כללי עימוד משניות

• הוסף לסימניות
אשמח לחוו"ד לגבי העימוד
תודה

• הוסף לסימניות
יפה.
אם זה מיועד לילדים או מוגדר כהוצאה באותיות מאירות עינים, אז זה בסדר גמור.
אבל אם זה מיועד לקהל של מבוגרים, כדאי לצופף קצת את השורות

דבר שני, אם אתה רוצה לקבל ביקורת יותר ספציפית, כדאי שתעלה את זה גם בפורום תג, אם יש לך גישה אליו.

דבר שלישי - לגבי הכותרת, רצוי שתעשה את הכותרות מעל הפירוש אותו דבר, כלומר מעל כל טור תכתוב 'ר"ע מברטנורא', ולא לחלק את זה לשני טורים, כי זה נראה קצת כמו שני פירושים - רבי עובדיה, ופירוש מברטנורא (נכון שכולם יודעים וכו', אבל בכל זאת כדאי לענ"ד לשנות)

• הוסף לסימניות
האם זה לענין שיהיה כתוב פעמיים בעמוד "ר"ע מברטנורא"?
(ותודה על ההמלצה, אבל אין לי גישה לפורום תג)

• הוסף לסימניות
נראה טוב.. איפה זה באינדיזיין או בתג?

• הוסף לסימניות
נחמד מאד.
את הרוחב של הטורים משני הצדדים חייבים להגדיל במעט, כדי שייכנסו שלושה תיבות לפחות בכל שורה, אחרת זה לא נראה טוב בכלל!!!

את המרווח בין השורות כדאי להוריד לפחות בפוינט 1 אם לא קצת יותר מזה... (ככה גם תרויח שהטקסט של המשנה יתחיל קצת יותר למעלה, כי הרווח שם טיפהל'ה מוגזם)

אפשר להוריד קצת מגודל הכתב של המשנה, וכן להוריד טיפה את המרווח הלבן שבין הטורים משני הצדדים לבין המשנה (בקטנה..)

• הוסף לסימניות
העימוד נפלא.
אבל קצת הפריע לי שכתוב ר' בכותרת, לא מכיר מישהו שמכנה כך,
זה או רבי עובדיה מברטנורא או רבינו עובדיה מברטנורא,
ככל הנראה השיקול כאן עיצובי זכך זה נראה יותר טוב מבחינת חלוקה.

• הוסף לסימניות
דבר נוסף אותיות המשניות יהיו עם מרווח קשיח, יש בדוגמא אות יב בסוף שורה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיריד;2412562:
דבר נוסף אותיות המשניות יהיו עם מרווח קשיח, יש בדוגמא אות יב בסוף שורה

מה זה מרווח קשיח?

• הוסף לסימניות
זה רווח שלא נשבר במעבר שורה. כל רווח רגיל שמגיע לסוף שורה הוא פשוט יורד שורה, ולא רואים את הרווח הזה בשורה הבאה.
רווח קשיח אומר שהדבר הזה לא נשבר. כאילו הוא מתיחס למה שדבוק לו לפני ואחרי כאילו היה מילה אחת שהיא לא נשברת באמצע שורה.
ולכן בתחילת משנה בכמו ב. לא יתכן שזה יפיע בסוף שורה אלא צריך לעשות רווח קשיח בין ב. למילה שאחריה, וכמובן עושים את זה עם חיפוש והחלפה גלובלי ולא חלילה ידני.

אבל - כאן מכיון שאורך השורות הוא די קצר יחסית לגודל האותיות, אם יהיה חיבור כזה אז זה יצור רווחים לבנים גדולים במשך הטקסט, כמו שכאשר יש מילה גדולה זה יוצר מרווחים גדלוםים כי לא כל מילה אחרת יכולה לשכון איתה באותה שורה.

• הוסף לסימניות
הכותרת תכתוב פעמיים, על כל טור בנפרד.
בנוסף הנהוג זה לעשות 4 שורות בדוקא מעל הטקסט (ולא 2).
כמובן שבמרכז תכתוב את שם המסכת והפרק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חד וחלק;2412383:
האם זה לענין שיהיה כתוב פעמיים בעמוד "ר"ע מברטנורא"?
(ותודה על ההמלצה, אבל אין לי גישה לפורום תג)

הרבה ספרים עושים את זה. המצב אצלך כרגע נורא מבלבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביזון;2412634:
הכותרת תכתוב פעמיים, על כל טור בנפרד.
בנוסף הנהוג זה לעשות 4 שורות בדוקא מעל הטקסט (ולא 2).
כמובן שבמרכז תכתוב את שם המסכת והפרק.

לגבי 4 שורות גם אני ממליץ גם כי כך נהוג, וגם זה יוסיף לפן העיצובי....

לגבי הכותרת היה לי לקוח שהזמין אצלי משניות וגם התעקש נורא שלא יהיה כתוב פעמיים והנה התוצאה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בן צבי;2413067:
לגבי 4 שורות גם אני ממליץ גם כי כך נהוג, וגם זה יוסיף לפן העיצובי....

לגבי הכותרת היה לי לקוח שהזמין אצלי משניות וגם התעקש נורא שלא יהיה כתוב פעמיים והנה התוצאה

העיצוב יפה מאוד (גם זה שפתחת את הר"ת ולא השארת אותנו לתמוה מה זה ר"ע) אבל עדיין זה מבלבל. אני חושב שאם אתה היית עושה היית כופל, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תא חזי;2413096:
העיצוב יפה מאוד (גם זה שפתחת את הר"ת ולא השארת אותנו לתמוה מה זה ר"ע) אבל עדיין זה מבלבל. אני חושב שאם אתה היית עושה היית כופל, לא?

תודה!

אצל חד וחלק, לא כתוב ר"ע, אלא ר' עובדיה, אולי אם יהיה כתוב כמו בקישור רבינו עבודיה זה באמת יוסיף משהו.
ועכשיו לדעה שלי אישית, נראה שזה די מרומז במה שכתבתי למעלה שהלקוח התעקש נורא לא לכפול....

[וגם בעימוד טור לפעמים יש ששני הטורים הם בית יוסף יש הוצאות שכותבות מעל טור 1 בית ומעל השנייה יוסף, ולדעתי זה ממש לא יפה...... אלא יש לכפול בית יוסף מעל כל טור

קבצים מצורפים

• פרוג.PNG
    KB 247.2 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
חייב צמצום רווח בין השורות

• הוסף לסימניות
האם צורת הדף (רוחב הטורים) בנויה על מהדורא קודמת וחייבת להיצמד אליו?

אם לא אז עדיף להגדיל בקצת את הטורים של הברטנורא, והיכן שלא נכנס יותר משתי מילים ניתן לשחק ידנית ע"י הצרת אות, ואם לא עוזר אז טיפה לפזר בין המילים כדי שהרווח יצטמצם ולא יבלוט כ"כ.

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה לכל המגיבים.
בעקרון מדובר על כמה פרקים בלבד (הפרקים שנהוגים לע"נ הנפטר)
זה אמור להיות מודפס על גודל A5, דבר שמצמצם את המקום.

אולי כדאי לחלק במקרה כזה את העמוד לשניים?
המשנה למעלה, והברטנורא למטה?

• הוסף לסימניות
כן, זה יהיה נהדר.
זה יהיה הרבה יותר קריא ברצף, ולך יהיה הרבה יותר קל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה