כללי עימוד עם טעמי המקרא

• הוסף לסימניות
אני צריך לעמד טקסט עם טעמים, כמה שאלות אליכם:

1.באיזה תוכנה כדאי לעמד, תג או אינדיזיין?
2.האם לאינדיזיין יש בכלל פונטים שתומכים בטעמים?
3.מבחינת המחיר של פונטים עם טעמים, מה יותר זול, פונטים לתג או לאינדיזיין או שאין הבדל?
4.מאיזו חברה כדאי לקנות פונטים עם טעמים?

• הוסף לסימניות
תג תג תג ותג

• הוסף לסימניות
באינדזיין הפונטים של גוטמן תומכים בטעמים [אם כי הדיוק במיקומם, אינו הכי טוב. אולם אם זכרוני אינו מטעה אותי גוטמן מנטובה יושב טוב]. חוצמזה - יש לקנות פונטים עם טעמים מפונטייפ ומסטרפונט. עלותם יקרה כמובן.
בזמנו פונטייפ נתנו מתנה ללקוחותיהם פונט נצח עם טעמים. יתכן שיש לך. תבדוק...

כמובן שבתג העסק יותר זול וניתן לקנות מוייסמן חבילה של פונטי פלרון עם טעמים במחיר יחסית זול.

לדעתי האישית מומלץ שיהיה גם לאינדזיין פונט (וילנא) עם טעמים, ולא להסתפק בתג. אבל ההחלטה בידך.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אליהו פריד מתאים כל פונט שלו שתרצה לטעמים
דיברתי איתו בעבר ולא זוכר שהיה יקר

• הוסף לסימניות
1.באיזה תוכנה כדאי לעמד, תג או אינדיזיין?
תלוי מאוד איזה סוג עימוד מדובר.

אם מדובר ברב טקסט, מראי מקומות, הערות שוליים כנראה בתג.
אם מדובר בטקסט פשוט, הרבה יותר מהיר ונוח באינדזיין.

2.האם לאינדיזיין יש בכלל פונטים שתומכים בטעמים?
כמובן

3.מבחינת המחיר של פונטים עם טעמים, מה יותר זול, פונטים לתג או לאינדיזיין או שאין הבדל?
המחירים של הפונטים לתג הרבה יותר זולים מאופן טייפ, עם זאת צריך שיהיה לך מודול תג לתמיכה לטעמים שעולה עוד קצת כסף.

4.מאיזו חברה כדאי לקנות פונטים עם טעמים?
פונטים עם טעמים לתג רק מווייסמן, לאינדזיין בכל חברה

• הוסף לסימניות
אין לי מה להוסיף מעבר למה שאמרו קודמי
רק שאם אתה קונה פונט עם טעמים שמותאם לאינדיזיין:
אז מברור שערכתי בעבר אצל מספר חברות, לחברת פונטייפ (ראה ערך ר' אליהו פריד) יש מבחר של פונטים יפים (יותר מאשר לחברות אחרות) שמותאמים לטעמים.
וגם רמת הדיוק והאפשרויות שבפונט עצמו שוות לגמרי את הכסף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;1039189:
אם מדובר בטקסט פשוט, הרבה יותר מהיר ונוח באינדזיין.

גם טקסט פשוט, כשהוא בפיסקאות ארוכות כמו בתנ"ך, פלוס טעמים, אינדי עובדת ממש לאט. מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1039660:
גם טקסט פשוט, כשהוא בפיסקאות ארוכות כמו בתנ"ך, פלוס טעמים, אינדי עובדת ממש לאט. מנסיון.

זה תלוי בהרבה גורמים כמו הזיכרון, המעבד, גירסת האינדיזיין, הדיסק הקשיח עליו מותקנת התוכנה וכו'

• הוסף לסימניות
יש לי מחשב חזק למדי עם 8 ג'יגה זיכרון, וכונן SSD. ואני מדבר גם על הגירסאות האחרונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה