כללי עיצה טובה ששמעתי מחבר להחליף סגנונות בקובץ מיובא בוורד.

• פותח הנושא rubi
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום חברים, שמעתי מחבר עיצה נפלאה ואני משתף אתכם עליה.
אם אתם מייבאים קובץ מוורד ורוצים להחיל עליו את הסגנונות שהכנתם בצורה הכי קלה.
הדרך הרגילה היא למצוא את המאפיין של הטקסט שאנו רוצים שיחול עליו הסגנון.
אכן זו בעצם הדרך אבל בהרבה מן המקרים מסורבלת.
העיצה היא, בקובץ וורד להכין את הטקסטים עם שינויים בצבע של הטקסט.
לדוגמא כותרות יהיו צבע צהוב. טקסט יהיה צבע כחול וכן כולם.
אח"כ באינדיזיין יהיה כ"כ קל למצוא אותם בחיפוש החלף ע"י פרמטר אחד בלבד והוא ע"י הצבע בלבד.
חשוב לומר שהאינדיזיין לא יתן לכם בבחירת צבע תו אלא רק את הצבעים הקיימים במסמך.
טיפ: עמדו לפניכם על הצבע ותראו בסרגל איך קוראים לו. כי לפעמים יש צבעים דומים בשמות אחרים, ואחרי שבחרנו בחפש בידקו פעם אחת שאכן הוא הצבע הדרוש.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני רואה הרבה צופים וגם תודות.
אך רוצה לשמוע דעתכם, האם באמת זה הכי טוב, או שיש צורה יותר טובה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהנכון הוא ליצור סגנונות בוורד ולייבא עם הסגנונות לאינדיזיין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1694781:
אני חושב שהנכון הוא ליצור סגנונות בוורד ולייבא עם הסגנונות לאינדיזיין

זה מכביד על האינדזיין. וגורם לבעיות בסגנונות עתידיים באינדזיין.
ממליץ להגדיר את הסגנון בצבע בלבד, ובאינדזיין להחליף כל צבע בסגנון פיסקה/תו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MALKIP;1694972:
זאת אומרת שאתם קודם כל עובדים על הטקסט בוורד בכמה שלבים ואחר כך מעבירים לאינדיזיין לעיצוב?
למה זה נראה לך מסובך, מדובר בלכל היותר ב3-4 דקות עבודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1694996:
זה מכביד על האינדזיין. וגורם לבעיות בסגנונות עתידיים באינדזיין.
ממליץ להגדיר את הסגנון בצבע בלבד, ובאינדזיין להחליף כל צבע בסגנון פיסקה/תו
אני איתך (כלומר איתי). אני חושב שלהגדיר סגנון בוורד זה הרבה פעמים משתגע אח"כ בייבוא וגם מעמיס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rubi;1695042:
אני איתך (כלומר איתי). אני חושב שלהגדיר סגנון בוורד זה הרבה פעמים משתגע אח"כ בייבוא וגם מעמיס.

סגנון בוורד לא אמור להכביד יותר מאשר עיצובי טקסט אחרים, בעצם בכל שינוי עיצוב של טקסט וורד יוצרת סגנון שמכיל את התכונות של העיצוב החדש
מה שכן, אני מעדיף לא לעבוד עם הסגנונות שמגיעים בברירת מחדל עם וורד, אלא ליצור סגנונות חדשים, משום מה הסגנונות הקיימים לפעמים עושים לי בעיות.
עכ''פ זה יותר קל להתרגל לצורת העבודה הזו, כי זה חוסך כמה שלבים של חיפוש והחלפה באינדיזיין.

• הוסף לסימניות
ומה אם סגנונות תו? כשלא ברור מה הלקוח עשה ומה התוכנה, אבל הוא רוצה לשמור על כל ההדגשות והקוים והסוגריים המוקטנים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1695055:
סגנון בוורד לא אמור להכביד יותר מאשר עיצובי טקסט אחרים, בעצם בכל שינוי עיצוב של טקסט וורד יוצרת סגנון שמכיל את התכונות של העיצוב החדש
מה שכן, אני מעדיף לא לעבוד עם הסגנונות שמגיעים בברירת מחדל עם וורד, אלא ליצור סגנונות חדשים, משום מה הסגנונות הקיימים לפעמים עושים לי בעיות.
עכ''פ זה יותר קל להתרגל לצורת העבודה הזו, כי זה חוסך כמה שלבים של חיפוש והחלפה באינדיזיין.
ברור שאני לא משתמש עם הסגננות עצמם של וורד, אבל יותר קל לי להחליף אח"כ ולהעיף את הסגנונות של וורד, ובנוגע למספר הפעולות, אני מכין שאילתות מראש, (אם מדובר לאותו עימוד לקבצים מרובים, מה שבד"כ אני עושה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1695075:
ומה אם סגנונות תו? כשלא ברור מה הלקוח עשה ומה התוכנה, אבל הוא רוצה לשמור על כל ההדגשות והקוים והסוגריים המוקטנים?
אין שום בעיה לעשות את כל הנ"ל על כל פרמטר שתרצה בין מודגש ובין סוגריים, ולהחליף לסגנון תו איזה שתרצה.

• הוסף לסימניות
לאחר נסיון עם הרבה מאבקים באינדי, אני מכין את הקובץ וורד ממש כמו לתג שהכל עם קודים ואחרי זה מחליף בגרפ.
ככה יש שליטה מוחלטת בלי הפתעות.
וגם בגרסאות החדשות של האינדי CS5 ו CS6 יש בעיה ביבוא קבצי DOX ועדיף DOC או RTF, או --- TXT (!).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;1700105:
לאחר נסיון עם הרבה מאבקים באינדי, אני מכין את הקובץ וורד ממש כמו לתג שהכל עם קודים ואחרי זה מחליף בגרפ.
ככה יש שליטה מוחלטת בלי הפתעות.
וגם בגרסאות החדשות של האינדי CS5 ו CS6 יש בעיה ביבוא קבצי DOX ועדיף DOC או RTF, או --- TXT (!).
גם אפשרות, אבל לדעתי לוקח יותר זמן להכניס קודים, אלא א"כ יש לך תוכנה שמכניסה קודים בבום.
לי יש תוכנה כזאת, ואעפ"כ ענין הצבעים הרבה יותר קל לשימוש לענ"ד.

• הוסף לסימניות
אני עובדת באופן קבוע עם הצבעים..
מקצר את העבודה בצורה משמעותית ממש!

• הוסף לסימניות
לענין של הכנסת קודים, דובר מזה הרבה בפורום כאן ובפורום תג, כיון שזה החתלה בסיסית ביותר לכל מעמד בתג.
אם כי,עם קצת רצון טוב, וטיפה סבלנות, וידע-קצת-יותר-מבסיסי בחיפוש והחלפה, אפשר לקודד די טוב במעט זמן. - בקיצור : מיומנות נרכשת.
גם יש אפשרות דרך הוורד עצמו לראות איזה פורמטים יש במסמך ןלנליף אותם עם לפני ואחרי, וק"ו אם יש סגנונות כבר מוכנים.
תוכנה שעושה בבום ממש אי אפשר, אלא אם כן זה מסמך שאתה כתבת ואתה יודע בדיוק מה יש שם. אבל יש אי אילו עזרים. אני למשל מתשמש ב"משלים".
וחוץ מזה - בלי קשר - ידע נרחב בחיפוש והחלפה הוא נכס בל יתואר בכל מלאכת העימוד, הן באינדי והן בתג [יש בתג דברים שאין באינדי ואפ' בגרפ].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;1700183:
לענין של הכנסת קודים, דובר מזה הרבה בפורום כאן ובפורום תג, כיון שזה החתלה בסיסית ביותר לכל מעמד בתג.
אם כי,עם קצת רצון טוב, וטיפה סבלנות, וידע-קצת-יותר-מבסיסי בחיפוש והחלפה, אפשר לקודד די טוב במעט זמן. - בקיצור : מיומנות נרכשת.
גם יש אפשרות דרך הוורד עצמו לראות איזה פורמטים יש במסמך ןלנליף אותם עם לפני ואחרי, וק"ו אם יש סגנונות כבר מוכנים.
תוכנה שעושה בבום ממש אי אפשר, אלא אם כן זה מסמך שאתה כתבת ואתה יודע בדיוק מה יש שם. אבל יש אי אילו עזרים. אני למשל מתשמש ב"משלים".
וחוץ מזה - בלי קשר - ידע נרחב בחיפוש והחלפה הוא נכס בל יתואר בכל מלאכת העימוד, הן באינדי והן בתג [יש בתג דברים שאין באינדי ואפ' בגרפ].
אני גם משתמש במשלים לוורד (ספר תק). ואגב אני לא מעמד בתג, רק באינדיזיין.

• הוסף לסימניות
לתשומת לבכם.
אינדזיין לא מקבלת הארת צבע שנעשה בוורד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה