כמו בועת סבון-בשקט,בלי רעש גדול....
ברור,
אם כי אני בטוחה שאז-המינוס כמעט לא היה בשטח...
זה ודאי לא יהודי ולא נכון...
לא קראתי את האשכול מתחילתו-אז אולי פספסתי משהו...
מה שכן
צריך לזכור,
שבנ"א עושה פעולה שיכולה להוציא למישהו את העינים-שלא יתפלא שזה יקרה אח"כ,
ומה שיעקב אמר לבניו-אולי תקף גם בתוך המחנה?
ומה הכי מגוחך?
האנשים שמוציאים לכולם את העינים
וממה הם מפחדים?
מעין הרע...
אני לא יודעת מי האנשים שאת מדברת עליהם, לדעתי הם מיעוט שאת נהנית להתפס אליו, כמו שהתקשורת נהנית להתפס לסיפורי מיעוטים ולהכליל שם את כולנו.
רוב הנשים שאני מכירה כשהן עומדות בחנות המחשבה האחרונה שיש להן בראש זה איך להוציא לכולן את העיניים. לי זה ברור, אולי אני נאיבית, אבל יצא לי ללכת עם הרבה נשים לקניות גם עם כאלה שמה שנראה לשכנות הקנאיות כניקור עיניים, להן פשוט יש טעם טוב ושיק, והן אוהבות דברים אופנתיים, והן עובדות קשה, קשה מאוד, ולא מפרגנות לעצמן יותר מדי ביום יום, וכשהן עומדות בחנות הן רק בודקות אם זה לטעמן ולטעם בנותיהן, מתפשרות על המחיר למרות שלא תכננו להוציא כזה סכום, כי הן אחרי סיבובים שגרמו להן לקנות בלי לבדוק את המחיר בטיקט מרוב ייאוש, ואולי אפילו הן חשבו לרגע בפנים בלב, שכיף להן שהילדות לבושות בצבעים שהם אין עכשיו, נורא ואיום!!!
מגיע להם על זה שפיכת קיטונות ושמחה לאיד כשמתפשל להן שלא באשמתן בכלל!!
ובקשר למינוס שנכתב עליו למעלה, נו, אז מה?
אני לא מזלזלת במינוס, אבל הדאגה לפרנסה של לפני דור היתה בדיוק אבל בדיוק כמו היום עם המינוס הגדול שאת מדברת עליו.
כי דאגה לפרנסה היא לא תלוית גובה המחיה, מחירי הבגדים, יוקר המגורים ועוד, דאגה לפרנסה היא קללה שקוללנו בה ואין לנו כל כך דרך להפטר ממנה, כל עוד אנחנו בגלות.
לכן אני לא מתרשמת במיוחד מהבהלה על רמת החיים שאנשים חיים בה.
לא אני כתבתי שהיוקר יאמיר בימות המשיח, נכון?
אז מי שעשה את המצב הזה דואג איכשהו לטפל גם במינוסים האלה, בדרכים ששמורות רק לו.
אין בדבריי משום עידוד לחיות בלי חשבון.
אבל האיומים התמידיים על פיצוצים וקריסות לא מרשימים אותי, כשאני מסתכלת על הוריי שקנו דירה לאחי הגדול שעלתה פחות מ10% מאשר לאחותי הקטנה ודאגו את אותה דאגה בדיוק, אבל בדיוק, והמשכנתא על הדירה הזו נסחבת עד היום למרות שהיתה פרוטה ורבע לעומת הדירות של היום.
איכשהו רוב עמ"י למרות המצב הכלכלי הקשה והמחסור הגדול, הלך בחג עם בגדים חדשים ויפים אחד המרבה ואחד הממעיט, ובלבד שיהיה קצת שמחת חג לנשים שעובדות היום כמו חמורים וסוסים גם יחד, ביחס לדורות הקודמים, אז קצת מגיע להן יותר בלי שיאכלו אותן, לא?!