה:

הבית שלי צריך להיות בטוח. גם תחת לחץ. גם ברגעי חירום.

חברות,

בעקבות האירוע הזה

והתובנה החזקה הזו

החלטתי לצאת בהגרלה חד פעמית

על מוצר בטיחותי ונצרך לבית (עד היום לא הבנתי עד כמה---)

שואב שוטף, לשטיפה בטוחה

גם כשהלב דופק - הראש צריך להיות שקט.

תמונה1.jpg
מה את אמורה לעשות בכדי להיכנס להגרלה זו?

להשיב באשכול:

1. "עשיתי צעד בטיחותי!"

כתבי לי אם עשית קורס עזרה ראשונה כלשהו במהלך השנה האחרונה-

(ולא משנה איפה - היעקר שפעלת!)

2. "סיפור מהחיים"

סיפור השגחה פרטית או סיפור הצלה הקשור למקרה חירום שקרה בסביבתך-

משהו שגרם לך להבין עד כמה חשוב לדעת מה לעשות.

בין השולחות תגובות תיערך הגרלה על שואב שוטף במתנה (!!)

*ההגרלה תיערך בס"ד בכ"ח תמוז 24/07/2025

לוגו.jpg

*
רוצה לדעת מה באמת קרה עם התינוק שכמעט נחנק?
לחצי כאן לקבלת הסרטון המלא.
באנר (2)_1.png
אני מעלה את זה כאן ואולי מכאן תבוא הישועה והסתכלות אחרת על האלמנים ובעיקר על היתומים של האלמנים,
אני אלמן כבר קרוב לחמש שנים עם שמונה יתומים, אבל משום מה יש בקהל ובארגונים רבים הרגשה שהאלמנות והיתומים של האלמנות הכי מסכנים והאלמנים והיתומים שלהם הכל בסדר מבחינתם,
אז קצת לומר מה מרגישים ומה עובר על האלמנים,
זה ממש קשה בחנוכה למשל שאין מי שידליק את הנרות חנוכה כי אין אבא בבית שידליק את החנוכיה, אבל גם מאד קשה שאחרי שגמרו להדליק את החנוכיה אין מי שיכין עם הילדים את הסופגניות ויכין את הלביבות ויצחק עם הילדים במטבח ויביא את עיקר האווירה הטובה של מסיבת חנוכה,
ומאד קשה בפסח שאין מי שישב ויערוך את שולחן ליל הסדר שאין אבא בבית, אבל גם מאד מאד קשה שאין מי שתבשל לפני זה ותכין ושתלך להביא באמצע ליל הסדר דברים מהמטבח בשביל שהאבא יוכל לשבת עם הילדים בנחת ולספר את הסיפור ההגדה
מאד קשה בשבועות למשל שאין אבא שישב בבית הכנסת וילמד עם הילדים היתומים, אבל גם מאד קשה לאבא ללכת ללמוד עם הילד בבית הכנסת שצריך להשאר בבית ולשמור על הילדים הקטנים
ולא רק בחנוכה והחגים אלא כל השנה, מאד קשה באמת לילד יתום מאבא שאין מי שישב איתו באבות ובנים ויחזור איתו על הגמרא, אבל גם מאד קשה לאבא לשבת עם הילדה שלו בכתה א ולחזור איתה ולעקוב על השיעורים, ומאד קשה לאבא ללמד את הבת שלו דברים שבעיקר אמא אמורה ללמד אותה כמו גיל ההתבגרות,,
ואני מדבר על כל גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינת פינוקים,
אלמן שמטופל ביתומים לא יכול לצאת לעבוד כמו כל גבר אחר שיודע שיש אמא בבית שתשמור על הילדים או שתשאר איתם שחולים,,
וצריך לשלם לאשה שתנקה ותכבס ,,, ועוד דברים שגבר לא יודע לעשות,,
ותשעים אחוז מהארגונים עוזרים בעיקר לאלמנות או ליתומים של האלמנות

והכי הכי קשה זה הדבר שצריך לדאוג ליתומים לבד שלא ירגישו 2 דברים,,
1. שלא ירגישו את החוסר שיש בינם לבין ילדים אחרים שיש להם אבא ואמא,
2, ושלא ירגישו את החוסר שיש בינם לבין יתומים מאבא, כי זה אחד הדברים הכי הכי קשים, שהם שומעים למשל שארגונים מארגנים נופשים בחנוכה או בפסח או בשבועות וזה רק למשפחות של אלמנות, ומקבלים שם עולם ומלואו,,,, ואני צריך לתת לילדים שלי דברים כאלו מכספי רק שלא ירגישו שחבל שמי שנפטר זה,,,,,,,,,,,,
וודאי שמבחינת צניעות לא מתאים לעשות אלמנים עם אלמנות,, אבל כמו שמארגנים בנפרד לאלמנות אפשר שאותו ארגון יארגן במקום אחר לאלמנים עם יתומים,,
ואני יודע שכולם יגידו שבתורה כתוב אלמנה ולא כתוב אלמן, ולכן כולם חושבים בעיקר על אלמנות ולא על אלמנים,,, בתורה הכוונה לאלמנה זה מי שנצרך, וכן בזמן התורה לא היה מושג של אלמן אלא כל אחד היו לו כמה נשים,,,, והיה מי שידאג גם ליתומים וכן לא חושב שבתורה יש הבדל בין יתום מאבא או מאמא
אני לא כותב את זה בבקשת עזרה , כי מנסה ליהיות לבד ולעשות מה שצריך ליתומים שלי,, אלא רק להעלות את המודעות בציבור, ואולי יקום מישהו שידע באמת לדאוג לכל היתומים ויבין מה עובר גם על האלמנים ואולי ירים את הכפפה
ברחוב המקביל אלינו מתגוררת במשך שנים רבות אישה חולה וערירית.
דמות מקסימה שמאד אוהבת ילדים והילדים כמובן אותה.
היא עברה לא קצת בחייה אבל אף פעם לא דרשה יותר מידיי מהזולת.
ומה שכבר כן ניתן לה תמיד הודתה במאור פנים.
תמיד הכרתי אותה כדמות חביבה שיש הרבה מה ללמוד ממנה.
לפני שנה בערך בערך היא שיתפה אותי בקושי שהיא עוברת עם אחד השכנים ברחוב ההוא, שמציק לה מידי פעם ושולח את ילדיו להקניט אותה ברחוב.
עודדתי אותה שלא תתייחס ואנחנו כולנו איתה וכמובן שאם חלילה נפגוש אותם נעיר להם.
האמת, שלא ממש התפניתי לכך והזמן עבר...
היא מידי פעם תזכרה אותי ואת האחרות ולצערי נפנפנו..
השבוע קרה מקרה מחריד.
אותו אדם שלח את ילדיו שיכו אותה בעוצמה על מנת שתסתלק, מבחינתו היא אמורה לעזוב את המקום ולחפש לה מקום מגורים אחר.
היא פונתה לבית חולים וחזרה צולעת קרוב לכניסת השבת.
אני לא ידעתי מכלום, לא היינו בבית.
אלא מה היום בצהריים התעוררנו לשמע שאגות מלמטה.
השכן הנ''ל ואשתו ירדו והשפילו אותה בבושת פנים ברחובה של עיר תוך אמירת ביטויים מחרידים.
עמדנו בחלון מס' שכנות ולא ידענו מה לעשות...
המילים המזעזעות הטון ועוד באמצע הרחוב ככה זוג חרדי שהחליט לרצוח אישה מסכנה לעיני כל.
לא המשיך בתיאור המחריד של מה שהלך שם,
רק אומר שאני וכל השאר בדילמה ממש קשה.
מצד אחד אני מאד רוצה לבוא לעזרתה ולהפסיק את ההתעללות המזעזעת הזו,
מצד שני וזה בעצם מה שגרם לכולנו לחשוש להגיב בכל הסיטואציות הנ''ל.
מדובר באדם ''רציני'' במגזר החרדי עם שם רציני ו המון קשרים וכסף.
ואני די חוששת שהוא יעבור אליי כשיקלוט שהתערבתי בסיפור.

אבל תגידו לי איך לב יהודי יכול לראות דבר כזה ולשתוק???
מה עושים???
מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • תודה
Reactions: SUPERWOMAN1001 //
2 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה