כללי עימוד עם רקע שמתפרס על שני עמודים

• הוסף לסימניות
שלום לכולם. ברצוני לעמד חוברת הידוק בגודל a5. העיצוב הוא עם רקע מלא שמתפרס על שני עמודים באופן כזה שכשפותחים את החוברת אין שוליין לבנים כלל וכלל לא מבפנים ולא מבחוץ אלא הכל מלא בצבע.
איך היא הדרך הכי יעילה לעמד כזה דבר? לפי הבנתי צריך לעבוד על a4 ולחלק אותו ידנית לשניים על ידי הסרגל אבל מה שקורה שהמספור חייב להיות ידני (כרגע זו חוברת קטנה אבל מה יהיה אם מדובר ב300 עמודים?!) בנוסף אני צריך לדאוג שסדר העמודים יהיה נכון לעניין הקיפול (ראשון ואחרון בכפולה הראשונה, שני ולפני אחרון בכפולה השניה וכו') במקום שהמחשב יעשה זאת אוטומטית, ועוד כמה בעיות שעלולות לצוץ...

למישהוא יש עצה? תודה מראש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפתלי טל;1451233:
שלום לכולם. ברצוני לעמד חוברת הידוק בגודל a5. העיצוב הוא עם רקע מלא שמתפרס על שני עמודים באופן כזה שכשפותחים את החוברת אין שוליין לבנים כלל וכלל לא מבפנים ולא מבחוץ אלא הכל מלא בצבע.
איך היא הדרך הכי יעילה לעמד כזה דבר? לפי הבנתי צריך לעבוד על a4 ולחלק אותו ידנית לשניים על ידי הסרגל אבל מה שקורה שהמספור חייב להיות ידני (כרגע זו חוברת קטנה אבל מה יהיה אם מדובר ב300 עמודים?!) בנוסף אני צריך לדאוג שסדר העמודים יהיה נכון לעניין הקיפול (ראשון ואחרון בכפולה הראשונה, שני ולפני אחרון בכפולה השניה וכו') במקום שהמחשב יעשה זאת אוטומטית, ועוד כמה בעיות שעלולות לצוץ...

למישהוא יש עצה? תודה מראש...

לא הבנתי מה הבעיה לעמד עם רקע שמתפרס על שני עמודים?
(אם כוונתך באינדזיין לפחות)

• הוסף לסימניות
נפתלי, האם אתה חדש בתוכנת אינדיזיין?

• הוסף לסימניות
אם העמודים הסופיים הם A5, הקובץ צריך להיות A5, וA5 בלבד! בלי סרגלים ובלי שטויות.
כשאתה פותח קובץ, בברירת מחדל מוגדר הגדרת צמדי עמודים. תשאיר את זה ככה.
בחלונית הדפים (Pages) כנס למאסטר Master. בברירת מחדל הוא יהיה דאבל.
שים את הרקע על כל רוחב הצמד (שייצא החוצה מהדפיס כדי שיישאר גלישה ומרווח לחיתוך).
מספרי עמודים אתה יכול לעשות אוטומטית. שוב, בתוך המאסטר, פתח תיבת טקסט בגדול הרצוי,
והכנס שם: Alt+Ctrl+Shift+N שזה קוד למספור. (הוא יציג לך A, אבל בעמודים יהיה המספר הנכון).
איפה עוד הסתבכת?

• הוסף לסימניות
כנראה שלא הובנתי....טכנית אין בעיה. הבעיה היא בהדפסה. אם אני מגדיר את העמוד לa5 ואז מדפיס שניים בדף אז יהיה רווח לבן בין העמודים. זה מה שמאלץ אותי לעבוד על a4 ולחלק את העמודים ידנית לשניים ואז מתחילה הבעיה של הסדר והמספור וכו' מקווה שהובנתי...

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שמישהו מבין אותך.
ומומלץ שתענה תחילה האם אתה באמת חדש בתוכנת אינדזיין, זה יאפשר להבין יותר את חוסר הבנתך

• הוסף לסימניות
1. לא אתה מדפיס שניים בדף. זה הדפוס מדפיס. והוא מסתדר מצויין
2. לא נשאר שום רווח לבן בין העמודים. (הדפסת מדפסת הביתית ויש רווח לבן? זה לא קשור).
3. אל תעבוד על A4 בחיים! כשהתוצאה צריכה להיות A5.

• הוסף לסימניות
א. אני ממש לא חדש באינדזיין.
ב. אני עובד בבית דפוס ולכן אני גם המדפיס.

שמא אני בפורום הלא נכון?

• הוסף לסימניות
אז איפה הבעיה שלך? מה עשית שיש רקע לבן בין העמודים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפתלי טל;1451305:
שמא אני בפורום הלא נכון?
אתה בפורום היחיד בעולם שהניקים רוצים ושמחים לעזור לך,
ולא יילכו לישון עד שתהיה מרוצה ;)

• הוסף לסימניות
איך אתה מעמד בהדפסה?
יש כל מיני תוכנות ובקרים להדפסה והבעיה היא בהם ולא בקובץ שבנית
אלא אם כן יש סטייה באחד מהעמודים בגודל אפילו של פחות ממילימטר ואז הכל משתבש בעימוד

• הוסף לסימניות
אתה יכול, בסגירה לPDF לסגור צמדי עמודים. וזה יוכיח לך שהבעיה לא באינדיזיין.
כמו שאור כתב למעלה, ייתכן ויש הגדרה השייכת למדפסת, שמוסיפה שוליים לבנים.

• הוסף לסימניות
אולי לא הגדרת להשתמש בבליד בייצוא?

כדאי נ"ל שתעלה עמוד דוגמה של הPDF עם סימון מה הבעיה המתרחשת.

• הוסף לסימניות
אדרבה אליעזר, כנראה שעלית על הבעיה שלו.
הוא נתן בליד בהדפסה, כולל בליד באמצע (Inside) וכנראה זה מה שעשה לו את הבעיה בהדפסה.

• הוסף לסימניות
אם הוא הגדיר בליד נכון בהדפסה זה נעלם אוטומטית (הבליד שהוא עשה באמצע בהדפסה לפידיאף מהאינדיזיין)) ולא אמור להישאר רקע לבן מפריד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1451309:
אתה בפורום היחיד בעולם שהניקים רוצים ושמחים לעזור לך,
ולא יילכו לישון עד שתהיה מרוצה ;)

מעריך מאד את הנכונות...
אנסה להסביר יותר. אם הייתי עושה את העבודה בתור גרפיקאי נטו אז באמת הייתה לי הפריווילגיה לעבוד על a5 בלי לשבור את הראש . אבל מכיון שאני גם המדפיס אני חייב להגדיל ראש.
העניין הוא שכידוע אף בית דפוס לא מדפיס על על a5 אלא על a3 או גליון ואז חותכים ומקפלים. מה שאומר שאם אני עובד על a5 אני צריך אח"כ לסדר ידנית על a3 וזה ממש לא סימפטי במיוחד אם מדובר על הרבה עמודים. עכשיו כל עוד שיש שוליים לבנים אז אין כל בעיה פשוט מדפיסים 4 בa3 מקפלים וחותכים. הבעיה היא שאם הרקע בין העמודים אמור להתחבר, המדפסת לא יודעת לחבר אותם לגמרי אלא משאירה רווח קצת בניהם. אז חשבתי לעבוד על a4 ולחלק אותו ידנית וכך לסדר אתזה.... ואז התחילו להתעורר כל הבעיות הנל של המספור וכו... מקווה שמישו הבין...

• הוסף לסימניות
אתה ממש לא אמור לעמד ידני בהדפסה!!
ככה עובדים שם?
מוזר,
יש תוכנה שמגיעה עם המדפסת עם המון אופציות לפי מה שצריך
ומה אם תקבל חומר מגרפיקאי, איך תדפיס לו??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1451343:
אתה ממש לא אמור לעמד ידני בהדפסה!!
ככה עובדים שם?
מוזר,
יש תוכנה שמגיעה עם המדפסת עם המון אופציות לפי מה שצריך
ומה אם תקבל חומר מגרפיקאי, איך תדפיס לו??

אמת שהמדפסת יודעת לסדר חוברת לבד. אבל היא לא יודעת לחבר את העמודים אלא משאירה רווח בניהם. אשמח אם תחכימו אותי...

• הוסף לסימניות
איזה מדפסת יש לכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1451352:
איזה מדפסת יש לכם?

יש הרבה... לעניין החוברות זה Konica Minolta ואנו משתמשים בדרייבר שלה. אולי יש תוכנה חיצונית שיודעת לעשות את זה ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה