מצלמה עזרו לי להכריע-האם שווה להשקיע במצלמה G9 לשימוש בייתי?

רגיל ולא מעבר...
1. הייתי שמח להבין מה הכוונה.. ברצינות!
במקביל הייתי שמח עוד יותר שתשלחי לו את המאמר הבא, שיחכים קצת בתחום, לא יזיק לו - שלא יזיק הוא את האחרים!! (מה שכתוב שם בקיצור: סוני היא אבי אבות יצרני החיישנים, היא היצרנית של ניקון ועוד חברות, וגם קנון חשבה לרכוש ממנה, ועשתה טעות שלא עשתה זאת בסוף.. זה לא כזה מדע טילים מסובך, בס''ה סוני התחילה את דרכה כחברה שמפתחת ומיצרת טכנולוגיות, מה שאין כן האחרות שמתמחות בעיקר בתחומי הצילום).
2. סתם לידיעה - סוני a6000 טומנת בחובה חיישן קרופ, מה שאומר שהוא בגודל של חיישני מצלמות הרפלקס (כמו הD80 המהוללת של קנון) רק בגוף קומפקטי, והוא גם יותר גדול במעט, כיון שהקרופ פקטור שלו הוא 1.5 ולא 1.6 (מקווה שהבנת..). וזה אומר שהחיישן שלו גדול פי 3 מהחיישן של סדרת הG הקומפקטיות, וזה אומר שהיכולת להוציא תמונות איכותיות ונקיות מאסא בתנאי תאורה גרועים, הוא פי 3!!
3.
מסכים מאד!
4. היתרון היחיד של הFZ200 הוא 'הפוזה' שלה! מצלמה דמויית רפלקס.. מתאים נהדר למי שלא מבין בצילום ורוצה להחזיק משהו ביד, שמזכיר את הדבר האמיתי.
נאדה..
הזום צעצוע כמו בסדרת הsx של קנון, אם לא איכות לפחות יהיה לה זום..

ובכן!
איכות הצילום נקבעת בראש ובראשונה ע''י כמות האור החי והבהיר שתיכנס נכון למצלמה. ככל שיותר אור ייכנס נכון (לא שמש ישירה וצולבת), התמונה תהיה איכותית יותר. (למה? מסובך קצת להסביר כעת). זה תלוי כמובן בגורמים נוספים, אבל כאן הכל מתחיל..
הדרך לקלוט כמה שיותר אור תלויה בגודל החיישן, הוא הקולטני אור, וככל שהוא יותר גדול - יותר אור ייכנס לקולטנים, ויש סיכוי לתמונה איכותית יותר.
בסדרת הsx של קנון (למשל בלבד), וכן ה FZ200 גודל החיישן קטן ביותר מחצי 1/2.3 ממה שיש בסדרה G של קנון, שם יש 1'' שלם לא חצוי.. לכן האיכות תהיה יותר מפי 2!
זה יבוא לכלל ההבדל העצום בתוך בית - שם תנאי התאורה אינם אופטימליים, האור יום הבהיר אינו במיטבו, תחתיו יש כל מיני מנורות וכו'. המצלמה מצידה תנסה ''לעזור'' לנו בהגברת האיזו = תמונה מגורענת, לא חלקה, לא נקיה, ומלאת אסא.
וכשהחיישן גדול יותר - אז נכנס יותר אור טבעי = פחות איזו, מה שנותן תמונות יותר איכוותיות בתנאי תאורה בעייתיים כמו בתוך בית.
בפנסוניק שהובאה למעלה - החיישן הוא 4/3 אינץ, שזה אומר שהוא גדול ביותר משליש מהחיישן של קנון סדרה G. וכשמדברים על A6000 זו כבר מצלמה בליגה של חיישני קרופ, מה שאומר חיישן גדול פעם וחצי מחיישן 4/3, וכמעט פי 3 מחיישן 1'' שיש בסדרת ה-G. ואם תעשי חשבון יפה: ב-a6000 תקבלי חיישן גדול פי 6!!! ממצלמת הFZ200.. מה שאומר להכפיל את האיכות בלפחות.. נכון 6!

כבר כתבתי על זה בעבר - אבל טל''ח, ומה שהיה הוא שיהיה.. אותם שאלות.
כדאי לקרוא כאן:

יש לנו G9 במשפחה, היא טובה, אבל אני רוצה יותר...
מצוין! תעברי למירורל'ס. חיישן גדול, ויכולות של מצלמה מקצועית.
[אישית, פחות אוהבת את הצבעים של קנון]
את לא לבד! כל ה'ניקוניסטים' וחבריהם (אלה מההפגנות בבלפור 'רק לא קנון..') בצד שלך..
מדבריך אני מבינה שסוני היא הפתרון האידיאלי,
כעת זה המצב למי שמחפש מירורל'ס.
אחריה הפנסוניק המדוברת?
יש מצב.. בלי להיכנס לכל המלאי בחנויות..
או שיש עוד דגם להתלבט עליו?
בשביל מה להסתבך, עם אלף דגמים..?! בסוף תקני אחת. אז בואי נחשוב שיש רק אחת מעולה, ותתקדמי איתה לקופה..

@עברי אנכי
וואו, איזה פירוט. תודה!

ה FZ200 הולכת לעבור לידיהם המסורות של הילדים שנהנים להחזיק ביד מצלמה עם פוזה, ולצלם את היונה שעומדת על עמוד התאורה ברחוב הסמוך. הזום, אמרנו. חתיכת משחק.

לא רוצה להזכיר בקול את שם החנות ההיא ש'לא התלהבו', בלשון עדינה, מהסוני. היא מוזכרת כאן שוב ושוב.
לסיכומו של עניין, נראה לי שסוני תהיה זו שתובל אחר כבוד אל ביתי. בתקווה שקיימת במלאי באנשהו.
אודה לקישור לעדשת זום מומלצת עבורה, בתור התחלה. לא קיט.
והאם עדשה זו יכולה להתאים לצילום גם בתוך הבית, מבחינת רעש ורעידות [כי ראיתי איפשהו שיש קשר, או שלא הבנתי ואני מדברת שטויות], או שכדאי לרכוש גם את עדשת הקיט?

תודה על ההכוונה.

אני לא משיגה בשומקום!!!!!!!!!!!!!!!!!
מי יודע איפה יש????????????????
לכל מי שמחפש את הג'י 9, התקשרו אלי בשבוע שעבר ממרכז האלקטרוניקה שהגיע אליהם מלאי חדש.

לכל מי שמחפש את הג'י 9, התקשרו אלי בשבוע שעבר ממרכז האלקטרוניקה שהגיע אליהם מלאי חדש.
לדעתי זה שווה כותרת ראשית של אשכול חדש, ואוללי אפי' באנר עם לינק..

RX100 יד שניה, הסדרה הכי גבוה שנכנסת לכם בתקציב. עזבו כבר את קנון המיושנת שקורסת בגלל חיישנים מיושנים ביחס למתחרים.

בעקבות המלצות כאן, ברשת, ומספר חנויות עמם שוחחתי -
רכשתי היום Sony A6000.
מקווה ליהנות ממנה. שבעתי מאכזבות.

מקווה ליהנות ממנה
זה תלוי בעיקר - בך!!
כדאי שתשקיעי ללמוד לצלם נכון, ואז תוכלי להפיק ממנה את המירב ובמיטב. גם מצלמה המשוכללת ביותר בעולם, אם לא יודעים איך להחזיק אותה, ומה המשמעות של האור והחושך, חשיפה וכל היתר.. לא יצא משהו.
פוטנציאל אדיר יש לך כבר, עכשיו הזמן ללמוד לנצל אותו נכון.
בהצלחה!!

ככלות כל הבירורים והחיפושים, המצלמה הגיעה לידי אמש בס"ד מחנות קמרה סיטי
כעת אני צריכה עזרה- לא יודעת להשתמש בה. צריכה הוראות בסיסיות
מי יכול לתת?

G9 יש למישהו מידע על מקום שנותן שרות/אחריות?
המצלמה לא קולטת כרטיס. זה בעיה במצלמה לא בכרטיס....
והיא יחיסת חדשה :( עוד לא שנתיים

נרכש בארה"ב
ובגלל הקןרונה אין לנו דרך לשלוח לשרות בחנות שקנינו

ככלות כל הבירורים והחיפושים, המצלמה הגיעה לידי אמש בס"ד מחנות קמרה סיטי
כעת אני צריכה עזרה- לא יודעת להשתמש בה. צריכה הוראות בסיסיות
מי יכול לתת?
קצת ישן, אבל שואלת האם מצאתם מישהוא להדרכה?
אחרי חפירות בכל הפורומים פה נראה לי אני גם הולכת לקנות את a6000
השאלה שלי היא רק לגבי העדשה שהיא עם זום יחסית קטן
חשבתי לקנות את הקיט השני שמכיל 2 עדשות
האם זה שווה את הכסף? האם העדשות של הקיט טובות?
עברי אנכי@

למה החלטת?
במה היא עדיפה על ה G9?
אני באותה התלבטות
לפי מה שכתבו פה באשכולות הסמוכים האיכות של התמונות היא פה כמה וכמה
ובכל מקרה היו המלצות על דגם מסוים של פנסוניק שעדיף על פני G9
מקוה שאני לא עושה טעות כי אחרי הכל אני לא צלמת מקצועית ורוצה את זה בעיקר לצלומי ילידם שגם הם לא נעשים כל יום
מקוה שזה אכן שווה את ההשקעה ולא מיותר
מחכה לתגובות בקשר לעדשות....

אני מחפשת לקנות מצלמה לצילום בייתי,
אחרי חפירות באשכולות בענייני מצלמות, נותרתי עם התלבטות קשה בין קנוןG9 לבין פנסוניק LX100 (מארק 1)
@עברי אנכי ושאר המומחים, תעזרו לי אולי להחליט?
תודה

מישהו יודע להגיד לי איך מצלמת SX740 בהשוואה לG9?
אני צלמת ויש לי מצלמה מקצועית, אני רוצה עוד מצלמה נוחה יותר לשימוש יומיומי אבל שתוציא תמונות באיכות מקסימלית.

אשמח לעזרתכם.
תודה!

מישהו יודע להגיד לי איך מצלמת SX740 בהשוואה לG9?
אני צלמת ויש לי מצלמה מקצועית, אני רוצה עוד מצלמה נוחה יותר לשימוש יומיומי אבל שתוציא תמונות באיכות מקסימלית.

אשמח לעזרתכם.
תודה!
אני ממליץ לך (ואני לא צלם) לא להתקרב לSX למיניהם וביחוד שאת צלמת ואת מבינה מה זה תמונה איכותית
אם זה ביניהם, אז רק G9

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה