כתבתי לך איך עושים את זה והכל נמחק לי...
אז הלכתי לגוגל לחפש לך משם מדריך.
מצאתי משהו מפה:
http://www.2create.co.il/tutorial.asp?tutorial=Ps-actions
הבאתי את זה לכאן לטובת החסומים.
יכול להיות שעדיף לך בלייטרום, אבל שתדעי שיש כזו אופציה גם בפוטושופ.
אם יש לך שאלה אשמח לעזור.
אחד הדברים שאני הכי אוהב בנוגע לפוטושופ זאת העובדה שכל אחד יכול להשתמש בתוכנה הזו (עם קצת ידע בסיסי אפשר להגיע רחוק).
הפעם אני רוצה להראות לכם כיצד, בעזרת כמה צעדים פשוטים, אפשר ליצור בפוטושופ רצף של פעולות שלאחר מכן אפשר ליישם על תמונות אחרות. למה זה שימושי?
אז כך, בואו נאמר שחזרתם מטיול עם המשפחה ויש לכם 100 תמונות במצלמה הדיגיטאלית. אחת הבעיות במצלמות הדיגיטאליות של היום, לפחות לדעתי, היא שהם מצלמות תמונות גדולות מידי ואז קשה להעביר את התמונות באינטרנט או באי מייל ( כל מי שניסה להעביר יותר מ 3 תמונות של הטיול עם המשפחה באי מייל מכיר את הבעיה!).
או בדוגמא אחרת - צלם אירועים שסיים לצלם אירוע יכול ע"י כמה לחיצות כפתור לבצע תיקוני צבע מדהימים על כל התמונות מבלי לשבת ליד הפוטושופ יותר מ 5 דקות.
בואו נראה איך זה עובד:
צעד 1 - תיקיית המקור.
תיקיית המקור היא התיקייה בה כל התמונות המקוריות שלכם נמצאות. מומלץ לתת לה שם טוב כך שלא תשכחו אילו תמונות יש בתיקייה וגם על מנת שיהיה לכם קל למצוא אותה בתוך פוטושופ.
צעד 2- תיקיית היעד
תיקיית היעד היא התיקייה שבה נשמור את כל התמונות שעברו שינוי. חשוב מאוד לתת לה שם שלא יבלבל אתכם כאשר אתם מורים לפוטושופ היכן לשמור את התמונות. למה? כי אחרת כל התמונות המקוריות שלכם ימחקו. אם אתם שואלים אותי - אז אני בכלל ממליץ ליצור העתק של כל התמונות המקוריות שלכם ולצרוב אותם על דיסק או לשמור אותם בדיסק אחר.
צעד 3 - יצירת רצף הפעולות.
על מנת להגדיר לפוטושופ מהו רצף הפעולות שאנחנו רוצים שהיא תיישם על כל התמונות, מה שאנחנו צריכים לעשות זה ליצור מצב שבו פוטושופ "מקליטה" את כל הפעולות שלנו ואחר מכן מיישמת אתת ההקלטה הזאת על כל התמונות.
אז בואו נצא לדרך.
קודם פיתחו תמונה בפוטושופ, אחת מהתמונות שנמצאות התיקיות המקור שלנו, לא משנה איזה.
כעת, גשו לתפריט בפוטושופ ולחצו windows>actions.
מה שעשיתם כעת זה לפתוח פאנל (חלון קטן) שיודע להקליט את הפעולות שלכם.
עכשיו, בפאנל ה-actions לחצו על כפתור ´יצירת פעולה חדשה´.
תנו לפעולה שלכם שם שקשור למה שאתם מתכוונים לעשות - אני קראתי לפעולה שאני רוצה שפוטושופ תבצע - resize 800*800 היות והפעולה שאני רוצה שפוטושופ תבצע על כל שאר התמונות היא הקטנה שלהם לגודל נורמאלי כמו 800 פיקסלים על 800 פיקסלים.
כעת לחצו על כפתור ה Record.
עכשיו אם תתבוננו, תראו שכפתור ההקלטה בחלוניות הactions דולק.
עכשיו פוטושפ מקליטה את כל הפעולות שאתם תבצעו בתוך התוכנה.
אוקי, אז בואו נקליט כמה פעולות. על מנת להקטין את התמונה שלנו לגודל של 800 על 800 נלך לFile>Automate>Fit Image.
בחלון שיפתח נכניס את המידות 800 ו 800 ונאשר את החלון.
כמו שאתם רואים - פוטושופ הקטינה את התמונה שלכם שתתאים למידה 800 על 800 מבלי לכווץ או למתוח את התמונה. כעת בואו נגיד לפוטושופ לשמור את התמונה בתיקיית היעד שלנו. נלך ל file>save As ונורה לפוטושופ לשמור את התמונה בתיקיית היעד נאשר את החלון ע"י לחיצה על save.
בחלונית הבאה תחת Image Quality נבחר 12 ונאשר את החלון.
כעת - לחצו על כפתור ´עצור הקלטה´ בחלונית ה actions.
בעצם כל מה שעשינו עד עכשיו היה רק להקליט את הפעולה שאנחנו רוצים שפוטושופ תבצע על כל שאר התמונות.
לפני שממשיכים הלאה נשאר רק דבר אחרון,
כעת גשו לתיקיית היעד (היכן ששמרתם את התמונה המוקטנת) ומחקו את התמונה. הסיבה לכך היא שאנחנו רוצים שפוטושופ תריץ את הפעולה הזאת על כל התמונות שבתיקיית המקור וכל עוד התמונה הזאת נמצאת שם - זה יכול לדרוש מכם לאשר עוד חלונית ואני רוצה להימנע מכך.
צעד 4 - הרצת הפעולה שהקלטנו על כל התמונות בתיקיית המקור.
זהו- הגענו לצעד הסופי. על מנת להורות לפוטושופ להריץ את הפעולה המוקלטת על כל התמונות בתיקיית המקור נלך ל File>Automate>Batch.
כעת, בחלונית שתיפתח נגדיר ב actions את שם הפעולה שיצרנו, ב source נבחר Folder ונלחץ על כפתור ה Choose וננווט לתיקיית המקור שלנו. אוקי, עוד כמה הגדרות ופוטושופ מוכנה. ב destination נבחר גם folder וע"י לחיצה על כפתור Choose ננווט לתיקיית היעד שלנו.
זהו, כל מה שנותר לכם לעשות עכשיו זה ללחוץ על כפתור ה OK ולשבת ולנוח כשפוטושופ עושה את כל הפעולות עבורכם.
כשפוטושופ תסיים את העבודה - גשו לתיקיית היעד ותראו שכל התמונות שלכם שם והם בגודל הנכון.
מקווה שזה עזור.
אורי זוגלובק