דרוש מידע עזרה - שם ספרותי או אמיתי

• הוסף לסימניות
כל מי שחושש לעמוד מאחורי שמו, כנראה לא מאמין שהספר שלו מספיק טוב ואיכותי.
ואם הוא חושב ככה, למה שאני כלקוח - ירצה לקרוא ולקנות את הספר?
לא מדוייק.
אולי מאמין בספר שלו אבל חושש מביקורת ?
או אין לו מספיק ביטחון בעצמו אבל הספר מעולה דווקא?
ואולי העלילה נוגעת בו ולא בא לו להיחשף?

נראה לי אתה יכול להפסיד ,גלנט. אם לא תקרא ספרים מהסוג הזה..

• הוסף לסימניות
לא מדוייק.
אולי מאמין בספר שלו אבל חושש מביקורת ?
או אין לו מספיק ביטחון בעצמו אבל הספר מעולה דווקא?
ואולי העלילה נוגעת בו ולא בא לו להיחשף?

נראה לי אתה יכול להפסיד ,גלנט. אם לא תקרא ספרים מהסוג הזה..
הספר אולי מאוד מוצלח!
אבל אם הסופר לא בטוח בספר, למה הוא מצפה שאנחנו הקוראים כן?

• הוסף לסימניות
לא תמיד זה מעיד על חוסר אמינות או אמון עצמי ביצירה
טבעי שסופר/ת בתחילת הדרך יחושו מעט חוסר בטחון ביצירתם הראשונה-לא יודעים איך הציבור יאכל אותתם... (תרתי משמע)
בנוסף להרבה אין חשק שבכל מכולת מרפאה בי"ס ידונו איתם על ספרם.
וגם...יש תופעה של "אה, זו הסופרת????היא שולחת תבן שלה לאותה מטפלת שאני שולחת...לא ידעתי שהיא כזו מיוחדת..."
או "חשבתי שהוא סופר מורם מעם, זה הוא? אה פסדר, עוד אחד...)
אפשר שם ספרותי שדומה לאמיתי כמו שרבים עושים או שם נעורים וכד'
החשש הזה דמיוני:)
למחרת שספרי יצא לחנויות, חששתי שכל העולם יעצור אותי ברחובות העיר ויאמר לי הערות.
בפועל, שנה וחצי אחרי צאת הספר, ניגשו אליי פיזית אולי 5 איש...
כלומר - את האנשים 'בחוץ' מעניין הרבה יותר החיים שלהם, לא אני ולא ספרי.

• הוסף לסימניות
הספר אולי מאוד מוצלח!
אבל אם הסופר לא בטוח בספר, למה הוא מצפה שאנחנו הקוראים כן?
אם אתה מחפש אמונה בסופר, אז צדקת.
אם אתה מחפש להאמין בספר, פספסת.

ואגב, כל כך הרבה סופרים טובים הסתתרו תחת שם עט
מ.ארבל/ יונה ספיר/ ליבי קליין/ נעמה/ -רשימה לגמרי מכובדת.

אז מה?!

• הוסף לסימניות
אפשר להסתכל על זה כאדם שפותח חנות וקורא לה בשם 'ספרותי': גילת ורנן - פיצוחים טריים.
האם יש בזה פגם או הבעה של חוסר אמון בעסק החדש?
לא משנה באיזה שם יבחר הסופר לספר את סיפוריו, ובלבד שילך עם אותו השם בהתמדה ובעקביות.
וזאת תורת המיתוג על רגל אחת.
החלטה בעניין, לדעתי, צריכה להתקבל תוך לקיחה בחשבון של תכניותיו העתידיות של הסופר
(אם הוא רוצה בעתיד להיות מתכנת או מנהל סמינר והכתיבה היא אמצעי פרנסה ל'בינתיים', שיסווה את עצמו לבריאות...)

• הוסף לסימניות
לפחות לגבי נעמה אני יודעת שהסיבה הייתה פוליטית משו
היא פשוט כתבה גם בעתון אחר עם אופי שונה מאד מאד.כביכול אם היא נקראת בשם אחר זו לא אותה סופרת....

• הוסף לסימניות
לפחות לגבי נעמה אני יודעת שהסיבה הייתה פוליטית משו
היא פשוט כתבה גם בעתון אחר עם אופי שונה מאד מאד.כביכול אם היא נקראת בשם אחר זו לא אותה סופרת....

כתבתי לנתן באחת התגובות שיכולות להסתתר שם אלף ושתיים סיבות.
מה זה משנה.
ספר משובח? דפדף בו.

מבינה למה הוא מתכוון.
בעסקים אחרים שדורשים הרבה אמון זו חובה לשדר את זה.
ורק נותן יתרון בתחום.
אבל דווקא בתחום הספרותי שהוא הרבה יותר משחור לבן, הכל אפשרי.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה