אופיס 365 עיגול מספרים באקסל, בתא עצמו

• הוסף לסימניות
שלום רב.

יש לי טבלה עם אלפי תאים, אני מעוניין לעגל את התאים בטבלה למספרים שלמים ע"י החלפת הנתון בתא עצמו, ולא ע"י פונקציה שתחזיר מספר שלם בתא אחר.
כיצד?

(ניתן לעשות זאת דרך "עיצוב תאים", אך זה משנה רק את התצוגה, ולא את הנתון עצמו.)

תודה

• הוסף לסימניות
למה שלא תעשה גליון מקביל (באותו עיצוב ע"י העתק הדבק") והתוכן יהיה עם פונקציה שמעגל את הנתונים מהגליון הראשון. ואח"כ תעשה העתק הדבק לגליון השני, בהדבקה של נתונים ולא פונקציה?

• הוסף לסימניות
נכון.
הכי פשוט לעשות תא ליד עם הנוסחה ROUNDUP.
ואז לעשות העתק ו'הדבק ערכים' על הטור הקודם.

• הוסף לסימניות
תודה.
אני קצת טירון באקסל, אודה מאד להסבר מפורט...

• הוסף לסימניות
בקצרה, הפונקציה ROUND [הכוללת גם את ROUNDDOWN וROUNDUP] תפקידה להציג את המספר בתא ההפניה עם עיגול כלפי מטה או מעלה [תלוי בנוסחה UP או DOWN].
לדוגמה אם בתא A1 כתוב 23.789, ואתה רוצה לעגל כלפי מעלה אתה כותב בA2 את הנוסחה הבאה:
קוד:
=ROUNDUP(A1,0)

נוסחה זו תחזיר 24. כי היא מעגלת כלפי מעלה, עם 0 שברים עשרוניים.
אם במקום 0 תכתוב 1, היא תחזיר 23.8, ואם תכתוב 2 היא תחזיר 23.79.

דהיינו היא מעגלת כלפי מעלה, עם הספרות אחרי הנקודה כמו שהגדרת.

אם תכתוב במקום 0 1-, היא תעגל גם את המספר השלם ותציג 30.

הפונקציה השניה [ROUNDDOWN] היא הפוכה בדיוק
[ב0, תחזיר 23. ב1, תחזיר 23.7. ב1-, תחזיר 20].

• הוסף לסימניות
הכי פשוט זה לבחור את העמודה ובסרגל הכלים בכרטיסיית בית/בנושא מספר להתשתמש בלחצנים לבחירת מקום אחרי האפס, עד שיגיע ל0 מקום.
צפה בקובץ המצורף 323726

קבצים מצורפים

• הפחתת מקומות אחרי נקודה עשרונית.png
    KB 171 · צפיות: 54
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י tedy;2315643:
הכי פשוט זה לבחור את העמודה ובסרגל הכלים בכרטיסיית בית/בנושא מספר להתשתמש בלחצנים לבחירת מקום אחרי האפס, עד שיגיע ל0 מקום.
צפה בקובץ המצורף 323726

נכון, ולא נכון.

הפתרון הזה הוא נטו ל'תצוגה'. הוא לא משנה את תוכן התא. ולכן אם כתוב 23.78 זה מה שיהיה כתוב גם אח"כ, רק שהתצוגה תשתנה [בשורת הנוסחאות יראו גם אח"כ עם השבר].
אם רוצים לשנות את הטסקט זה רק ע"י הנוסחה.

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר היפה עד לכאן.
אני מחפש נוסחה שתעגל לי בצורה כזאת שאם לדוגמא בתא A1 כתוב 23.51(מעל חמש) אז שיעגל כלפי מעלה
ואם כתוב בתא A1 כתוב 23.50 (פחות מחמש) אז שיעגל כלפי מטה
אשמח לתשובה !

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר היפה עד לכאן.
אני מחפש נוסחה שתעגל לי בצורה כזאת שאם לדוגמא בתא A1 כתוב 23.51(מעל חמש) אז שיעגל כלפי מעלה
ואם כתוב בתא A1 כתוב 23.50 (פחות מחמש) אז שיעגל כלפי מטה
אשמח לתשובה !

פשוט ROUND, בלי UP או DOWN.

• הוסף לסימניות
בתא A1 יש לי פעולת חישוב פשוטה למשל =21.12+13.15
אני רוצה לעגל את התוצאה לא רק בתצוגה, אלא באמת לעגל את התוצאה
למשל אם בתרגיל הזה התוצאה היא 34.27, אני רוצה שהוא יציג לי תוצאה של 34, אבל שיציג את זה באותו תא,
איך עושים את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה