כללי עימוד סידורים

• הוסף לסימניות
בעז"ה לאחר פסח אני מתחילה לעמד סידורים ומחזורים לכל השנה,
אין לי נסיון קודם בזה ואני אשמח מאוד לשמוע טיפים ועצות ממי שכבר התנסה
בתחום (אבל לאו דווקא) בנושא עימוד בכלל, ובפרט עימוד דברי קודש וסידורים.
אני עובדת על תוכנת אינדיזיין, אשמח לקיצורי דרך פחות מוכרים,
נקודות שחשוב לשים אליהם לב וכל דבר שיכול לעזור.....
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
בהצלחה

נראה מהדברים שגם בעימוד בכלל של ספרי קודש אתם לא בתחום עמוק
לכן אני מציע לחשוב על כך פעמיים
כי סידורים ומחזורים זה לא כמו עימוד ספר רגיל, ודורש המון נסיון בתחום.
בכל אופן בהצלחה בכל

• הוסף לסימניות
בעז"ה לאחר פסח אני מתחילה לעמד סידורים ומחזורים לכל השנה,
אין לי נסיון קודם בזה ואני אשמח מאוד לשמוע טיפים ועצות ממי שכבר התנסה
בתחום (אבל לאו דווקא) בנושא עימוד בכלל, ובפרט עימוד דברי קודש וסידורים.
אני עובדת על תוכנת אינדיזיין, אשמח לקיצורי דרך פחות מוכרים,
נקודות שחשוב לשים אליהם לב וכל דבר שיכול לעזור.....
תודה מראש!
הכוונה שאין לך נסיון בכלל בעימוד או בסידורים?
כמו שכתבו אם אין לך נסיון בכלל, לא בטוח שכדאי, אא"כ את עושה את זה לעצמך

• הוסף לסימניות
עימוד סידור הוא מהמלאכות הקשות שבעימוד, ולדעתי תוכנת אינדיזיין לא מתאימה לזה כל כך, ובאמת אין בזה קיצורי דרך... מכמה טעמים ודשו ביה רבים. צריכים לעשות את זה בתוכנת תג וגם אז יש לדעת הרבה על טעמים וקרנינג וכו'.
זה נכון שבאינדי בסידור יש כמה בעיות שנפטרים מהם כמו למשל שרוב הספר לא בשני טורים וכו' אבל עדיין תיקון קטן יכול להקפיץ לך את כל השרשורים, ולך תמצא את זה אחר כך...

• הוסף לסימניות
הכוונה שאין לך נסיון בכלל בעימוד או בסידורים?
כמו שכתבו אם אין לך נסיון בכלל, לא בטוח שכדאי, אא"כ את עושה את זה לעצמך
גם לעצמה חבל על המחזורים, זה לא יראה טוב. וכל שכן לאחרים חבל על הכסף שלהם.
עימוד וגרפיקה זה שני דברים שונים לגמרי.

• הוסף לסימניות
עימוד וגרפיקה זה שני דברים שונים לגמרי.

כל כך נכון.

החוש לחן אסתיטיקה ויופי, אמנם משותף לשניהם, אבל כל אחד לובש צורה אחרת, הכלים שונים, התוכנות שונות, והתקשרות החזותית בעימוד קיימת בצורה אחרת, שרובה תלוי באופנה ומסורת.

• הוסף לסימניות
בהצלחה

נראה מהדברים שגם בעימוד בכלל של ספרי קודש אתם לא בתחום עמוק
לכן אני מציע לחשוב על כך פעמיים
כי סידורים ומחזורים זה לא כמו עימוד ספר רגיל, ודורש המון נסיון בתחום.
בכל אופן בהצלחה בכל

מסכים עם כל מילה, ולפני 20 ש"ח לעמוד לא מתחילים עבודה כזו, זה דורש השקעה מטורפת, ובמיוחד למי שלא התנסה בזה קודם.
ובכל אופן אם קיבלתם את הסכום הזה, והחלטתם לקפוץ למים, שיהיה הרבה הצלחות.

• הוסף לסימניות
1. אם זה בלי טעמים, אפשר לבצע את העבודה באינדי, והתוצאה עלולה להיות מדהימה.
2. אם זה עם טעמים, מומלץ לעבור לתג.

1. חוק ראשון הוא: לא לעשות שום דבר ידני, הכל הכל לעשות עם סגנונות מסודרים.
יש יתרון כלשהו באינדי, מכיוון שאפשר להגדיר גודל פונט בסגנון תו, באחוזים. מה שיחסוך בסגנונות מבלבלים, מכיוון שסגנון תו אות פתיח או סגנון תו מודגש יהיה אותו סגנון בכל סגנונות הפיסקה. בתג, צריך לעשות עוד ועוד קודים... (ישנו סקריפט שעושה החלפות לפי הקוד הראשון בפיסקה - שנקרא לו לצורך העניין, סגנון פיסקה - אבל בתיקונים הוא כבר לא כל כך שימושי)
אם יש אלמנטים גרפיים, גם פה יש יתרון לאינדי.
הכלל הבסיסי בעבודה מסוג זה הוא לתכנן מראש את כל הסידור וכל העיצובים והסגנונות שיהיו ולא לעבוד בצורה של טלאי על טלאי. כאן מגיע הנושא של ניסיון קודם, שאם הוא חסר, מטבע הדברים, העבודה תהיה טלאי על טלאי על טלאי...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
1. אם זה בלי טעמים, אפשר לבצע את העבודה באינדי, והתוצאה עלולה להיות מדהימה.

1. חוק ראשון הוא: לא לעשות שום דבר ידני, הכל הכל לעשות עם סגנונות מסודרים.
יש יתרון כלשהו באינדי, מכיוון שאפשר להגדיר גודל פונט בסגנון תו, באחוזים. מה שיחסוך בסגנונות מבלבלים, מכיוון שסגנון תו אות פתיח או סגנון תו מודגש יהיה אותו סגנון בכל סגנונות הפיסקה. בתג, צריך לעשות עוד ועוד קודים... (ישנו סקריפט שעושה החלפות לפי הקוד הראשון בפיסקה - שנקרא לו לצורך העניין, סגנון פיסקה - אבל בתיקונים הוא כבר לא כל כך שימושי)
אם יש אלמנטים גרפיים, גם פה יש יתרון לאינדי.
הכלל הבסיסי בעבודה מסוג זה הוא לתכנן מראש את כל הסידור וכל העיצובים והסגנונות שיהיו ולא לעבוד בצורה של טלאי על טלאי. כאן מגיע הנושא של ניסיון קודם, שאם הוא חסר, מטבע הדברים, העבודה תהיה טלאי על טלאי על טלאי...

בהצלחה!
אני ממליץ על תג ועל שתי סקריפטים חיוניים ובסיסיים לסידורים 1. סוג פסקה שכמו ש @RCpro כתב שזה מחליף סטים של קודים זה בזה.
וכן סקריפט הגדלה שמגדיל פסקאות מסויימות לפי אחוזים או לפי נקודות. את הכל ביחד מילה פותחת סוגריים רווח בין השורות הרמה של המילה הראשונה וכו'.

לגבי טעמים בתג יש לשים לב שבתוכנת תג הבסיסית אין טעמים יש לרכוש ב1200 ש"ח תוסף לטעמים..

הצלחה רבה!!

• הוסף לסימניות
אני ממליץ על תג ועל שתי סקריפטים חיוניים ובסיסיים לסידורים 1. סוג פסקה שכמו ש @RCpro כתב שזה מחליף סטים של קודים זה בזה.
וכן סקריפט הגדלה שמגדיל פסקאות מסויימות לפי אחוזים או לפי נקודות. את הכל ביחד מילה פותחת סוגריים רווח בין השורות הרמה של המילה הראשונה וכו'.
2 הפונקציות קיימות, בצורה כלשהי, גם באינדי, בלי סקריפט חיצוני...

• הוסף לסימניות
אני חושב שמיקום הטעמים לא צריך להיות עבודה של המעמד, זה צריך להיות מובנה בגופן...
יש גופנים [בפורמט אופן-טייפ] שמגיעים עם מיקום מאוד משוכלל של ניקוד וטעמים.
וזה דוקא לא נתמך בתג...

• הוסף לסימניות
חבל על הזמן שלכם רק תג לסידורים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לכל תוכנה יש יתרונות וחסרונות
אפשר לעמד סידורים באינדיזיין. עשיתי את זה
מה שכן, כפי שאמרו עימוד סידור הוא לא מהדברים הקלים. לא כדאי להיכנס לזה אם אתם לא ספצים בתוכנה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לכל המעירים והמאירים, אשמח לחוות דעת נוספות כדי לקבל החלטה סופית.

• הוסף לסימניות
אשכול נדיר שטומן בחובו בין השורות את התמצות של הויכוח האינסופי, והמתאגר, של מה מול מה.
אני לא חושב שיש פה עוד מה להוסיף- אם כי שני הצדדים מסכימים שנסיון בכל תוכנה שהיא הוא חובה חיונית כאן.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לכל המעירים והמאירים, אשמח לחוות דעת נוספות כדי לקבל החלטה סופית.
תמצית הדיון מעל הוא שעימוד סידור הוא לא מהדברים הקלים.

מה שכן- אולי תתכני את העיצוב
ותייצאי למעמד

הצלחות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה