עזרה - תרגום מאידיש

• הוסף לסימניות
אני זקוק לתרגום מספר משפטים באידיש - אודה לדובר אידיש שיוכל לעזרני:
השיבו מרן זצ"ל נישט פאר קיין גיטען יוד, א ווא ער מיז זיין געוועזען א גרויסער מענטש ער האט גיקענט קימען צי מיר אין די שבעה

ושאל אותי עהר איז גיפארען דא אהער ומחמת רעדה אמרתי כמה פעמים יא יא ושוב אמר לי מרן זצ"ל ער זאגט ער איז גיפארען דא אהער.

ובכבדות הלכתי על משכבי ונפלתי בחלשות ובעצמי האב איך מיך געראטעוועט:

ואמר לו הרה"ק זצ"ל דו ביסט געווען א מחוצף און היינט ביסטו אויך נאך א מחוצף

נישט בלויז פאר לעבעדיגע נאר פאר טויטע אויך, דיא ווייסט וואס נאך, די ווענד זענען בעקלעפט מיט בלויז נשמות, ע"כ,

תודה ויישר כח!

• הוסף לסימניות
השיבו מרן זצ"ל, לא לשום יהודי טוב, היכן שהוא חייב להיות, היה אדם גדול הוא יכל לבוא אלי בתוך ה'שבעה'.
ושאל אותי: הוא נסע הנה? ומחמת רעדה אמרתי כמה פעמים כן כן, ושוב... הוא נסע הנה?
ובכבדות הלכתי על משכבי ונפלתי בחלשות ובעצמי האב איך מיך געראטעוועט (ובעצמי הצלתי).
ואמר לו... היית מחוצץ ואתה עדיין מחוצף.
לא רק לחיים אלא גם למתים, ואתה יודע מה עוד, הקירות דבוקים בנשמות בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;983292:
השיבו מרן זצ"ל, לא לשום יהודי טוב, היכן שהוא חייב להיות, היה אדם גדול הוא יכל לבוא אלי בתוך ה'שבעה'.
ושאל אותי: הוא נסע הנה? ומחמת רעדה אמרתי כמה פעמים כן כן, ושוב... הוא נסע הנה?
ובכבדות הלכתי על משכבי ונפלתי בחלשות ובעצמי האב איך מיך געראטעוועט (ובעצמי הצלתי).
ואמר לו... היית מחוצץ ואתה עדיין מחוצף.
לא רק לחיים אלא גם למתים, ואתה יודע מה עוד, הקירות דבוקים בנשמות בלבד.

תודה רבה!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה