שלום וברוכים הבאים לקהילה הכי יעילה ונעימה בפורום.
אז קודם כל: אישית אני מציירת את הבועות בעצמי, אבל הכנסת הטקסט לא תמיד תפקיד שלי וזה תלוי בכל מיני גורמים. בגדול אין בזה כלל שרירותי, אבל אפשר לראות את ההבדל כשמאייר מכניס את הבועות והטקטס בעצמו לבין כשמישהו שלא היה מעורב באיור עושה את זה.
מאחר והמצב שלך הוא כרגע כזה, אני פשוט אכתוב כמה כללים בנוגע לבועות, ואני מקווה שזה יבוא לעזרה לעוד אנשים. כמו כן, הכל מידע אישי ונסיון- מוזמנים לחלוק עליי (יהיה כיף כמו שאתם יודעים)
הסוג הראשון של בועה הוא בועת שיח, שזה אומר: הדמות שלי אומרת משהו לרעותה.
יש כל מיני צורות לצייר את הבועה. אני מניחה שאתה עובד בתכנת
עימוד כמו אינדיזיין- שבה אין לי הבנה כלל. לכן לא אוכל להמליץ איך ליצור את הבועה בפועל, אבל אני שמה כאן מספר דוגמאות לצורת הבועה הכללית.
הצורה מורכבת בעיקרון מחלל שבו ממלאים את הטקסט, ומזנב שמשייך את הטקסט לדוברו.
עדיף שהקו החיצוני של הבועה יהיה עבה טיפה יותר מהקו החיצוני בו צויר הקומיקס, אבל זה באמת תלוי בכל קומיקס לגופו, יש כאלה שבכלל מוותרים על הקו החיצוני ושמים מתחת לבועה צל עדין- עניין של סגנון והתאמה. מה שאסור לוותר עליו זה שהטקסט יהיה ברור. שההתרחשות תהיה ברורה.
הבועות הן הדבר השני החשוב ביותר בקומיקס (אחרי ציור) ולכן צריך להשקיע הרבה מחשבה בתכנונם. חשוב שלקורא יהיה קל לקרוא את הטקסט, שזה אומר שאסור שהוא יהיה דחוס או קרוב לקצוות הבועה.
הסוג השני הוא בועות מחשבה.
כשהדמות חושבת, מהרהרת, במקום לשייך אליה את הבועה עם זנב, משייכים אותה עם זנב של בועות. נשמע מוזר, כן. הנה כמה דוגמאות.
הסוג השלישי הוא בועות זעקה/בהלה/תגובה מוגזמת כללית
בקומיקס כמו בקומיקס, רוב ההתרחשויות מוגזמות. כשקורה משהו מבהיל או מרעיש, בד"כ הדמויות מגיבות בהגזמה. כדי שהקורא יבין את טון ההתרחשות, שמים את הטקסט בתוך בועת צעקה מהסוג הבא. אני חירבשתי כמה מהירות, אבל כל המרבה ביצירתיות ובהגזמה הרי זה משובח. רק לא להגזים יותר מדי... גם להגזמה יש לימיט.
עכשיו נעבור לכמה "עשה ולא תעשה" בנוגע לבועות בכללי.
1. הבועה שנאמרת ראשונה, מופיעה ראשונה. היא מופיעה בצד הימין והעליון יותר מאשר הבועה שנאמרת לאחריו. עמוד מלא בבועות קומיקס אמור להיקרא בצורת נחש מתפתל, מצד ימין העליון לצד שמאל התחתון.
2. הזנב של הבועה לא צריך להיכנס לתוך הדמות עצמה. למה להציק לה? מספיק שהוא יהיה מכוון אל הדמות, אין צורך שיאיים עליה בנשק חד...
3. בשום פנים ואופן אל תיצרו 'איקס' עם זנבות הבועות. אסור, אסור, אסור! נורא ואיום.
4. אל תסתירו דמות עם בועת דיבור, לא משנה כמה חשוב הטקסט שבבועה.
הדבר הראשון החשוב ביותר בקומיקס הוא הציור, הטקסט הוא עניין של הבהרה שאין לה דרך אחרת להיעשות.
5. אחרון והכי חשוב: אל תדחסו מדי הרבה טקסט לבועה אחת. ככלל שרירותי אבל חשוב: יותר מ-3,4 שורות (תלוי מה אורכן) זה כבר
הרבה יותר מדי בשביל בועת קומיקס. דללו, דללו.
זהו נראה לי... מקווה שעזרתי, מוזמנים לשאול ולהגיב.
יום מוצלח!