עזרה עידוד וסיוע לנשים שקנו בגדים שחור-לבן לפסח למרות שידעו שזה מתכון לצרות, ועכשיו...

מצב
הנושא נעול.
הבת שלי לא יודעת מאיפה קניתי את הבגד וגם לא אמורה לדעת לדעתי.
בחנות אחת שהזכרת פה התוצאות אחרי הכביסה היו נוראיות.
ובחנות אחרת שהזכרת פה רמת התפירה גרועה לטעמי- יש לי בעיה. מודה. אני מבחינה מאד ואכפת לי מאד מרמת הגימור של הבגד.
ועוד חנות שהזכרת איני מכירה- אני גרה בצפון וזה גם מצמצם אפשרויות.
לא מתאים לי ואין לי זמן להאריך שמלות. ומחוסר הזמן מה שיכלתי לקנות באינטרנט קניתי באינטרנט.
באיזה שהוא שלב חייבים למדוד על הגוף, והילדה גם מפתחת טעם אישי, כך שהילדות יודעות איפה קנו להן.
בלידר ובזויה איכות התפירה לא משהו, אבל בהחלט שווה את המחיר.
מלבושי כבוד (בכל אופן במודיעין עילית) זו מכירה מסובסדת (וצפופה ברמות הזויות) של סחורה מעולה.
ולא צריך ידע בתפירה כדי להאריך בגד. כל חצאית שהגימור שלה ישר (ולא מתרחב/קלוש) אפשר להאריך בקלות עם סרט רחב או פיסת בד תואמת.

באיזה שהוא שלב חייבים למדוד על הגוף, והילדה גם מפתחת טעם אישי, כך שהילדות יודעות איפה קנו להן.
בלידר ובזויה איכות התפירה לא משהו, אבל בהחלט שווה את המחיר.
מלבושי כבוד (בכל אופן במודיעין עילית) זו מכירה מסובסדת של סחורה מעולה.
ולא צריך ידע בתפירה כדי להאריך בגד. כל חצאית שהגימור שלה ישר (ולא מתרחב/קלוש) אפשר להאריך עם סרט רחב או פיסת בד תואמת.
לטעמי לא כל בגד מוצלח עם תוספת- עניין של טעם אישי.
ואני לא קונה סחורה שאינה תפורה היטב ולא משנה מה המחיר.
כרגע הבת שלי לא בגיל שממש אכפת וחשוב לה לבחור את הבגד ותאמיני או לא אני לא לוקחת את הילדים לקניות אף פעם.
בד"כ האומדן שלי נכון ב"ה. מודדים בבית ומקסימום מחליפים או מתקנים.

ההשריה בחומץ, זה לכל הבגד? או רק לחלק השחור או רק לחלק הלבן?

עולה לי מחשבה עכשיו, לא יודעת אם היא נכונה.

פעם הרבה תפרו לעצמן, או השתמשו בשירותי 'תופרת'
ואז הבגדים בחנויות היו זולים יותר

כיום רוב הנשים לא תופרות או לא יודעות לתפור אז המחירים עולים.
זה נכון ולא נכון.
פעם גם אף אחת לא נתנה טבעול, ולא הזמינה פיצה.
כולן בישלו, והאוכל היה זול יותר ומזין יותר.
מצד שני, היו הרבה פחות נשים שעבדו 9 שעות ביום.

העולם השתנה.
לא בטוח שזול יותר לתפור לבד, או אצל תופרת.
לפעמים זה משתלם, אבל לא תמיד.

למלמל.
רצוי בגלגול עיניים לאחר נטילת אסיוול.

"הריני מקבלת על עצמי אפור זה וילבינו כל חטאותי כשלג, ויהי רצון שנפילת פתי זאת תזכר לפני תמיד בקניותי ואל אכשל עוד לעולם באמון מיותר במוכרנים. בין בביגוד בין במוצרים אחרים"
ותאמרנה כל נשות פרוג אמן ואמן.

מדובר על ילדות גדולות. גילאי 8-12. לא כאלו שאפשר לקנות להן בקניונים או בחנויות זולות.
לנערה מתבגרת, במגזר חסידי שלא מאפשר לייקרות טריקו ושאר בדים נצמדים או בגזרות מהעולם הכללי - אין הרבה אופציות לקניה הגיונית בירושלים.

והאשכול הזה יותר מהכל, הוא בשבילי מניפת-צבעים לטיפוסים השונים של בני האדם.

על זה הדרך אני קניתי 6 שמלות ב150ש'
יפות מאוד ועדכניות

תעלי לכאן תמונה, טוב? מעניין אותי לראות שמלה עדכנית ויפה מאד לילדה בת 10, 6 ב-150.

אני מכניסה תמיד בכביסה כהה חומץ בתא של האבקה. גם שומר על הצבע, וגם מונע את הריח המעצבן של כביסה כהה... יוצא עם ריח נפלא!
וכמו שכתבו כבר- גם שומר על המכונה ומנקה אותה.

מוסיפה גם לצבעונית בתחילת עונה וככה מידי פעם :)
פתרת לי עכשיו את חידת חיי! אני לתומי חשבתי שרק אצלי הכביסה הכהה יוצאת עם ריח לא מזוהה במקום ניחוח מרכך. מין קסם כזה. אני הולכת לנסות את הפטנט עם החומץ, תודה!

מדובר על ילדות גדולות. גילאי 8-12. לא כאלו שאפשר לקנות להן בקניונים או בחנויות זולות.
לנערה מתבגרת, במגזר חסידי שלא מאפשר לייקרות טריקו ושאר בדים נצמדים או בגזרות מהעולם הכללי - אין הרבה אופציות לקניה הגיונית בירושלים.

מסכימה לגמרי. רק מרחיבה שלנערה בגיל הזה גם במגזר הליטאי בית יעקובי קלאסי אין הרבה אופציות הגיוניות. והמעטות שיש בהחלט נמצאות בגאולה. (מתחיל בבעית האורך, ממשיך באי רצון ללבוש חולצת בסיס תחת כל בגד ומסתים בחלק מהטיעונים שאת מציגה שתקפים לא רק במגזר החסידי)
ולגבי הסייפא של דברייך חלק מהתגובות באשכול קשות לצפיה. ממש לא נעים לקרא.

פתרת לי עכשיו את חידת חיי! אני לתומי חשבתי שרק אצלי הכביסה הכהה יוצאת עם ריח לא מזוהה במקום ניחוח מרכך. מין קסם כזה. אני הולכת לנסות את הפטנט עם החומץ, תודה!
רק קחי בחשבון שזה עלול לגרום להימתחות הגומי- ואפילו להתפוררות.
אופציה נוספת : לכבס גרביים ואת הבגדים היותר מלוכלכים שבכביסה הכהה בכביסה קצרה של 15 דקות ואחר כך ביחד עם כל הכביסה בתוכנית כהה.
זה בעצם PRE-WASH רק עם סחיטה טובה (PRE בהרבה מכונות הוא ללא סחיטה)

זיגזגים כסף, בד כמו ברוקד.
כן ב120 שקל בערך :(.

גם לך זה ככה נראה?

לא, שלי עם שפריצים כסף, ונראית בינתיים בסדר גמור. (יש לנו גם אפודה אחרת של בנים, שהוא חרש עונה שלמה ונשארה כמו חדשה. וזה ילד שובב ופעיל מאד).

ברור שכל אחת שיוצאים לה צ'פים תפתח שרשור, אבל כל אלו שהלבישו ונהנו בחג לא יפתחו נושא שהכותרת הילדים היו לבושים מהמם בחג והבגדים יצאו פיקס מהכביסה. זה לא מענין אף אחד.
אבל זה הרב.
יש מלא סיבות למה לא לקנות בגדים ב-300 ש'. את יכולה לכתוב אותן. כולנו נהנה לקרא וגם נסכים איתך.
אבל לחשוב שנשים קונות ב-300, נדפקות וממשיכות לקנות. זה לא קרוב אפילו למציאות. אפילו אם זה עושה לך טוב... (מצד שני מה אכפת לי שזה עושה לך טוב..)

בדיוק.
קנינו במחירים דומים בבננה ובחנויות נוספות, כבר כמה עונות, והבגדים היו מדהימים והבנות נראו נסיכות.
זו רמה אחרת של לבוש ומראה, שמקובלת בציבור החסידי, כשכל אחד יכול לבחור עד כמה הוא משתתף במוסכמה החברתית (שהיא אכן מוגזמת). אני בוחרת בדעה צלולה לשים 300 ש"ח לבגד לנערונת לשבת, כדי שתיראה מכובד במשך כל העונה בהתאם למה שמקובל בסביבה שלה.

התלונה כאן היא ספציפית - על בגדי השחור-לבן הפגומים, ועל חנויות שלוקחות מחירים גבוהים ולא עומדות מאחוריהם.

יש נוזל לכביסה כהה של יעקובי. פותר את בעיית הריח.
וגם פרסיל ג'ל שחור יחד עם מרכך תואם. אבל שכחתי מה המרכך התואם. פעם כתבו על זה כאן או בחכמת.

אני קוראת באשכול ונהנית,
איך אנשים מתווכחים מה זה יקר ומה זה זול , מה יפה ומה לא
אפשר באותה המידה להתווכח מה צנוע ומה לא , מה אלגנטי ומה לא , מה מקובל ומה לא.
כדאי לקחת בחשבון שבאשכול כותבים אנשים מכל קצוות המגזר, סגנונות שונים , רמות צניעות שונות, שמרנות שונה, אלגנטיות שונה.
אנחנו לובשים אלגנטי, להציע לי בגדים ב100 שח זה פשוט לא רלוונטי, להוציא את הבנות הקטנות עד גיל 6-7

אנחנו לובשים אלגנטי, להציע לי בגדים ב100 שח זה פשוט לא רלוונטי, להוציא את הבנות הקטנות עד גיל 6-7

לאף אחד אין בעיה שתתלבשי אלגנטי
אבל כשאת קונה
שוב
ושוב
ושוב
ביגוד אלגנטי בחנות שבכל חג מחדש
מוכרת ביגוד פגום במחירים מופקעים
בזמן שבחנויות סמוכות ניתן למצוא ביגוד *מעט* פחות אלגנטי (*גם זה לא בהכרח*) לא פחות נאה ובפחות משליש מחיר, שהוא גם איכותי וגם מקבלים שירות במקרי הצורך, אל תתפלאי כשאנשים ישאלו אותך, רגע, למה קנית שם שוב? ועל מה בעצם את מתלוננת? הרי ידעת לאן את הולכת.

יש פה ציבור מאד גדול ששבוי במוסכמות שהוא יצר לעצמו לגבי יופי, אלגנטיות ומראה מכובד. יש פה ציבור שהכסף של עצמו לא מעניין אותו, ושמוכן לספוג כל שנה מחדש ליקויים חמורים באיכות הבגדים ושירות מזלזל עד מחפיר, ולהמשיך לקנות.

בעיר מגוריי המוכרת באחת החנויות שהוזכרו כאן עשרות פעמים היא אישה גסה שצורחת על לקוחות מילות גנאי מזעזעות ומגיעה למצבים של התקפי זעם שקרובים להכאה. והיא עדיין עובדת בחנות. והחנות עמוסה קונים.

אז קודם כל אני לא קונה שוב , ואני בטוחה שרוב המאוכזבות לא חוזרות לחנויות כאלו שוב.

אני מוחה לגבי התיאור כאילו אנחנו שבויים במוסכמות.
אנחנו לא שבויים במוסכמות, אנחנו כן בהחלט מושפעים מהטעם ומהסביבה. , וטעם יקר - אחרי שלומדים להכיר אותו - קשה להתעלם ממנו.

אז יש לי טעם יקר, ומה שלטעמך נאה, לטעמי לא מעוצב מספיק, או לא אלגנטי מספיק.
ובוודאי שאני רוצה להראות כמו שאני אוהבת בדיוק כמו שאת .

ולא, זה לא מחייב לקנות בחנויות בעלות תודעת שירות נמוכה. יש בהחלט גם חנויות עם תודעת שירות גבוהה, בשביל למצוא אותן יש אשכולות כגון זה.

מה שנמכר בשליש מחיר, ולטעמך אין הבדל בכלל, אצלי הוא הרבה פעמים לא לביש, מכל מיני סיבות, ואת מוזמנת לעשות לי מבחן על עיוור - על בגדים יקרים וזולים בלי לדעת מה המחיר.

בזמן שבחנויות סמוכות ניתן למצוא ביגוד *מעט* פחות אלגנטי (*גם זה לא בהכרח*) לא פחות נאה ובפחות משליש מחיר, שהוא גם איכותי וגם מקבלים שירות במקרי הצורך,
כנראה שבעיניה זה פחות נאה ונראה פחות איכותי.
ולא נראה לי שבחנויות הזולות הבגדים מושלמים, רק שאנשים משלימים יותר מהר עם מאה שקלים שהלכו לפח וממלמלים כפרת עוונות.

בזמן שבחנויות סמוכות ניתן למצוא ביגוד *מעט* פחות אלגנטי (*גם זה לא בהכרח*) לא פחות נאה ובפחות משליש מחיר, שהוא גם איכותי וגם מקבלים שירות, אל תתפלאי כשאנשים ישאלו אותך, רגע, למה קנית שם שוב?

איפה?
אני שואלת אותך ברצינות, איפה קונים בגד למתבגרות צעירות לשבת, בפחות ממאה ש"ח?
(בירושלים).
לא לדחלילות דקיקות ונמוכות.

יש פה ציבור מאד גדול ששבוי במוסכמות שהוא יצר לעצמו לגבי יופי, אלגנטיות ומראה מכובד. יש פה ציבור שהכסף של עצמו לא מעניין אותו, ושמוכן לספוג כל שנה מחדש ליקויים חמורים באיכות הבגדים ושירות מזלזל עד מחפיר, ולהמשיך לקנות.

אז זהו, שלא.

קניתי שלישיית סטים מקסימים לשבת בקידישיק לפני 3 שנים. עברו קומפלט אחרי עונה שלמה, כחדשים, לאחייניות.

קניתי בסוף הקיץ שאחר כך רביעיית בגדים בקידישיק, השמלה קצת התכווצה אבל הארכנו בלי בעיה. שלוש החצאיות נותרו כחדשות בסוף העונה ועברו כנ"ל.

קנינו בבננה, בשתי העונות האחרונות. הכפתורים נפלו בלי הפסקה והפכתי לתופרת במשרה מלאה, והיה צריך תיקוני סגירה, הארכה והצרה קלים, אבל השמלות נותרו במצב מדהים, אחרי שבת-שבת של לבישה. כולל שמלות עם קפלונים קטנים וצפופים שנותרים סגורים כמו ביום הקניה.

קנינו בהדס סריגים חמודים שיוצאים מהכביסה כמו חדשים.

ואז, אאוץ', בום, נדפקנו. לראשונה מזה הרבה מאד עונות.

זה לא אותם אנשים שסופגים כל שנה.
פעם בשנתיים שלוש, מישהו חוטף זץ, ומפרסם. ואז כל היתר נזכרים שגם להם זה קרה פעם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה