כללי עיצבתי מודעה לעיתון עכשיו הלקוחה

• הוסף לסימניות
עיצבתי מודעה לעיתון עכשיו הלקוחה רוצה לפרסם את זה בספר הטלפונים המקומי.
זכור לי שזה בתוספת תשלום, לא?
אם כן בערך כמה?
יש לציין שאני לא צריכה לבצע שום שינויים לגודל מסוים וכו'.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם הלקוחה שילמה לך על המודעה - עכשיו היא שלה, וזכותה לעשות עם זה מה שרוצה.

חוצמזה, שאני לא בעד הגרפיקיאם שמחפשים על כל צד לקחת עוד כסף מהלקוחה, תני לה להנות מזה. מה תפסידי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפוטו;1590903:
אם הלקוחה שילמה לך על המודעה - עכשיו היא שלה, וזכותה לעשות עם זה מה שרוצה.
זה לגמרי לא מדוייק.
מה שמקובל שהלקוחה יכולה לעשות עם זה מה שהיא כמו שזה - כלומר - לפרסם את אותה מודעה בדיוק ללא שינויים, איפה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה.
ולא, למשל -
לקחת רק את התמונה ולהפוך את זה למשהו אחר (לדוגמה - לקחת חלקים מהמודעה ולהפוך לכרטיס ביקור\ שלט\שקיות)
או להשתמש בטקסט של המודעה בשביל האתר שלה.
או להעביר את זה לבת דודה שלה שמנהלת חנות בעיר אחרת וצריכה מודעה אבל אין לה כסף\חשק לשלם.
(כל הדוגמאות ממקרים אמיתיים)

לגבי המקרה הספציפי הזה,
ומאחר ואין פה שום תיקונים או שינויי גדלים -
מובן לגמרי שזה בסדר גמור שהלקוחה תשתמש בזה.
בדיוק כמו שהיא יכולה לפרסם בירושלים, בית שמש וב"ב את אותה מודעה בעיתונים שונים.

ואגב,
אם יש תיקונים מזעריים אני ממש בעד לבוא לקראת הלקוחות ולא לחנוק אותם.
לקוחות קבועים וטובים מקבלים ממני את התיקונים הקטנים ללא תשלום או בתשלום סמלי.
מצד שני לבדוק שלא מדובר בגזל הפוך -
יש לקוחות שבטוחים שברגע שעשו להם עבודה קטנה הגרפיקאית משועבדת להם, ומתקשרים אליה לשלוח עבורם מיילים כל שני וחמישי (כי להם אין חלילה מייל) לבצע שינויים ותיקונים אינסופיים על אותו קובץ ראשוני אומלל ולהתפלא שמבקשים על כך תשלום וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר המפורט, עזרת לי מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1591117:
זה לגמרי לא מדוייק.
מה שמקובל שהלקוחה יכולה לעשות עם זה מה שהיא כמו שזה - כלומר - לפרסם את אותה מודעה בדיוק ללא שינויים, איפה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה.
ולא, למשל -
לקחת רק את התמונה ולהפוך את זה למשהו אחר (לדוגמה - לקחת חלקים מהמודעה ולהפוך לכרטיס ביקור\ שלט\שקיות)
או להשתמש בטקסט של המודעה בשביל האתר שלה.
או להעביר את זה לבת דודה שלה שמנהלת חנות בעיר אחרת וצריכה מודעה אבל אין לה כסף\חשק לשלם.
(כל הדוגמאות ממקרים אמיתיים)

לגבי המקרה הספציפי הזה,
ומאחר ואין פה שום תיקונים או שינויי גדלים -
מובן לגמרי שזה בסדר גמור שהלקוחה תשתמש בזה.
בדיוק כמו שהיא יכולה לפרסם בירושלים, בית שמש וב"ב את אותה מודעה בעיתונים שונים.

ואגב,
אם יש תיקונים מזעריים אני ממש בעד לבוא לקראת הלקוחות ולא לחנוק אותם.
לקוחות קבועים וטובים מקבלים ממני את התיקונים הקטנים ללא תשלום או בתשלום סמלי.
מצד שני לבדוק שלא מדובר בגזל הפוך -
יש לקוחות שבטוחים שברגע שעשו להם עבודה קטנה הגרפיקאית משועבדת להם, ומתקשרים אליה לשלוח עבורם מיילים כל שני וחמישי (כי להם אין חלילה מייל) לבצע שינויים ותיקונים אינסופיים על אותו קובץ ראשוני אומלל ולהתפלא שמבקשים על כך תשלום וכו' וכו'

מעניין מה שאת אומרת. באים אליי בלי סוף לקוחות שרוצים לשנות פרטים בפידיאף מגרפיקאית אחרת או ליצור ממודעה כרטיס ביקור וכו', כשכירה אני חייבת לעשות הכל.
זאת בעיה בעצם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1591525:
מעניין מה שאת אומרת. באים אליי בלי סוף לקוחות שרוצים לשנות פרטים בפידיאף מגרפיקאית אחרת או ליצור ממודעה כרטיס ביקור וכו', כשכירה אני חייבת לעשות הכל.
זאת בעיה בעצם?

אם הלקוח לא יודע את מה שהגרפיקאיות כאן בפרוג היו רוצות שיהיה מקובל, את לא צריכה ללמד אותו את זה, כי למעשה הוא לא עבר על איסור כלשהוא.

אם נראה לך שהגרפיקאית שלו אסרה עליו בצורה מפורשת לעשות שינויים (לפני שהיא העבירה לידיו את החומר) והוא בא לעשות שינויים, אז יתכן וזה מסייע לעוברי עבירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1591525:
זאת בעיה בעצם?

אם לגרפיקאית לא אכפת, מותר לך.
לפי חוק זכויות יוצרים - אסור אם היא מקפידה על זה, אבל משום מה החוק לא ממש נאכף או מעניין את העוברים עליו (במיוחד ראיתי את התופעה בחינמונים ובתי דפוס)
מבחינה הלכתית - תלוי על מה חתם הלקוח עם הגרפיקאית.

להודיע לכולם שזה אסור וגם לשכנע בזה את הבוס שלך זו כנראה מלחמה בתחנות רוח...

האם את צריכה לבדוק בציציות של כל קובץ שמגיע אליך? לא יודעת מה לענות, כשכירה את "בין הפטיש לסדן" פה...

לסבר את אזניכם:
התקשרה אלי מישהי שעשתה מיתוג ומודעות במשרד פרסום מסויים, וביקשה שאעשה לה תיקונים במודעה כי המשרד הנ"ל לוקחים מחיר מלא על כל שינוי טקסט (קופירייטינג, לא שינוי בשעות פתיחה...), והיא רוצה לדעת כמה אני לוקחת.
אמרתי לה את המחיר, אבל מאחר ולא ידעתי מה טיב ההסכם ביניהם, וגם היא לא הייתה בטוחה ביקשתי ממנה שתבדוק אם זה בכלל אפשרי.
ואכן המשרד לא איפשר.

כמעצבת - אם חשוב לי העניין אני אדגיש אותו ללקוחות.
לי אישית זה חשוב, וכשעיתון מבצע שינויים בעבודה שלי ומפרסם אותה זה פוגע בתדמית המקצועית שלי
(כי מה אכפת לגרפיקאית של העיתון להתאים פונט, או לבחור בכלל את הפונט המדוייק במשקל הנכון? היא בלחץ לסגור עיתון ולמהר הביתה...היא לא משקיעה מחשבה בתוצאה הסופית, ולדעתי גם לא חושבת שהיא אולי גורמת נזק למישהו)

אולי אם תחשבו על הצד השני הגישה תהיה שונה.
(וכן, אני מבינה שכשכירה את מחוייבת לבוס, ויודעת שזו עבודה תחת לחץ עצום, השאלה איפה הקו האדום)

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה שיפרסמו מודעה שלי תחת השם של מישהו אחר.
יותר אכפת לי שיפרסמו מודעה של מישהו אחר, תחת השם שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה