כללי עימוד באינדיזיין שני טורים וטור אחד ברצף

• פותח הנושא zvis
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה הדרך הנכונה לעמד באינדיזיין רצף של טקסט בעל מאות עמודים המכיל קטעים של שני טורים וקטעים של טור אחד?

הדגשה - מדובר על אינדיזיין - ולא ניתן לעמד ב"תג" - עקב גרפיקה רבה בתוך הטקסט.

נא לשים לב - לא מדובר בשני סוגי טקסטים [כמובן שיש חילוק ביניהם, אך מדובר בטקסט רץ, לא בחומר שמחולק לכמה קבצים, כמו עימוד רב טקסט ב"תג", עם קישורים וכדו', אלא בטקסט שמופיע אחד אחרי השני, ברגע שנגמרים שני הטורים - מופיע הקטע על טור אחד וחוזר חלילה].

קבצים מצורפים

• טורים.png
    KB 18.8 · צפיות: 63
  • הוסף לסימניות
לענ"ד
אם הרוב זה טור אחד, לעבוד על טור אחד ולעשות ספליט בסגנון של ה2 טורים
ואם הרוב זה השניים, לעבוד על שני טורים ולעשות ספאן בסגנון של הטור האחד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1450628:
לענ"ד
אם הרוב זה טור אחד, לעבוד על טור אחד ולעשות ספליט בסגנון של ה2 טורים
ואם הרוב זה השניים, לעבוד על שני טורים ולעשות ספאן בסגנון של הטור האחד

הבעיה של טורים בסטייל ותיבת טקסט אחת - מה שעשיתי כרגע - זה חוסר איזון נורא - והיחס בין הטקסטים הוא כ-50%

• הוסף לסימניות
מה הכוונה "חוסר איזון"

האלטרנטיבה זה ליצור כמה דפי מסטר עם תיבות טקסט, ולהחיל את הנכון כל פעם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1450731:
מה הכוונה "חוסר איזון"

האלטרנטיבה זה ליצור כמה דפי מסטר עם תיבות טקסט, ולהחיל את הנכון כל פעם.

חוסר איזון - כאשר הטורים נמצאים בתיבת טקסט אחת ומוגדרים ב"סטייל"

אך לא מובן לי בדיוק - איך יעזור המסטר אשרשר מעמוד שבו יש שני טורים מוגדרים על תיבה אחת למסטר שבו מוגדרים שני תיבות טקסט - הרי גם ההגדרות בסטייל צריכים להיות שונים - מבחינת הטורים - וזה יעבוד עם המשך ישיר של קטע??

קבצים מצורפים

• חוסר איזון.png
    KB 89 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
עדיין לא הבנתי מה הכוונה חוסר איזון -- של מה בדיוק? לכאורה, הייתי משתמש ב-span columns ךעיצוב כזה, רק שזה מאוד מכביד על אינידיזיין ויכול להיות שזה לא יהיה פרקטי.

תעשה כמה מסטרים שמכסים את כל האופציות, בנויים מכמה תיבות טקסט משורשרים. כך, לכאורה, תוכל להחיל את המסטר הרצוי, ואם יש צורך, לשחרר מדף המסטר ולהגדיל או להקטין.

אם לאחרים יש עוד רעיונות -- אדרבה...

• הוסף לסימניות
רק תג בנוי לזה

• הוסף לסימניות
כדי למנוע חוסר איזון עליך להצמיד את הטקסט לקווי רשת, ובמידת הצורך לדאוג להפחית\להוסיף שורה לפסקה רצויה.

הנושא של span columns באינדזיין הוא די מעצבן ותוקע את התוכנה ברמות מטורפות [בכל אופן אצלי, אבל כפי הידוע לי גם אצל אחרים].

כך שאני חושב שהדרך הנכונה היא לעשות לכל קטע של שני טורים story נפרד, ולכל קטע של טור אחד story נפרד.

לפי זכרוני יש לאריאל סקריפט עבור שבירת שרשור לפי סגנון פסקה, אך איני יודע כיצד הוא עובד, תשאל אותו....

• הוסף לסימניות
יש לי כזה סקריפט, אבל הוא לא מייצר תיבות, רק שובר את השרשור ביניהם.

לעומת זאת, כמדומני שלהרבס היה סקריפט שהוא כתב לפני שאדובי הוסיפו את הפונקציה של span columns, וזה עובד כמו שGOLDRING מתאר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1450948:
לעומת זאת, כמדומני שלהרבס היה סקריפט שהוא כתב לפני שאדובי הוסיפו את הפונקציה של span columns, וזה עובד כמו שGOLDRING מתאר.

אתה בטח מדבר על הפלאג-אין שלו, לא סקריפט

http://in-tools.com/products/column-flow/

• הוסף לסימניות
ליתר דיוק, זה סקריפט בעטיפת פלאג-אין. אבל מה זה משנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;1450916:
רק תג בנוי לזה

משום מה אלה שלא מכירים את "תג", בטוחים שאין כמו אינדיזיין, ואין דבר כמעט שלא ניתן לעשות בו.

אך בספר זה אין לי אפשרות להשתמש ב"תג" - מכיון שיש כאן אין סוף תמונות, ועוד, וגם עם הסקריפט של "שבת", זה לא פתרון במקרה זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zvis;1451060:
משום מה אלה שלא מכירים את "תג", בטוחים שאין כמו אינדיזיין, ואין דבר כמעט שלא ניתן לעשות בו.

אך בספר זה אין לי אפשרות להשתמש ב"תג" - מכיון שיש כאן אין סוף תמונות, ועוד, וגם עם הסקריפט של "שבת", זה לא פתרון במקרה זה.

אפשר להשאיר מקום ריק לתמונות ואח"כ לשלב אותם באינדיזיין

• הוסף לסימניות
לא נראה לי - תמונות - שמיקומם באמצע שני הטורים?

• הוסף לסימניות
מהו חוסר איזון?
ואני חושב שאין בעיה להשתמש בהגדרות הטורים בסגנון פסקה, הוא לא כ''כ מכביד על התוכנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1457303:
מהו חוסר איזון?
ואני חושב שאין בעיה להשתמש בהגדרות הטורים בסגנון פסקה, הוא לא כ''כ מכביד על התוכנה

חוסר איזון הוא כשהטורים לא מסתיימים בשווה.

האם ניסית לעשות מסמך קצת ארוך עם הגדרות טורים????
אצלי [ואצל עוד אנשים שאני מכיר] זה מאט את התוכנה בצורה מטורפת.

• הוסף לסימניות
בהחלט עימדתי בצורה כזו, ואם אני לא משתמש בפונקציה האוטומטית ליישור טקסט לשני הצדדים (איזון טורים) התוכנה מגיבה יפה מאד, מה שמאט את התוכנה זה הפונקציה הנ''ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה