כללי עימוד קומיקס

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח לקבל את עזרתכם...
זו בקשת הלקוח:
כמה יעלה לעמד את ספר קומיקס של 40 עמודי קומיקס גודל A4.
העימוד כולל:
שילוב בועות והכנסת הטקסט בפנים.
עמודי סבב בודדים (שכוללים פתח דבר ושילוב הדמיות של ספרים קודמים שהוצאתי).
כמה המחיר לכל זה בלי עיצוב עטיפה וכמה המחיר עם עיצוב עטיפה.
(באופן כללי, את בועות הקומיקס עושים לבד או שמורידים למשל משאטר?)
תודה רבה רבה!!!

• הוסף לסימניות
אל תחכי לתגובה כ"כ, כי אנשי הפורום לא נוהגים להגיב במקרה של תמחור. משום מה. מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1385417:
אל תחכי לתגובה כ"כ, כי אנשי הפורום לא נוהגים להגיב במקרה של תמחור. משום מה. מנסיון.

כמה נכון!, כמה כואב!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1385417:
. משום מה. מנסיון.

זה לא משום מה, זה די ברור למה, ואני אנסה להסביר.
גרפיקאי ״משופשף״ בעבודה לרב לא זקוק לעיצה בתמחור, הוא כבר מנוסה ומתמחר לבד...

מי כן מתקשה בעניין?
המתחילים, וזה ברור ומובן, כולנו התקשנו בזה בהתחלה,
אלא שכאן מגיעה בעיה שמקשה מאד להציע תמחור... והיא הסיבה:

אם מדובר במתחיל,
א. ניתן להניח שהרמה שלו לא מצדיקה את מחיר השוק המקובל,
ואם ניתן את מחיר השוק המקובל זה סתם יהיה לא מוצדק כלפי הלקוח, זה מצד אחד...
ב. מצד שני,
גם אם זה כן יהיה מוצדק (נניח ומדובר במתחיל ברמה גבוהה), המתחילים נוטים
להגיב: ״מה? זה המחיר? הלקוח יברח״ כי אכן הסיבה שהלקוח בד״כ בחר במתחיל זה מתוך מטרה לקבל מחיר נמוך... ושוב התשובה לא מספקת להם אינדיקציה נכונה לגבי איך הם כמתחילים יכולים לתמחר...
ג. היבט נוסף הוא שהמגיבים ברב הפעמים כלל לא יכולים לבחון את רמת העבודה של השואל, כדי להציע תמחור הגיוני לרמת העבודה...

אז מה עושים?

ההצעה שלי הן למתחילים והן למשושפים, לעשות כזה חשבון:
1. כמה זמן יקח לי לעשות את העבודה (כמתחילים: קחו בחשבון שדברים לוקחים לכם הרבה יותר זמן מאחרים וחשבו את כל השעות שתסתבכו... ואת כל השעות שהלקוח יטרטר אתכם כי ״לא התחבר לעיצוב״ וכדו׳)
2. להכפיל את השעות ב״כמה אני מעריך את העבודה שלי לפי סכום לשעה״ (כמתחילים: קחו בחשבון שהלקוח לא צריך לצאת ״אשם״ שדברים לוקחים לכם המון זמן ומצד שני לא כדאי לכם לצאת ״פריירם שתרגישו מנוצלים ותעשו עבודה ללא חשק. לכן תמחרו מחיר לא גבוה לשעה אך שעדיין תרגישו איתו טוב.

לדוג׳:אם גרפיקאי משופשף מקבל בין 100-200 ש״ח לשעת עבודה (במממוצע)(כמובן שיורד לו מזה הוצאות... אך מדובר על התשלום של הלקוח) תוכלו להסתפק ב-60 ש״ח לשעת עבודה. זה מחיר שאינו מעליב, הוא הרבה יותר גבוה משכר המינימום (שעשרות מתחילים עובדים הרבה מתחת לו ומרגישים פריארים....) והוא נותן מעט מרווח- שגם אם לא הערכתם נכון את שעות העבודה עדיין יש סיכוי שתרויחו 40 ש״ח לשעה ולא תרגישו שעדיף לעשות ביביסיטר...

אחרי שהגעתם לסכום הרצוי תוסיפו עוד כ-20% למחיר כדי לכסות מקרי מצוקה שלא הערכתם נכון...
ויש לכם מחיר...

• הוסף לסימניות
ולעניננו:
אם מדובר בספר צבעוני:
עיצוב בסיס של גריד שחוזר בכל העמודים, יכול לקחת למתחיל אפילו שעתיים...
העמדת בלונים צריכה לקחת הכי הרבה חצי שעה לעמוד...
עיצוב עמוד ראשון עוד כשעה....
ועמודים פנמיים שונים מהקומיקס, עוד כשעתיים (ע״ב הגריד)...
יש לנו סה״כ כ-25 שעות עבודה...
נוסיף עוד חמש שעות לכל צרה שלא תבא... ונתמחר במחיר לשעה שאנו מעריכים את עצמנו כמתחילים... (כפי שפורט לעיל...)

לפי זה המחיר אמור להסתובב סביב 1500-2000 ש״ח לפחות (לעימוד ללא כריכה) כדי שלא תרגישו שאתם יוצאים פריארים, ותעשו את העבודה ברוגע ובקצב שלכם....

נ.ב. אם מדובר בספר ש״ל שלא כולל שום ״עיצוב״ מעבר ל״בלונים״ והעמדת טקסט יבשה, זה כמובן אמור להיות חישוב אחר...

• הוסף לסימניות
לנדא תודה רבה!
אגב, אני ממש לא מתחילה... ב"ה אני עם נסיון של כמה שנים טובות בשוק, ואפילו בתחום הספציפי של עימוד.
רק שעימוד שכולל הכנסת בלוני טקסט, לא חויתי מעולם ולדעתי הוא שונה מממאאאד מכל סוג אחר של עימוד, ולכן פניתי פה לקבל ייעוץ.
נתת לי כיוון בהחלט וזה עזר מאד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה