דיון עימוד ב 2 טורים - כמה תקפידו שהטורים זה לצד זה יהיו בשורות מגבילות במדוייק?

• פותח הנושא rubi
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עימוד באינדי'

שלום.

ברוב הספרים שאני רואה - לא מקפידים על עימוד בגובה שורות מגבילות.

ככל הנראה מפאת התוספת עבודה שפעמים כרוכה בכך

אך אם מגדירים נכון את המרווחים שבין פסקאות ובין כותרות וכותרות משניות, זה יכול להיות בקלות

אך הבעיה בזה - שאז המרווחים יותר גדולים ותלוי בסוג אופי העימוד, לפעמים זה יכול להיות מורגש מאוד-
כי בשביל לקבל שורות מגבילות, חייבים לשמור שהמרווח בין פסקה לפסקה יהיה זהה
כמו בין שורות בתוך הפסקה, וצריך לקחת בחשבון את הרווח לפני ואחרי, ופעמים גם שינוי בגודל של כותרת.

מאידך שמקפידים על שורות מגבילות - גם סיום העמוד יהיה תמיד באופן שווה ללא שום תסבוכת ועבודה נוספת.

מה אתם אומרים? עד כמה אתם מקפידים בכך, ומה העצות שלכם לכך?

דוגמה לשורות מגבילות [וקצת יותר מרווח בין הפסקאות]:
1650971748092.png

דוגמה לשורות לא מגבילות [קצת פחות מרווח בין הפסקאות]:
1650972309734.png

• הוסף לסימניות
בדרך כלל לא מקפידים על זה כי טכנית אין אפשרות.
רווח בין פסקאות בד"כ קטן יותר משורה. גם הכותרת משנה קטן יותר.
אמנם בביאורים כמו רש"י ותוס' עהש"ס / מקראות גדולות / משנ"ב וכו' וכו' שם מקפידים על זה.
הכלל הוא שזה תלוי במראה העין. בספר כמו שלך הספר לא נראה מבולבל אם השורות לא מקבילות

• הוסף לסימניות
בדרך כלל לא מקפידים על זה כי טכנית אין אפשרות.

הוא אשר כתבתי, שטכנית זה ודאי אפשרי רק הוא יוצר מרווחים יותר גדולים
אבל מרוויחים יישור בסוף העמוד בלי משחקים רבים

• הוסף לסימניות
לא כתבת עוד אופציה שיש... להשאיר הכל כפי ההגדרות בלי לדקדק על שויון בין שני הטורים, גם לא בסוף מלמטה...

כמה שזה היה נראה אצלי מופרך, אני רואה הרבה ספרים שלא מדקדקים על זה, עד שהתחלתי כבר לחשוב על עצמי, למה אני סתם מבזבז זמן כדי להשוות הטורים מלמטה, אם מול"ים חשובים לא מקפידים על זה (כרגע אני לא זוכר דוגמה, אבל בוודאות בדקתי את זה בכמה וכמה ספרים).

• הוסף לסימניות
כמה שזה היה נראה אצלי מופרך, אני רואה הרבה ספרים שלא מדקדקים על זה, עד שהתחלתי כבר לחשוב על עצמי, למה אני סתם מבזבז זמן כדי להשוות הטורים מלמטה, אם מול"ים חשובים לא מקפידים על זה (כרגע אני לא זוכר דוגמה, אבל בוודאות בדקתי את זה בכמה וכמה ספרים).
זה כבר דבר שברור שהוא מוסיף יופי לעמוד ולנראות של הספר
ואם "מולי"ם חשובים" לא הקפידו - אינו ראיה
הכל לפי הלקוח והכל לפי וכו'....

אם כי ברור שגם בזה לא צריך להתאבד.....
לא קרה כלום שבספר עם 400-500 עמודים יהיה כמה עמודים שזה לא הסתיים בטוריים שווים למטה. כשאין ברירה

• הוסף לסימניות
לא קרה כלום שבספר עם 400-500 עמודים יהיה כמה עמודים שזה לא הסתיים בטוריים שווים למטה. כשאין ברירה

לא קרה לי מעולם שהשארתי אפילו עמוד אחד שהטורים לא יהיו שווים
מה זה אין ברירה? תמיד אפשר להסתדר עם זה, אם לא הולך בעמוד הנוכחי, עושים שינויים עמוד אחד קודם ואפילו שתיים

• הוסף לסימניות
לענ"ד חשוב מאוד מאוד להקפיד על זה. מה גדלה מעלת ה"תג" בענין זה...

• הוסף לסימניות
כתבתי בתחילת ההודעה שאני עם אינדיזיין
ברור. ועל זה אמרתי שבנושא הזה למשל גדלה מעלת התג על פני האינדיזיין בכמה וכמה דרגין...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא קרה לי מעולם שהשארתי אפילו עמוד אחד שהטורים לא יהיו שווים
מה זה אין ברירה? תמיד אפשר להסתדר עם זה, אם לא הולך בעמוד הנוכחי, עושים שינויים עמוד אחד קודם ואפילו שתיים
אתה צודק. אין כזה דבר לא ליישר טורים למטה.
ולגבי שורות שוות, הסברה שכתבת שאם מקפידים על כך זה מגיע על חשבון יופי העימוד מפאת המרווחים הגדולים בין הקטעים, היא נכונה. לכן עדיף לוותר על זה, מאשר שנצטרך לוותר על מרווחים נכונים בשביל שהשורות יהיו אחת מול השינה.

• הוסף לסימניות
לכן עדיף לוותר על זה, מאשר שנצטרך לוותר על מרווחים נכונים בשביל שהשורות יהיו אחת מול השינה.
ואז איך גורמים לעמוד להתיישר היטב למטה?

• הוסף לסימניות
עם הסקריפט הגאוני של @אריאל וו שעושה נפלאות.
אין ספר שאני לא משתמש בו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואז איך גורמים לעמוד להתיישר היטב למטה?
אפשר לגרום לו להתיישר על ידי צמצום רווחים בטור הבעייתי, כך שתיכנס באותו הטור שורה נוספת מהטור הבא, אם ע"י כך זה יהיה יותר יפה מאשר לעשות רווחים גדולים, והעיקר שהשורות יהיו מקבילות.
אמנם לפעמים הפתרון ע"י הגדלת רווחים כי צמצום ושאיבה של שורה נוספת, יצור מצב דחוס מדאי.
כל מקום לגופו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה