כללי עימוד ספר רב מלל וסגנונות

• פותח הנושא stsh
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בוקר טוב,
ישנו ספר מאמרים אקדמאיים בן מאות עמודים שאני מעמדת כל שנה.
תמיד התוצאה טובה ומרשימה, אך חשבתי שאולי ניתן לקצר את הדרך ואני לא מספיק מעודכנת.
תהליך העבודה שלי הוא יבוא כל מאמר בנפרד, בד"כ תוך ניקוי הסגנונות, כיוון שזה לא ממש עוזר לי להשאיר אותם.
אח"כ אני בוחרת לכל פיסקה וכותרת את הפרגרף סטייל שלה, כולל קרקטר וכותרות וכו'.
העימוד כולל כותרת, לפעמים כותרת משנית, טקסט רץ, ציטוטים, הערות שוליים וטקסט דו לשוני.
אשמח להחכים...

• הוסף לסימניות
ניתן לייבא את כל הטקסט יחד בלחיצת SHIFT ושחרור הטקסט...
לאחר מכן להכין פרגרף סטייל וקרקטר סטייל ולהשתמש בחפש החלף.

• הוסף לסימניות
חפש החלף זה אם קובץ וורד מגיע אליך עם סגנונות מוגדרים מראש, ואת רק מחליפה.
זה לא עונה על דרישה מורכבת יותר.
בכלי זה אני משתמשת באופן תדיר.

• הוסף לסימניות
את לא מקבלת את הקובץ מוקלד כמו שצריך?

• הוסף לסימניות
nested style

nested style יכול לעזור לך (להגדיר שיעצב באופן אוטומטי סגנון כותרת ראשי ואחריו כותרת משנה, טקסט רץ וכו'..), אם כל המאמרים בנויים בצורה דומה זה בוודאי יכול לחסוך זמן

• הוסף לסימניות
הבעיה שלכל מאמר יש את המבנה שלו, אין מאמר שזהה למשנהו בסדר זרימתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י stsh;1193461:
הבעיה שלכל מאמר יש את המבנה שלו, אין מאמר שזהה למשנהו בסדר זרימתו.

אין איזה עיצוב כל שהוא שלפיו ניתן לזהות מהי כותר למשל?
את פשוט קוראת את הטקסט?!

• הוסף לסימניות
ודאי שיש. אינני קוראת את הטקסט, רק כשיש צורך.
התכוונתי שלא מדובר תמיד ב: כותרת, כותרת משנה, טקסט רץ, טקסט ציטוט וכו'.
אלא זה משתנה - כותרת, ואז או ציטוט או טקסט, וכו' כו'.
אני יכולה לשלוח לך דוגמה?

• הוסף לסימניות
לא ברור לי מה בדיוק את שואלת, אבל אם זה סתם "איך אפשר לקצר את העבודה של עימוד טקסט ארוך" אז כדאי שתהי מודעת לכמה סקריפטים שאני מוכר שעוזרים מאוד בעימוד טקסטים ארוכים. הרשימה זה כאן:
http://www.freelancebookdesign.com/scripts

בפרט, יש את ה-apply masters to pages שמחיל את דף המסטר הרצוי לפי סגנון הפסקה המופיעה בכל עמוד.

וכן יש שם את ה-change consecutive styles שנותן לך את האופציה לתת הוראה לאינדיזיין בסגנון "בכל מקום שסגנון פסקה X מופיע אחרי סגנון פסקה Y החלף את סגנון X ל-סגנון Z ואת סגנון Y לסגנון A."

ועוד כמה....

• הוסף לסימניות
סקריפטים מדהימים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1193651:
לא ברור לי מה בדיוק את שואלת, אבל אם זה סתם "איך אפשר לקצר את העבודה של עימוד טקסט ארוך" אז כדאי שתהי מודעת לכמה סקריפטים שאני מוכר שעוזרים מאוד בעימוד טקסטים ארוכים. הרשימה זה כאן:
http://www.freelancebookdesign.com/scripts

בפרט, יש את ה-apply masters to pages שמחיל את דף המסטר הרצוי לפי סגנון הפסקה המופיעה בכל עמוד.

וכן יש שם את ה-change consecutive styles שנותן לך את האופציה לתת הוראה לאינדיזיין בסגנון "בכל מקום שסגנון פסקה X מופיע אחרי סגנון פסקה Y החלף את סגנון X ל-סגנון Z ואת סגנון Y לסגנון A."

ועוד כמה....

אאעיין בהם. תודה

• הוסף לסימניות
בהחלט מומלץ.להעזר בהם.
מ"מ לענין סגנונות, אם יש מאפין ידוע למשל לכל כותרת, ניתן בחיפוש והחלפה לחפשו ולהכיל עליה סגנון םסקה מסויים.וכן הלאה על זו הדרך.
תוכלי לשלוח למייל eliezeravihail@גמייל וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה