דרוש מידע עזר מציון התרמת דם - אזהרת משרד הבריאות

• הוסף לסימניות
בעזר מציון יצאו בקמפיין מסיבי של גיוס תורמים עקב חסר בבנק הדם.
במודעות הם כותבים בהדגשה את ההסתייגות הנ״ל: בהנחית משרד הבריאות כל מי שהתגורר, (או שהה - אני לא זוכרת את הנוסח המדויק), בבריטניה בין השנים 1980 - 1996 אינו יכול לתרום דם מפני שהוא מהווה סכנה לשלום החולים.
פניתי (מתוך סקרנות ;), אני לא חושבת שזה מדאיג אחרי כל-כך הרבה שנים...) למשרד הבריאות כדי לברר את העניין. הפקידה לא שמעה בכלל על ההנחיה הזו ולא הצליחה לחזור אלי עם תשובה. היא שלחה אותי לברר ב״עזר מציון״. שם הגעתי למשרדים, וגם כאן הם לא ידעו במה מדובר והפנו אותי לדבר עם ה״שטח״ בירושלים (בתחנת ההתרמה).
בינתיים העליתי חרס בבירורי. אבל אני עדיין סקרנית לדעת איזו מחלה מסתורית מקננת בי - כמעט 30 שנה אחרי, ושדמי מהווה סכנה לאחרים!
למישהו יש איזשהו קצה חוט?!

• הוסף לסימניות
אני שמעתי את ההנחיה הזו כבר לפני הרבה שנים, והסיבה, מכיון שאז היתה בבריטניה מחלת הפרה המשוגעת או משהו כזה, לא יודעת אם זה עדיין מדאיג אבל צריך לברר היטב כי לתרום דם שאולי נגוע זה לא פשוט.

• הוסף לסימניות
עשיתם מישמיש' הפה והטלפיים והפרה המשוגעת...
לפרות יש מחלה דומה לקרויצפלד-יעקב מה שידוע כ - CJD מחלה ללא תרופה

• הוסף לסימניות
לא - זה הפרה המשוגעת 2 דברים שונים
הפה והטלפיים - זה זיהום בחלל הפה ובגפיים
הפרה המשוגעת - זה מחלה שאוכלת את המוח - ספגת המוח

• הוסף לסימניות
ובאמת מי שיש לו
קרב משפחה מדרגה ראשונה שהיה לו קרויצפלד יאקב או בלשון העם הפרה המשוגעת
לא יכול לתרום דם

• הוסף לסימניות
לאחר בדיקה הסיבה היא:
ספגת המוח של הבקר (או מחלת הפרה המשוגעת; באנגלית: Bovine Spongiform Encephalopathy, ובראשי תיבות: BSE) היא מחלת בקר, שכאשר היא מועברת לאדם היא גורמת למחלת קרויצפלד-יעקב (CJD).

זוהי אחת המחלות הבודדות הנגרמות על ידי פריונים - חלבונים אשר בשל פגם בקונפורמציהשלהם יוצרים משקע עמילואידי. זהו משקע רעיל הגורם לתמותת נוירונים וכתוצאה מכך להיווצרות חללים ברקמת המוח עד שהיא הופכת ספוגית (ומכאן שם המחלה). ספגת המוח, ככל מחלות הפריונים, היא חשוכת מרפא וגורמת למוות תוך כמה חודשים מהופעת התסמיניםהראשונים.

באמצע שנות ה-90 חלה התפרצות של מחלת הפרה המשוגעת בבריטניה (משערים שהמגפההחלה כבר באמצע שנות ה-80) המחלה התפשטה בקרב אוכלוסיית הפרות של בריטניה בשל הנוהג להאכילן בבשר טחון העשוי, למעשה, מפרות אחרות. פרות שמוחן הכיל את הפריון, ואשר נטחנו והפכו מזון לפרות אחרות, העבירו בקלות את המחלה לפרות שניזונו ממזון זה. להתפרצות בבריטניה היו השלכות כלכליות חמורות (יצוא הבשר מבריטניה הופסק לחלוטין למשך כמה חודשים) ואלפי פרות הושמדו בניסיון למגר את המחלה.

ביקורת הושמעה בעקבות התפרצות המחלה. האכלת פרות בבשר טחון החליפה את הנוהג הקודם, להאכילן בסויה, זאת משיקולים כלכליים. בארצות הברית מואכלות רוב הפרות בסויה, כיוון שגידול צמח זה בכמויות גדולות אפשרי; בצפון אירופה קיימים תנאים המקשים על גידול סויה. באוסטרליהובניו זילנד לא נרשם אף לא מקרה אחד של BSE. הפרות במדינות אלו רועות בצורה חופשית וניזונות מעשב.

משערים כי כ-400,000 פרות נגועות חדרו לשוק המזון מאז פרוץ המגפה. בני אדם אשר צרכו מוצרי בשר חלו בזן חדש של מחלת קרויצפלד-יעקב (CJD). מאז פרוץ המגפה בבריטניה חלו במחלה 148 איש במדינה זו, וכן 6 בצרפת ואחד באיטליה. היות שהמחלה דוגרת בגוף האדם במשך שנים ארוכות לפני שהיא פורצת, גם נכון לשנת 2015, לאחר מיגור המגפה, מתגלים מדי פעם אנשים החולים במחלה - כך שטרם ניתן להעריך את מידת הנזק הכולל שנגרם.
.

כפי שכתוב ברשת יש בדיקת דם שיכולה לאשש אם יש או אין אבל היא יקרה מאוד.

• הוסף לסימניות
אז מה -זה סוג של נשאות סמויה, שעדיין, אחרי כל כך הרבה שנים יכולה להתפרץ כמחלה?
ואם ככה, אז גם אסור להתאשפז היום בבריטניה כי אם נזדקק חלילה - מאגר הדמים שלהם נגוע?
מוזר מאד.

• הוסף לסימניות
בעזר מציון יצאו בקמפיין מסיבי של גיוס תורמים עקב חסר בבנק הדם.
במודעות הם כותבים בהדגשה את ההסתייגות הנ״ל: בהנחית משרד הבריאות כל מי שהתגורר, (או שהה - אני לא זוכרת את הנוסח המדויק), בבריטניה בין השנים 1980 - 1996 אינו יכול לתרום דם מפני שהוא מהווה סכנה לשלום החולים.
פניתי (מתוך סקרנות ;), אני לא חושבת שזה מדאיג אחרי כל-כך הרבה שנים...) למשרד הבריאות כדי לברר את העניין. הפקידה לא שמעה בכלל על ההנחיה הזו ולא הצליחה לחזור אלי עם תשובה. היא שלחה אותי לברר ב״עזר מציון״. שם הגעתי למשרדים, וגם כאן הם לא ידעו במה מדובר והפנו אותי לדבר עם ה״שטח״ בירושלים (בתחנת ההתרמה).
בינתיים העליתי חרס בבירורי. אבל אני עדיין סקרנית לדעת איזו מחלה מסתורית מקננת בי - כמעט 30 שנה אחרי, ושדמי מהווה סכנה לאחרים!
למישהו יש איזשהו קצה חוט?!
בטופס הסטנדרטי שחותמים בכל תרומת דם בכל מקום שהוא, בלי כל קשר לעזר מציון, זה מופיע במפורש. כנראה שהפקידה ההיא לא יודעת מה היא שחה...
מופיע בחלק ב' של הטופס, סעיף 2.3 עם הסתייגות שהבעיה רק במי ששהה בבריטניה 6 חדשים במצטבר, או קיבל עירוי דם שם או ניתוח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה