כללי עימוד אינדיזיין

• הוסף לסימניות
מי יכול בבקשה לעזור לי באינדיזיין אני רוצה לעשות זיח בשורה השניה של הפסקה ( שבשורה תתחיל אחרי המילה הראשונה שבשורה הראשונה) - כמו בספרי הקודש
תודה מראש...

• הוסף לסימניות
לדרך 1 - יש סקריפט מצוין של אריאל וו,
יש לשיטה זו חסרון אחד - שכאשר עובדים עם יישור אנכי, הרבה פעמים הרווח בין השורה הראשונה לשניה שונה מעט מהרווח בין שאר השורות בפסקה. כאשר עובדים עם יישור לגריד - זו שיטה מעולה.

ישנו סקריפט נוסף של אליעזר - שעובד בשיטה של פיצול ל2- פסקאות.
חפשו ״חלון״ בפורום.

• הוסף לסימניות
תודה רבה עזר לי מאוד....

• הוסף לסימניות
גם לדרך השניה עם אוביקט מעוגן יש לי סקריפט
שיודע גם להבחין כמה שורות יש בפיסקה. מחירו 50 שח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1672024:

אני תמיד תוהה איזו דרך עדיפה? כלומר שיטת האובייקט מעוגן היא בד"כ יותר מדוייקת (מבחינת רווחים בין המילים בשורה הראשונה וכו') אך היא מכבידה על הקובץ, מצד שני שיטת הdrop יוצרת רווחים לא כ"כ מדוייקים (בין השורות ובין המילה הראשונה והמילים הבאות אחריו) אך אינה מכבידה כלל על הקובץ.

מה דעתם של חכמים?

• הוסף לסימניות
דעתם של החכמים היא לעמד בתג

• הוסף לסימניות
גם חכמי אינדיזיין מעדיפים לעמד בתג ספרי קודש...
ראה חיטובים, אליעזר, עמירם ועוד...

• הוסף לסימניות
בספר "כבד" (הרבה עמודים, טורים עם כותרות משנה בטור אחד ועוד סיבוכים) כמעט לא שייך להשתמש בשיטת האובייקט המעוגן. אינדיזיין קורסת מזה כל רגע והעבודה נהיית איטית מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1673459:
בספר "כבד" (הרבה עמודים, טורים עם כותרות משנה בטור אחד ועוד סיבוכים) כמעט לא שייך להשתמש בשיטת האובייקט המעוגן. אינדיזיין קורסת מזה כל רגע והעבודה נהיית איטית מאד.
אפשר, מניסיון. רק צריך לעבוד בלי שהטקסט כולו ממוקם בעמודים, אלא עמוד עמוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1673689:
אפשר, מניסיון. רק צריך לעבוד בלי שהטקסט כולו ממוקם בעמודים, אלא עמוד עמוד.

נכון, אבל בספר רץ קשה מאד לעבוד בצורה כזו
אלא אם כן מדובר בספר שצריך להיות צורת הדף, ואז אין בעיה להשתמש באובייקטים מעוגנים כדי ליצור חלון.

• הוסף לסימניות
עשיתי כבר כמה ספרים ארוכים [כגון סידורים וכדו'] עם חלון באובייקט מעוגן ולא הייתה שום בעיה! יש להקפיד לעשות כמה שיותר כתבות - סטורי, במסמך. בכל פעם שניתן. זה מקל על התוכנה מאוד, בלי קשר לחלון. ובכלל מהרבה סיבות יש עדיפות לחלק את הספר לכמה שיותר כתבות.

כמו כן, מומלץ לבטל את בדיקת התקינות האוטמאטית, ואת התצוגה בחלון העמודים - מקל מאוד ג"כ על התוכנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חותם1;1672099:
לדרך 1 - יש סקריפט מצוין של אריאל וו,
יש לשיטה זו חסרון אחד - שכאשר עובדים עם יישור אנכי, הרבה פעמים הרווח בין השורה הראשונה לשניה שונה מעט מהרווח בין שאר השורות בפסקה. כאשר עובדים עם יישור לגריד - זו שיטה מעולה.

ישנו סקריפט נוסף של אליעזר - שעובד בשיטה של פיצול ל2- פסקאות.
חפשו ״חלון״ בפורום.

עכשיו סיימתי ספר והשתמשתי בדרך 1, השתמשתי ביישור לשני הצדדים לכן דרך 2 לא הייתה רלוונטית (וכיוון שהמתיחה היתה לא גדולה ובד"כ ברווח בן הפסקאות ולא בן השורות לא היתה לי הבעיה שמוזכרת כאן)
בעיה מוזרה שנתקלתי בה (שנראה שקשורה לעניין) שבייצוא הושמט כמה פעמים השורה הראשונה בפסקא חוץ מהמילה הראשונה... זה קרה ב3 פסקאות במסמך בלבד.

אשמח לשמוע על הסקריפט של אריאל, מה עדיף בו על הסקריפט החינמי
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה