עזרה של ילד לשכנים ובבית

• הוסף לסימניות
לחובבות אשכולות החפירה שבינינו (כמוני...) הנה אחד (סתתםם, האמת שפשוט שאשמח לעצה טובה)

העניין הוא כזה: יש לנו שכנים, זוג צעיר עם תינוק בן שנה וחצי שאנחנו ב"ה ביחסים מצויינים איתם, אחרי שכנים חילוניים שלא הסתדרנו איתם והתפללנו שיעברו הגיע הזוג הזה כמו מתנה. אחרי לידתי הם עזרו לנו הרבה ובכלל אנשים מאוד נחמדים.
בערך בשלושת החודשים האחרונים האשה חלתה במשהו כמו מונו, אבל לא בדיוק והיא זקוקה להרבה עזרה עם התינוק באופן שהבעל כמעט לא יכול לעשות שום דבר אם אין לו עזרה עם הילד, כולל ללכת לקניות, לתפילות וכו'. כמובן הצענו את עזרת בנינו הבכור בן ה-9 שמפעיל תינוקות מצויין והילד שלהם מאוד אוהב אותו, זאת מתוך הנחה שידובר על פעמיים בשבוע משהו כזה, היות ויש להם ב"ה עוד הרבה עזרה. הקטע שכבר תקופה מאוד ארוכה הם קוראים לו בכל יום לשעתיים ביום בערך, ואחר כך לילד, שהוא יד ימיני בכל מה שקשור לעזרה עם הקטנים לא נשאר כוחות וסבלנות לאחים שלו ולעזור בבית והוא מתחמק מכל טיפת עזרה שאני מבקשת ממנו וזה מאוד צורם לי, הוא פשוט נותן את כל הכוחות שלו שם. נכון שאני ב"ה אשה בריאה ושכנתי זקוקה עכשיו לעזרה יותר ממני,ואני שמחה שיש לנו דרך לעזור אבל אין איזשהם סדרי עדיפויות? ואם כן איך ואיפה שמים את הגבול בלי לפגוע?(באמת אם זה היה אנשים פחות נחמדים זה היה יותר קל...:rolleyes:)

אשמח לקבל עצות מחכימות, ותודה

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, כל הכבוד לך! הלוואי וכל השכנות היו כאלו!

מה דעתך לבקש מהם שהתינוק יהיה אצלך בבית והבן ישמור עליו בביתכם? מה שתרויחי זה ילד זמין לידך, פחות עול לבן שלך כי בד"כ ילדים שמכירים לא צריכים מעסיק צמוד בבית שמסתובבים שם עוד ילדים

• הוסף לסימניות
אני נדהמת מזה שלבנך בן התשע יש את החשק והסבלנות לשעתיים עם הבן של השכנה.
לעניות דעתי זה מוגזם לתת לילד לעזור ככה. הוא לומד מספיק במשך היום, ומתי יישאר לו זמן להתאוורר ולשחק? הוא ילד. הוא בן 9!
אני הייתי מדללת את העזרה הזו. חייך קודמים, וחיי בנך על אחת כמה וכמה. (בלי קשר לצורך בעזרה בבית)
כמובן שאפשר לחלוק עלי, במיוחד שאין לי כל הכרות עם מלוא התנאים והסיבות וכו'

• הוסף לסימניות
חולקת עליך. כל עוד הילד עושה זאת מרצון ובשמחה, לא מוכרח ולא מרגיש אי נעימות ולכן עושה זאת- שימשיך, מה רע? לילדים רבים משחק עם זאטוט מתוק וחייכן היא תרפיה מקסימה. כאן הוא השולט, המכתיב, מקבל משוב חם אוהב ומרגיש בטוח במקום הבוגר שלו.
השאלה לדעתי היא כזו- אם באמת את זקוקה לעזרה באופן דחוף- תשקלי בלי קשר לילד עצמו עד כמה את צריכה לוותר על העזרה שלך לטובתה. אם לא- מספיק שתשדרי לילד שתפקידו לעזור בבית אולם את החלטת שהיות שהשכנה זקוקה- את מוותרת על עזרתו הנחוצה לך למענה. הוא יבין את חשיבות עזרתו בבית ובשעה שהשכנה תבריא בס"ד ישוב לעזור בביתו שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;983662:
אני נדהמת מזה שלבנך בן התשע יש את החשק והסבלנות לשעתיים עם הבן של השכנה.
לעניות דעתי זה מוגזם לתת לילד לעזור ככה. הוא לומד מספיק במשך היום, ומתי יישאר לו זמן להתאוורר ולשחק? הוא ילד. הוא בן 9!
אני הייתי מדללת את העזרה הזו. חייך קודמים, וחיי בנך על אחת כמה וכמה. (בלי קשר לצורך בעזרה בבית)
כמובן שאפשר לחלוק עלי, במיוחד שאין לי כל הכרות עם מלוא התנאים והסיבות וכו'

מסכימה איתך לגמרי!
לילד אין מספיק בשלות בשביל לראות את כל התמונה ולמרות שהוא רוצה לעזור לשכנה ובשמחה רבה, זה יכול לבוא מהרבה סיבות (כמו מוסריות, מצפון או אפילו התחמקות מעזרה בבית) ובשביל זה יש הורים שישימו את הגבול הנכון!
חצי שעה עד שעה גג, 3 פעמים בשבוע זה די והותר לילד בן 9.
כמובן שאפשר לחלוק עלי וכו' :)

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות, באמת הוא נהנה לעזור שם, אם הוא היה עושה את זה בלי רצון הייתי מסבירה להם שזה לא מתאים, אבל יש להם שם עוד הרבה דברים שמעניינים אותו כמו כל מיני כלי נגינה וכו' ועל הדרך הוא עם הילד כי האמא לא יכולה לקום. העניין הוא שכמו שאמרתי זה על חשבון העסקת האחים שלו בשעות האלה, שגם את זה הוא מאוד אוהב אבל כשהוא עוזר שם הוא כבר לא סבלני אליהם ופונה באופן טבעי לעניינים שלו.

האמת אני לא כזאת בעלת חסד דגולה אבל אנשים שבאמת עזרו לנו והרבה אני מרגישה סוג של מחוייבות כלפיהם

תודה בכ"א זה טוב למען האיזון לשמוע דעות לכאן ולכאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;983752:
תודה על התגובות, באמת הוא נהנה לעזור שם, אם הוא היה עושה את זה בלי רצון הייתי מסבירה להם שזה לא מתאים, אבל יש להם שם עוד הרבה דברים שמעניינים אותו כמו כל מיני כלי נגינה וכו' ועל הדרך הוא עם הילד כי האמא לא יכולה לקום. העניין הוא שכמו שאמרתי זה על חשבון העסקת האחים שלו בשעות האלה, שגם את זה הוא מאוד אוהב אבל כשהוא עוזר שם הוא כבר לא סבלני אליהם ופונה באופן טבעי לעניינים שלו.

האמת אני לא כזאת בעלת חסד דגולה אבל אנשים שבאמת עזרו לנו והרבה אני מרגישה סוג של מחוייבות כלפיהם

תודה בכ"א זה טוב למען האיזון לשמוע דעות לכאן ולכאן

הוא נשמע כמו ילד זהב!
שיהיה לך בכל מקרה הרבה נחת ממנו, ותזהרי מאוד שלא ינוצל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;983757:
הוא נשמע כמו ילד זהב!
שיהיה לך בכל מקרה הרבה נחת ממנו, ותזהרי מאוד שלא ינוצל.
הוא באמת ילד מיוחד ולגבי הניצול, חס ושלום זה ממש לא העניין שלהם, הם פשוט מיואשים מהמצב שלה, לפני שהיא חלתה הם רק נתנו ולא לקחו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;983760:
הוא באמת ילד מיוחד ולגבי הניצול, חס ושלום זה ממש לא העניין שלהם, הם פשוט מיואשים מהמצב שלה, לפני שהיא חלתה הם רק נתנו ולא לקחו

לא התכוונתי חלילה אליהם או אלייך. אבל ציינת שהוא אוהב לעזור, גם לך עם הילדים וגם לשכנים וילד כזה צריך להזהר שלא ינוצל.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלמצבי חרום יש כללים אחרים.
נכון שילדים לא צריכים לעזור לשכנים על בסיס יומיומי, אבל במצב כזה, שקל להבין שהוא לא כל כך פשוט, זה יכול להיות הצלת חיים כפשוטו.

לפעמים השם שם אותנו במקום מסויים, ונותן לנו תפקיד קצת יוצא דופן. לא תמיד אפשר להגיד: אבל הבית שלי קודם!

לעזור לשכנה זה תמיד יותר כיף מלעזור לאמא, (תשאלי את הילדים שלי :)) וככה הוא מחזיק שם שעתיים. זה די ברור שלא נשאר לו כח אחר כך גם לאחים שלו.

לדרוש ממנו גם וגם - איכשהו נשמע קצת מוגזם. (הוא הבכור שלך, לכן הוא כזה גדול... באמת הוא עדיין די קטן :))
תחשבי עם עצמך.
אם זה ממש מוגזם מבחינתך ששום יום הוא לא עוזר בבית, אולי תנסי לחלק את זה ששלושה ימים בשבוע הוא יהיה שם ושלושה בבית?
ובכלל, לא ציינת באיזה גיל הילד שאחריו. לפעמים גם ילד קטן יותר יכול להשתתף בתורנות השמירה. על הילד של השכנים זה הכי משתלם. (הילדים שלי בני 6 ו-8 עושים את זה בהתלהבות)

• הוסף לסימניות
אני ממש נדהמת ומתפעלת שילד בן 9 ככה יכול לעזור! כל הכבוד תהיי גאה בו ותרווי הרבה נחת ממנו..ושנהיה תמיד מהעוזרים ולא מהנעזרים בעז"ה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה