כללי עזרתכם נחוצה ביתר!!

• הוסף לסימניות
בוקר טוב לכולם!

הייתי רוצה את חוות דעתכם המקצועית בנוגע ללקוח הבא:
יש לו חנות לדברי קודש ויודיאקה
במושב קטן בצפון
החנות כוללת כלי קודש, תפילין, מזוזות, כיפות, ספרי קודש,
מחזורים, ספרי ילדים, קומיקסים, משחקים ועוד.
דובר על עיצוב פלייר איי 4 דו"צ
לאורך כל הדרך היו לו מאות הערות ושינויים,
עד שהתברר כי הסגנון שעשיתי כלל לא מספק אותו, הוא מעונין בקו חדשני מאוד,
נקי, סטיילסטי ויוקרתי.
הסברתי לו כי:
1. היות והעסק שלו לא בסטייל, זוהי טעות שווקית להערכתי
לעשות פרסומת מידי נקיה ומודרנית כי הלקוחות יכולים לראות את זה ולהתבלבל,
ולהיות בטוחים שהוא העלה מחירים וכו' (מדובר בישוב עם רמת חיים נמוכה מאוד)
2. מכיוון שהתמונות שהוא הביא לי לא וואו, קשה לי להתעסק עם חומר מעט בעייתי
ולהוציא פרוספקט מעלף.
3. החנות עצמה היא מין "כלבו" הוא רוצה פלייר שמתקרב לרמה של הצורפים,
אבל בחיים זה לא יהיה! כי אם אני משלבת באותו מקום כיפות סרוגות, פמוטים, תפילין,
מחזורים וכו אז זה לא יהיה מידי סטייל אף פעם, נקודה.

הלקוח טען כי הוא לא רוצה לפרסם את הפלייר בישוב אלא לשלוח אותו לכ800 לקוחות שלו מישובים אחרים, והוא רוצה לפרוץ עכשיו לקהל יעד חדש ו"כבד" יותר ולכן הוא כן
רוצה לשנות את כל העיצוב.
בערב ר"ה שלחתי לכל הלקוחות "שנה טובה" והוא מאוד התלהב ואמר שכזה סגנון בדיוק
הוא רוצה, קו נקי נקי, מינימלסטי, "כזה ראה וקדש"

אמרתי לו שמי שבאמת מחפש סטייל, לא ילך אליו אלא ילך להצורפים וכו'

בסופו של דבר סכמנו שאני אעלה את הפלייר לשיפוטכם, ונשמע תגובות:)

אז קדימה!

(יש גם עמוד רביעי, אבל הוא לא ממש מעוצה כרגע, יש בו את התפילין שהוא מוכר)

קבצים מצורפים

• הדמיה.jpg
    הדמיה.jpg
    KB 500.7 · צפיות: 36
  • הדמיה 2.jpg
    הדמיה 2.jpg
    KB 330.3 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
וזאת השנה טובה שלי

מה דעתכם?

קבצים מצורפים

• שנה טובה עז-01.jpg
    KB 267.8 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
??

• הוסף לסימניות
אני מבינה שהוא מתכוון לקו יותר חלק בלי רקעים ועיטורים

• הוסף לסימניות
למרות שעיצבת מאוד יפה הלקוח רוצה סגנון יותר הייטקי
את יכולה להשאיר את התמונות כך
לשנות פונט ורקע
כדי שזה יקח לך פחות זמן
אבל תקחי כסף על השינויים
מה לעשות - הלקוח תמיד צודק
זאת בחירה שלך להתעקש אתו או ללכת לקראתו
הרבה הצלחה

ואגב העיצוב מאוד יפה

• הוסף לסימניות
הי,
תודה למגיבים.
אני מחדדת את השאלה -
לי זה נראה בלתי אפשרי לעשות לו פלייר שיצא כמו קטלוג של הצורפים, דיאמונד טיים וכו'
מכיוון שהמוצרים שלו לא מאפשרים לי זאת. (זה שאני חושבת שזה טעות שווקית נשאיר בצד)

בתכל'ס, הלקוח לא מרוצה,
אני לא מצליחה להסביר לו -
אדוני, ברגע שיש לך כאן כפות סרוגות, טליתות,, תפילין, שעונים,
מחזורים ועוד - ואת כל התמונות אתה רוצה והם לא ממש איכותיות
אז תבין, לא יצא לך פלייר כמו של האחים חדד! נקודה! תן לי שינויים ספציפיים
ואל תגיד לי שכל העיצוב מתחילתו ועד סופו לא מוצא חן בעינך כי הוא לא מספיק סטייל/נקי/מודרני וכו'

אולי אני טועה, מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
הי, מחכה לחוות דעתכם!

• הוסף לסימניות
כנראה שהשאלה שלך קשה מדיי אם השתיקה פה כ"כ רועמת..

למרות שאני לא מבינה מה לא טוב. עיצבת לו מצויין.

אז ככה:
א. תגידי לו שדיברת איתנו וזאת התשובה. את צודקת. נקודה.
ב. תגידי לו שאת גובה כמובן על התיקונים. כי מה שעיצבת בול הסגנון.
ג. תגידי לו זה מה יש. (לא חייב להגיד לו באמת..)
ד. תגידי לו בא נעשה מה שאתה אומר. קדימה: איזה צבע? מרובעים? ימינה? להגדיל?
ה. תהני....

• הוסף לסימניות
לדעתי:
העיצוב יפה,
מה שכן יש לשפר - שהכל יהיה באותו קו עיצובי. בינתיים כל עמוד נראה שונה מהשני.
ואולי באמת לנקות קצת - להוריד את העיטורים הגדולים (בעמוד 1)
אבל באופן כללי ברור שאת צודקת, וצריך, ואפשרי בהחלט להמשיך ללכת עם הסגנון הזה,
רק אם יש ללקוח משהו ספציפי שמפריע - אפשר תמיד לשמוע.
אבל ברור שהסגנון צריך להיות בול ברמה שעשית ולא משהו מעבר. עכשיו זה משקף את אופי החנות הכי טוב!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה

נכתב ע"י חני איסחקוב;2316449:
כנראה שהשאלה שלך קשה מדיי אם השתיקה פה כ"כ רועמת..

למרות שאני לא מבינה מה לא טוב. עיצבת לו מצויין.

אז ככה:
א. תגידי לו שדיברת איתנו וזאת התשובה. את צודקת. נקודה.
ב. תגידי לו שאת גובה כמובן על התיקונים. כי מה שעיצבת בול הסגנון.
ג. תגידי לו זה מה יש. (לא חייב להגיד לו באמת..)
ד. תגידי לו בא נעשה מה שאתה אומר. קדימה: איזה צבע? מרובעים? ימינה? להגדיל?
ה. תהני....

ב. הוא טוען (הבנתי את זה ממנו רק אחרי שעות נוספות של תיקונים!!) שעל תיקונים ספציפיים הוא צריך לשלם תוספת, אבל על עצם העובדה שכל העיצוב לא מוצא חן בעיניו, זה כלול במחיר הראשוני. מה הוא אשם שאני לא עשיתי לפי טעמו?
ג. אמרתי....
ד. זאת היתה בדיוק הבעיה! שהוא אמר לי - תשימי את העיטור הזה,
תעשי בעמוד 2 לכל קטוגריה צבע שונה לגמרי,
תכניסי את זה במלבן,
התייעצתי עם המון חברים וכולם בלי קשר אחד לשני אמרו לי שתוסיפו פה מסגרת....
ואח"כ הוא אומר שזה לא סטייל.
אני גם צריכה להקשיב לתיקונים שלו (שמגיעים מאדם בלי שום קשר לעיצוב וגרפיקה)
וגם לספק לו מודעה דומה לשנה טובה שהוא לא גומר להזכיר....
אני לא מלאך, זה לא מסתדר לי ביחד...

בכל מצב, תודה!

• הוסף לסימניות
כואב לי לכן אני כותב - מחילה מראש על הטון התקיף

נכתב ע"י ט תהילה;2316784:
ב. הוא טוען (הבנתי את זה ממנו רק אחרי שעות נוספות של תיקונים!!) שעל תיקונים ספציפיים הוא צריך לשלם תוספת, אבל על עצם העובדה שכל העיצוב לא מוצא חן בעיניו, זה כלול במחיר הראשוני. מה הוא אשם שאני לא עשיתי לפי טעמו?
ג. אמרתי....
תכניסי את זה במלבן,

בכל מצב, תודה!

מה זאת אומרת מחיר ראשוני - אתם לא עובדים לפי שעה???
את זה אנחנו לא יכולים לשנות - זה עצם הבעיה - אתם חייבים להעביר לו את עמדתכם בעניין ושאתם לא יויו לכל הגחמות שלו, ושיהיה בטוח שמי שעיצב את "הסטייל של הצורפים" לא קיבל חמש מאות שקל גלובלי... אלא בשעות (ושלא לדבר שכנראה קיבל בדולר ולא בשקל...:cool:)

סורי, לפני שמתחילים לחשוב למה הוא מבקש ממני לעשות את כל זה? צריך להתיישב לגבי הממון! עשיתם חוזה?? כי זה לא נשמע ככה... תגידו לי אם אני טועה.

[במאמר המוסגר - קראתי מאמר על מעצב הUI של גוגל (כן, זה שהחליט שהקונספט יהיה דו מימדי עם איזה צל מסכן - דבר שלכשעצמו מדהים;)), שהחברה כתבה עליו שהיא משקיעה עליו הון כל חודש, כי היא מאמינה בערך העליון של העיצוב הנגיש והמופשט, וכן, על בן אדם שעושה בפוטושופ שתי שכבות עם צל ביניהם, הם מוכנים לשלם סכום חודשי של... אז למה אנשים שזקוקים לזה הרבה יותר כדי לפרוץ לא מבינים את זה???]

דבר שני - העיצוב חמוד, אבל במחילה מכבודכם, נדוש מאוד. אין חנות תשמישי קדושה שלא עושה קטלוגים עם העיצוב הזה, זה באמת קצת נמאס.
אני בהחלט מבין את הלקוח.

---

עוד סיבה לעריכת חוזה - יש יותר תמריץ להוציא מהלקוח לפני העבודה, שיגיד מה הוא רוצה בעבודה הזו, ולא לחשוב שהמעצב הוא גם בבא בעל רוח הקודש, ויכול לקלוע בדיוק של 0.000001 לטעם של הלקוח, ואם לא אז בוודאי ללקוח יש רשות לדבר... או לבכות... או לצעוק... או לומר שזה ממש מכוער (אחרי שהמעצב "החכם" שלח לו PDF באיכות דפוס כדי לחסוך זמן) ואחרי שבוע לראות את החוברת מודפסת ברוב פאר והדר, בלי שראית שקל מהלקוח החוצפן... (מעשה שהיה כך היה)

לכשעצמי, יש רק סוג לקוחות אחד שאני לא עושה איתם חוזה (וגם על זה אני חושב לשנות) - מי שמזמין שער\כריכה "משומשים", אני נותן לו מה שנראה לי, ואם לא מוצא חן בעיניו, שימצא מישהו אחר במחיר שלי ויבוא גם לספר לי על זה.

---
לפני שמגיעים לספר (המקסים) ל-כוח, צריך להתפלל לשבור שלושה מיתוסים על עיצוב גרפי:
א. זה שזה אמנות, וזה צריך להיות קולע לטעם - עדיין זו מלאכה וזמן שהושקע, וצריך לשלם עליו (אם כי גם המעצב לא יכול לזרוק מה שבא לו, ולומר הנה עשיתי לך)
ב.1. ללקוח - זה שעובדים על מחשב, זה לא אומר שזה כזה פשוט (שגם אחותי יכולה לעשות את זה...)
ב.2. למעצב - זה שעובדים על מחשב, זה לא אומר שהמעצב יכול פשוט לומר, מה הבעיה, נדביק אלמנטים, נמרח גרדיאנטים, ויאלה נשלח לו וגמרנו... לא!!! תשקיע מחשבה חמש דקות, תעשה סקיצה, ואם צריך יותר אז יותר, תוציא רעיון ותראה אותו ללקוח (...עדיף שיגנוב לך רעיון ולא עבודה מוכנה) ואז תכין, אל תזלזל בעבודה שלך ותגיד נרביץ אותה, ואחרי זה תבכה למה כולם לא מרוצים ומזלזלים בך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ט תהילה;2316784:
ג. אמרתי....
תכניסי את זה במלבן,
בכל מצב, תודה!

תהילה יקרה,
התסכול שלך מובן לגמרי.
נשמע שהלקוח בעצמו עובד בשיטת "ניסוי וטעייה" ולכן את מתוסכלת, ואת צודקת - זה באמת מתסכל לעבוד כך.
עם אנשים ש"לא סגורים על עצמם" אני שולחת כמה סגנונות עיצוב, שיבחרו למה הם מתחברים וזה חוסך המון זמן וכאב ראש.
מצד שני -
מאוד מקובל לעשות סקיצה נוספת ללא תוספת תשלום, אם הלקוח לא התחבר לעבודה.
אני לא יודעת מהם תנאי העבודה שלך אבל זה דבר שחשוב להבהיר אותו מראש, ולכלול אותו גם בהצעת מחיר כדי שלא תצאי מתוסכלת.

(כשאת עובדת מול אנשים כדאי לקחת בחשבון שלא תמיד הלקוח יאהב מה שאת עושה, ולא תמיד יתחבר או ירגיש שזה מתאים לו).

ספציפית לגבי העבודה הזו -
בגדול הלקוח די צודק.
יכול להיות שהיית חוסכת לשניכם תסכול רב אם הייתם מדברים מראש על מטרת הפלייר -
לאיזה קהלים הוא מופץ ומה המטרה השיווקית\מכירתית שלו.
פשוט לתשאל את הלקוח לפני שאת פותחת קובץ חדש ומתחילה לעבוד.
אם היית יודעת שהוא מפיץ זאת ל-800 לקוחות שכבר רכשו בעבר ולקהלים יותר מבוססים כלכלית, מן הסתם היית הולכת על עיצוב שונה.

העיצוב הוא בסגנון לא עדכני במיוחד.
העיטורים והזהבים הללו היו מאוד באופנה עד לפני 5-6 שנים בערך, והיום הם כבר לא.
בהחלט הולך היום סגנון נקי, שימוש בטקסטורות מסוג שונה (לא עיטורים מסולסלים, אלא טקסטורות יותר פשוטות ו"רטרו"). פונטים נקיים יותר.

אני חושבת ששינויים מהסוג שכתבתי לך לא אמורים לקחת הרבה זמן, תעשי עמוד אחד ולא את הכל, שלחי לו לראות, ואם הוא יאהב ויתחבר - תעשי את השאר.
לדעתי -
תעשי מאמץ להוציא לקוח מרוצה, זה משתלם בטווח הארוך.
(ואולי, רק אולי, לקחת בחשבון שיש לקוחות שאף פעם לא מרוצים, אבל הם לא הרוב)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה לכולם,

נכתב ע"י ariels;2317168:
תהילה יקרה,
התסכול שלך מובן לגמרי.
נשמע שהלקוח בעצמו עובד בשיטת "ניסוי וטעייה" ולכן את מתוסכלת, ואת צודקת - זה באמת מתסכל לעבוד כך.
עם אנשים ש"לא סגורים על עצמם" אני שולחת כמה סגנונות עיצוב, שיבחרו למה הם מתחברים וזה חוסך המון זמן וכאב ראש.
מצד שני -
מאוד מקובל לעשות סקיצה נוספת ללא תוספת תשלום, אם הלקוח לא התחבר לעבודה.
אני לא יודעת מהם תנאי העבודה שלך אבל זה דבר שחשוב להבהיר אותו מראש, ולכלול אותו גם בהצעת מחיר כדי שלא תצאי מתוסכלת.

(כשאת עובדת מול אנשים כדאי לקחת בחשבון שלא תמיד הלקוח יאהב מה שאת עושה, ולא תמיד יתחבר או ירגיש שזה מתאים לו).

ספציפית לגבי העבודה הזו -
בגדול הלקוח די צודק.
יכול להיות שהיית חוסכת לשניכם תסכול רב אם הייתם מדברים מראש על מטרת הפלייר -
לאיזה קהלים הוא מופץ ומה המטרה השיווקית\מכירתית שלו.
פשוט לתשאל את הלקוח לפני שאת פותחת קובץ חדש ומתחילה לעבוד.
אם היית יודעת שהוא מפיץ זאת ל-800 לקוחות שכבר רכשו בעבר ולקהלים יותר מבוססים כלכלית, מן הסתם היית הולכת על עיצוב שונה.

העיצוב הוא בסגנון לא עדכני במיוחד.
העיטורים והזהבים הללו היו מאוד באופנה עד לפני 5-6 שנים בערך, והיום הם כבר לא.
בהחלט הולך היום סגנון נקי, שימוש בטקסטורות מסוג שונה (לא עיטורים מסולסלים, אלא טקסטורות יותר פשוטות ו"רטרו"). פונטים נקיים יותר.

אני חושבת ששינויים מהסוג שכתבתי לך לא אמורים לקחת הרבה זמן, תעשי עמוד אחד ולא את הכל, שלחי לו לראות, ואם הוא יאהב ויתחבר - תעשי את השאר.
לדעתי -
תעשי מאמץ להוציא לקוח מרוצה, זה משתלם בטווח הארוך.
(ואולי, רק אולי, לקחת בחשבון שיש לקוחות שאף פעם לא מרוצים, אבל הם לא הרוב)

בהצלחה!

אריאלס,
הלואי וזה היה סקיצה ראשונה....
הבעיה היא שבתחילת העבודה הוא הראה לי פליירים שהוא רוצה כמותם,
אמרתי לו ששום מקום מידי עדכני לא מפרסם היום דבר כזה והוא עדיין התעקש
להצמד למה שהוא שלח לי.
בבקשה, תראו אילו פליירים הוא שלח לי שאני אעשה כמותם -

הבעיה היא שנמאס לי...
כמה אפשר לדבר עם בנ"א שלא מבין בסטייל רק יודע להגיד שלא לזה התכוונתי?

קבצים מצורפים

• 001.jpg
    KB 92 · צפיות: 36
  • דוגמא 3 001 (1).jpg
    KB 103.7 · צפיות: 31
  • דוגמת קולאז ספרים ארטסקרול 001.jpg
    KB 182.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
אני אתן דוגמא:
הוא רצה לעשות מכל הספרים מן קולאז' כמו שיש בדוג' השניה שהעליתי.
אמרתי לו שא"א כי הספרים שהוא מביא לי מצולמים במליון תנוחות וזוויות שלא מאפשרות זאת.
הוא התעקש,
אני נשברתי על המקלדת,
הוא טען שזה לא יפה,
אני אמרתי: ברור, הרי אמרתי לך מראש
אחרי עוד 3 סקיצות הוא ירד מהרעיון...

הוא ראה מודעה יפה של... ואמר לי תעשי את העמוד הרביעי כזה,
אמרתי לו: זה לא מתאים לכל הפלייר
הוא אמר: אבל זה מודעה יפה
אני ניסיתי את כוחי
הוא התעצבן: אבל סכמנו בהתחלה שתעשי פה ופה מסגרת
אני: אבל זה לא הסתדר לי עם הסגנון כמו של המודעה של....

• הוסף לסימניות
אוי וי, מסכנה, גם אני עכשיו ב"ברוך" הזה, לפני החגים (!) קבלתי עבודה דחופפפפה לעצב משהו (אני לא מפרטת מטעמי לשה"ר) בדומה לקטלוג, עשיתי סקיצה אחת, התלהבו, רצו קצת שינויים לגיטימיים- תזיזי פה, תבליטי את זה וכו',
בצעתי את הנ"ל, ושלחתי לאישור, היו להם כמה תיקונים נוספים (עצבתי 20 פלוס עמודים) התעצבנתי שלא אמרו לי בהתחלה, בסקיצה אבל עשיתי את זה בדיד לן מטורף, ב"ה גמרתי ושלחתי, הם שלחו לאישור המנהלת או משהו כזה אחרי שבועיים (!) הם חוזרים לי עם רשימה של 10 תיקונים, ואנא שיהיה להיום. עד עכשיו לא גמרתי איתם, הרוטינה קבועה, מתקנת, שולחת, מחכה לאישור, תיקונים, מתקנת, שולחת וכו'
אין בפי מילים לתאר את התסכול, ולמרות שאני בהחלט עומדת לדרוש מהם מחיר גבוה בהרבה ממה שקבענו בהתחלה, אני עדיין מתוסכלת, לא הכל זה כסף!

• הוסף לסימניות
גם אני מבינה אותך מאוד... היה לי לקוח שהתעקש איתי על דברים נוגדים את המילה 'עיצוב'
בהתחלה הייתי סוערת לחלוטין, ניסיתי להסביר לו שזה לא יפה, לא מקובל וכד' (להכניס פונט רץ של טימס רומן, להכניס 4 פונטים במילה אחת(!!!!))
עד שהבנתי שזה מה שיש ואין לי ברירה. ואז נזכרתי שכשלמדתי המורה שלי הביאה כמה דוגמאות שקרו לה עם לקוחות שהתעקשו על עיצוב מבייש... ובסופו של דבר הדבר היחיד שהיא סכמה עם הלקוח זה "אני עושה לך כבקשתך, אבל אל תגיד מי הגרפיקאית שעציבה לך את ה..." וכמובן הקרדיט לא הופיע אי שם בפינה..
מקווה שהסוף שלך לא יהיה כמו שאצלי, לא יכולתי כבר, התגברתי והוא הפר מצדו חוזה בגלל שסרבתי לתת לו קובץ פתוח... (אשכול 'סוער' שנפתח בעקבות כך...)
מאחלת לך המון בהצלחה בהמשך, שיעבור לך בקלות ובמהירות!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה