כללי עימוד ספרי קודש

• הוסף לסימניות
זו הפעם הראשונה בהחלט שאני מעמד ספר מהסוג הזה. ברור שזה היה יותר פשוט ב"תג", פשוט אין לי אותה. בכל פיסקה יש ריבוע לבן שיוצר את המרווח מתחת למילה הפותחת, ובכל פיסקה אני מזיז אותו קצת בהתאם למילה שמעליו (טירחה זניחה).

(זאת דוגמא לעמוד ראשון של סימן, בו אני לא שׂם מס' עמוד [שאמור להיות בעז"ה באות עברית])

מה דעתכם?

קבצים מצורפים

• שיעורי מרן פסחים הערוך11.jpg
    KB 589.7 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
אתה טורח לחינם. תעשה חיפש בפורום או שתדבר עם הניק "שלמה".

• הוסף לסימניות
אתה עושה את זה בוורד? הניק 'קרש' עשה מאקרו שעושה את העבודה יפה, הוא מוכר את זה למיטב ידיעתי, ה שוה.
תשאל לו בפרטי.

• הוסף לסימניות
יש לך ברירות יותר נוחות במסגרת ה"וורד"? (פשוט אין לי "תג") בינתיים זה עובד נוח וחלק.

• הוסף לסימניות
אה, חשבתי באינדיזיין
אם בוורד תשתמש במאקרו המפורסם בפורום וורד. חינם למיטב ידיעתי.

• הוסף לסימניות
צחי, שים לב איך בספרי קודש שעומדו בתג, החלון נגמר במדוייק בקו של תחילת המילה של השורה העליונה.
לעומת זאת אצלך זה לא בקו אחיד (בולט במיוחד בד"ה "ובתשובות רעק"א")
גם בוורד יש פתרונות יותר יעילים מאשר בשיטה שלך, אולם עדיין אלו פתרונות בעייתיים. אם תצטרך להוסיף מילה בשורה וכד' תצטרך לתקן ידנית.
בתג לעומת זאת זה אוטומטי לגמרי, וגם לאינדיזיין יש סקריפטים בשביל זה, שעושים עבודה טובה.

לגבי וורד,
יש פקודות מאקרו שעושות את זה, חלקן חינמיות, חלקן בתשלום.
למיטב ידיעתי האופציה הכי נוחה והכי יעילה בוורד, היא בעזרת התוכנה המשלים לוורד.
אבל אם אתה רוצה להמשיך לעמד, ולא להישבר אחרי הספר הזה, אני ממליץ לך לעבור לתג ו/או אינדייזין.

• הוסף לסימניות
לא ציינתי שבמקרה שלי מדובר בעריכת גוף הטקסט כחלק מהעבודה (הישר מסגנון של דיבור), וממילא ברור שהעימוד בוורד יותר פשוט (כי בלאו הכי העריכה איטית מאוד). נכון לעכשיו אין לי איך לעבור לתג, כנראה בעתיד הקרוב אי"ה. השאלה היא אם בנוסף לנקודה הזאת יש עוד דברים אליהם אני צריך לשים לב.
אגב, חיפשתי אחר המאקרו בפורום וורד, ולא מצאתי. אשמח לקבל מחרוזת חיפוש יותר ממוקדת.

תודה רבה מאוד!

• הוסף לסימניות
צחי היקר
אינני יודע כמה ספרים ערכת, וכמה ספרים עימדת בוורד, אבל שיטת העבודה שלך לא נכונה.
גם במקרה שאתה גם עורך הספר וגם המעמד, ואפילו אם תהיה גם המחבר - הדרך הנכונה היא לבצע כל עבודה בנפרד, בכלי המיועד לה, ולא לעמד תוך כדי עריכה.
אני אישית עימדתי הרבה בוורד, אתה יכול לראות דוגמאות בתיקיית העבודה שלי. למרות שכיום אני בעיקר עובד עם אינדיזיין ותג יש דברים שאמשיך לבצע בוורד, אבל את העריכה והעימוד לא עושים במקביל.
קודם כל עורכים את הקובץ לגמרי, ומכינים אותו לעימוד ע"י בניית סגנונות, מגיהים אותו ורק אז ניגשים לעימוד.
זה נכון בין אם אתה עורך את הספר בתוכנה אחת ומעמד באחרת, ובין אם אתה משתמש בתוכנה אחת לעריכה ולעימוד

• הוסף לסימניות
הכרתי ועבדתי עם מחברים (רציניים) שעימדו בעצמם את ספריהם (יש להם רקע רציני בזה), ובהחלט היה להם יותר נוח. ברוב המקרים זה בהחלט גורע במשהו מהמקצוענות שבעריכה, אבל אצלם היות ולא התכוונו לשלוח לעימוד אלא לעמד לבד - הם לא נרתעו מלעמד תוך כדי עריכה.
מסתמא כשאלמד לעבוד עם תג אעשה זאת בשלבים, כפי שאכן ראוי וכפי שאתה מתאר. נכון לעכשיו אין לי ברירה (עד שלפחות אשיג את המאקרו). בכל מקרה - התהליך כעת בהחלט יותר זול מאשר לעבוד גם עם עריכה וגם עם עימוד, בזה אחרי זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צחי קנטור;525970:
הכרתי ועבדתי עם מחברים (רציניים) שעימדו בעצמם את ספריהם (יש להם רקע רציני בזה), ובהחלט היה להם יותר נוח. ברוב המקרים זה בהחלט גורע במשהו מהמקצוענות שבעריכה, אבל אצלם היות ולא התכוונו לשלוח לעימוד אלא לעמד לבד - הם לא נרתעו מלעמד תוך כדי עריכה.
מסתמא כשאלמד לעבוד עם תג אעשה זאת בשלבים, כפי שאכן ראוי וכפי שאתה מתאר. נכון לעכשיו אין לי ברירה (עד שלפחות אשיג את המאקרו). בכל מקרה - התהליך כעת בהחלט יותר זול מאשר לעבוד גם עם עריכה וגם עם עימוד, בזה אחרי זה.

אתה טועה בגדול.

אם עורכים את הספר ומכינים אותו לעימוד עם סגנונות וכו', העימוד אח"כ רץ הרבה יותר מהר מכל הזמן שאתה מבזבז על עבודה תוך כדי עריכה, גם אם מעמדים בוורד.
אני אומר זאת מנסיון, לא מהשערה.

• הוסף לסימניות
איזה וורד? יש הודעת שגיאה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה