כללי עימוד ספר חשבון

• הוסף לסימניות
אני צריכה ב"ה לעמד ספר חשבון
יש שם הרבה תרגילים כמו:
12=X3__
3=__:12
קבלתי קובץ מוקלד
אך כשאני מביאה לאינדזיין זה לא יושב טוב.
אני רוצה כמובן שכל ה = יהיה אחד מתחת לשני וכן כל חלקי התרגיל.

מהי הדרך הנכונה?
לעבוד עם טאבים? אחרי כל מספר או __ לשים טאב?
אם כן אז אני יכולה לעשות את זה ע"י חפש והחלף בקלות?

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
עדיף לכאו' לעבוד עם טאבים, וישנו עוד סימון בנוסף לטאב (שכחתי איך קוראים לו) שנותן יישור יחסי לפרמטר שנקבע בשורה או השתיים הראשונות - במקרה שלך ה=

• הוסף לסימניות
חוץ מזה, למה דחוף שהשווה יצא תמיד אחד מתחת השני, זה יצור מצב של זיגזג ועיווות משני הצדדים של התרגילים, גם אם מדובר בפחות או יותר אותו מספר.
ואם מדובר בקבוצות גדולות של תרגילים בני אותו מספר תווים, אז כדאי לשחק טיפה עם הקרנינג, וגם להקפיד על רוחב שווה של ה_ (על ידי שימוש ב_ אחד בלבד, ושינוי רוחבו לאורך כל הספר לרוחב אחיד, אא"כ יש צורך בפס רחב להשלמה רבתי).

• הוסף לסימניות
תודה
נכתב ע"י תא חזי;2396641:
על ידי שימוש ב_ אחד בלבד, ושינוי רוחבו לאורך כל הספר לרוחב אחיד,
מה התכוונתם שינוי רוחבו?
שע"י מה תהיה השליטה עליו? ע"י הטאבים ?

• הוסף לסימניות
דרך אגב, סימו לב להבדל בין הסימנים האלו:

x X ×

יש שם אות X גדולה, אות x קטנה, וסימן כפל × אמיתי. כדאי שתדעו את ההבדל אם אתם מעמדים ספר חשבון!

5X5 (איכס)
5x5 (גם איכס)
5×5 (א מחייה!)

• הוסף לסימניות
נ.ב. ויש גם סימן מינוס אמיתי (ולא אחד המקפים למיניהם)...

• הוסף לסימניות
איפה אני את הכפל
במקלדת או מתחבא בגליפים?
בגליפים מצאתי רק את אופציה ב'.
האופציה השלישית לא מצאתי.
זה בפונטים מסויימים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;2396741:
תודה

מה התכוונתם שינוי רוחבו?
שע"י מה תהיה השליטה עליו? ע"י הטאבים ?

טאבים, או אחוזים בטיפוגרפיה. (אם אני לא טועה ישנה אפשרות לתת מסגרת, ולפיה יתרחבו אוטומטית הקוים הרוחביים הללו, המתקדמים והפרופסורים לאינדי יוכלו לתת לך תשובה בזה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;2397208:
דרך אגב, סימו לב להבדל בין הסימנים האלו:

x X ×

יש שם אות X גדולה, אות x קטנה, וסימן כפל × אמיתי. כדאי שתדעו את ההבדל אם אתם מעמדים ספר חשבון!

5X5 (איכס)
5x5 (גם איכס)
5×5 (א מחייה!)

כל כך צודק!!!
אני משער שיש את הגליפים האלה במפות התוים של הפונטים המורחבים כמו TIMES NEW ROMAN או ARIAL וכיוצא, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;2397491:
איפה אני את הכפל
במקלדת או מתחבא בגליפים?
בגליפים מצאתי רק את אופציה ב'.
האופציה השלישית לא מצאתי.
זה בפונטים מסויימים?

בווינדוס לוחצים על

ALT+0215

בשביל הכפל.

המינוס אפשר פשוט להעתיק מפה:

(שימו לב להבדל בין המקפים ואיך שרק המינוס האמיתי מתאים עם הפלוס:

מקף רגיל לא מתאים:
-
+

מקף N גם לא:

+

מקף M כנ"ל

+

סימן מינוס אמיתי -- א מחייה!

+

)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תא חזי;2397500:
כל כך צודק!!!
אני משער שיש את הגליפים האלה במפות התוים של הפונטים המורחבים כמו TIMES NEW ROMAN או ARIAL וכיוצא, לא?

ברוב הפונטים הנורמליים הלועזים יש את היסמנים הבסיסיים האלו. לא צריך פונט מורחב.

לא בדקתי מה המצב בפונטים תוצרת הארץ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה