כללי עיצוב אייקונים >>> סדנה מס' 1

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;931956:
תודה רבה, נעמה.
רק קצת מסובך ללמוד מכל אחד כי ההערות לא ביחד עם התמונות וצריך לחפש מה עשה כל אחד.

ידעתי שתגיע הערה כזו, ואני מזמינה מתנדב חרוץ מהקהל שיצמיד את ההערות לעבודות במסמך אחד גדול :).

• הוסף לסימניות
תודה היה מרתק לקרוא
לגבי ההצמדה פשוט פתחתי 2 כרטיסיות בדפדפן
וכך יכולתי לראות מיד למי מתקשרת ההערה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;931934:
ביקורות לעבודות – סדנת אייקונים

פוינט ק גת – סדרה משעשעת וחמודה (ומאוד "סדרתית", הישג שלא כולם הצליחו להגיע אליו). אני אוהבת מאוד את העובדה שבכל האייקונים שלך יש שתי "דמויות" שמנהלות מערכת יחסים ביניהם, אפילו באייקון של טיפת חלב "זיווגת" לתינוק את המזרק. זה רעיון מוצלח מאוד. העבודה העיקרית שתצטרכי לעשות היא בהפשטה וניקוי של פרטים מיותרים (הגם שהם חמודים) ובעבודה עם צורניות ברורה וחזקה יותר. בנוסף, את לא זקוקה למסגרת החוסמת, וזה גם יאפשר לך להגדיל את האייקון בתוך הפורמט. אני רואה שלא התמודדת עם העברת האייקונים לפוטושופ בגדלים שביקשתי, ברגע שתעשי זאת תגלי שהמון פרטים הולכים לאיבוד, וזה מבחן מאוד חשוב לקריאות האייקון. בהצלחה!

\

תודה רבה על הסדרה ועל הביקורת. מאוד נהניתי.
הייתי רוצה להבין יותר לגבי ההפשטה והניקוי של הפרטים המיותרים. האם התכוונת למוצץ? לתלתלים? לאישוני העיניים?
את המוצץ הייתי צריכה כדי להראות שמדובר בתינוק. כנ"ל התלתלים.
גם אישוני העיניים היו חשובים לי כדי להראות מי מעל מי.

בנוגע להעברה לפוטושופ- איזה מסמך אני צריכה לפתוח בפוטשופ ואיך להגדיר בו את הגדלים הנ"ל? אשמח לקבל הסבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;931977:
תודה רבה על הסדרה ועל הביקורת. מאוד נהניתי.
הייתי רוצה להבין יותר לגבי ההפשטה והניקוי של הפרטים המיותרים. האם התכוונת למוצץ? לתלתלים? לאישוני העיניים?
את המוצץ הייתי צריכה כדי להראות שמדובר בתינוק. כנ"ל התלתלים.
גם אישוני העיניים היו חשובים לי כדי להראות מי מעל מי.

בנוגע להעברה לפוטושופ- איזה מסמך אני צריכה לפתוח בפוטשופ ואיך להגדיר בו את הגדלים הנ"ל? אשמח לקבל הסבר.

נניח שאת צריכה גם מוצץ וגם תלתלים (לא בטוח לדעתי, נסי לבדוק אם זה קריא רק עם אלמנט אחד) עדיין ברמת הביצוע ירדת לפרטים קטנים מדי. אפשר להסתפק בתלתל אחד עבה במקום 3 דקים. המוצץ יכול להיות בנוי כצורה אחת ברורה ולא מחוט דקיק שמשתלשל מהבסיס של המוצץ. את העיניים שווה לשקול להגדיל, או לחילופין למצוא דרך אחרת לציין להיכן פונה המבט. (אני לא רוצה להאכיל פתרונות בכפית..)

העברה לפוטושופ:
לפתוח מסמך בגודל 72 על 72 פיקסל, 72 DPI. להדביק לתוכו את האייקון מאילוס'. בסרגל הטרנספורם לבדוק מהם אחוזי ההקטנה. להדביק את יתר האייקונים למסמך גדול (72 DPI כמובן) עם אותם אחוזי הקטנה. [כמובן שמלכתחילה האייקונים באילוס' צריכים להיות זהים בגודלם אחרת זה לא יעבוד!]

כנ"ל לגבי יתר הגדלים.

• הוסף לסימניות
נעמה!
את מדהימה!
:)
תודה. תודה על השיעור.
על מסר חד. ברור.
תודה על סבלנות.
על תגובות במתינות.
תודה על התייחסות
עד פרט הכי פעוט.
תודה על נדיבות,
עוצמה ויציבות.
תודה על העצות.
על התגובות הממצות.
תודה, היה מַחכים.
להמשך כבר מְחַכים...

בשמי ובשם עוד כמה.
והמשימה לא תמה...
זה נותן כוחות להתקדם,
בזכותך ובעזרת ה'.
העלית אותנו רמה!
אז תודה לך- נעמה.
ישלם ה' שכרך,
ואותך הוא יברך.
:)

• הוסף לסימניות
ממש כך!
תבורכי, והכל בחינם....

• הוסף לסימניות
באמת תודה.
הרגשתי ממש נודניקית בתגובה הקודמת שלי. והגבת לי ממש בסבר פנים יפות. (כן, אפילו שלא ראיתי, הרגשתי...)

• הוסף לסימניות
תרומתי הצנועה לאשכול המקסים הזה...

נכתב ע"י naamah;931934:

ועכשיו לביקורות:

RB12
צפה בקובץ המצורף 150592
ראשית חבל שלא הצלחת להביא את האייקונים באיכות טובה וללא פיקסול.
במקרה כזה הייתי מעדיפה לראות אותם וקטוריים במקום מפוקסלים.
יש משהו מאוד פשוט ולכאורה פשטני באייקונים שלך, אך אני חייבת לציין לשבח את הניסיון שלך להתמודד נטו עם הצורניות ללא משחקים של נגטיב-פוזיטיב, חיתוכים וכד' שהם למעשה סוג של "קישוט". המטלה היתה ליצור ביטוי חזותי למונחים וזה אכן האתגר שהתמודדת איתו. מבחינת קריאות הגעת להישג טוב (שלא כולם הצליחו להגיע אליו) – האייקונים קריאים. הצלחת למצוא את הביטוי החזותי הפשוט והקריא ביותר למונחים. כעת אני מצפה ממך לעלות רמה אחת מעל ולעבוד על הסדרתיות והאסתטיקה. שימי לב שאין אצלך אחידות מספיקה בעובי הקווים ובסגנונם. זה בעיקר ניכר במזרק שהוא יוצא דופן בצורה בולטת. לגבי האסתטיקה, אני אוהבת מאוד קווים נקיים והפשטה ואין כוונתי שתכבירי בפרטים מיותרים, קחי את מה שעשית ונסי לעדן אותו ולתת לו קצת יותר "שיק", שלא יהיה כל כך גולמי וגס. בהצלחה!

Moshiko00
צפה בקובץ המצורף 150594
– אפתח במחמאות על ההצלחה הגדולה שלך ביצירת שפה וסדרתיות, בהחלט רואים שכל האייקונים נוצרו באותה יד והם מדברים שפה חזותית אחת. אציין לשבח גם את מידת הקריאות בהקטנה, למרות השימוש בפרטים קטנים. החשיבה שלך על גשטאלטים (חללים שיוצרים צורה) היא מאוד יפה. החיסרון בעבודתך הוא מה שבעצמך הגדרת – "אני חושב שצייר היה עושה זאת יותר טוב" – הטעות היא בתפיסה שאייקונים הם ציורים או איורים, ולא כך. נכון שקל יותר ליצור אייקונים למי שיש חוש וניסיון באיור, אך אייקונים טובים יכולים להיות בנויים מצורות מאוד פשוטות – ריבוע, עיגול, משולש, קו. אין צורך "לצייר" את האייקון אלא "לבנות" אותו. נסה לפשט את הצורות שהשתמשת בהן, שהן יחסית מורכבות, לצורות קצת יותר בסיסיות והאייקונים שלך יקבלו מראה יותר "אייקוני" ופחות "ציורי" בהצלחה!

חיוך
צפה בקובץ המצורף 150601
כשמך, העבודה שלך העלתה אצלי חיוך, וזה הישג – הצלחת ליצור שפה שיש בה אפקט הומוריסטי. אני לא יודעת אם התכוונת לכך אבל זה מה שהתקבל (אם לא היית מודעת לכך, כדאי לנסות לשים לב מה בעבודתך יוצר את האפקט הזה). האייקונים באופן כללי קריאים (גם בגדלים הקטנים). אני מודה שלא הצלחתי "לקרוא" את האייקון השלישי מלמעלה. האם הכוונה לעזרת גברים? אם כן, שימי לב שאין סדרתיות עם עזרת הנשים. הראשים של הגבר והאישה חייבים להיות בדיוק באותו גודל (ומה תעשי עם המטפחת של האישה? תצטרכי למצוא פתרון). באופן כללי יש משהו מאוד מעודן באייקונים שלך (שלא לומר נשי) ואני אוהבת את זה – הצלחת להכניס זווית ייחודית משלך לתוך האייקונים.

ALBUM
צפה בקובץ המצורף 150598
עבודה מרשימה מאוד, אחת העבודות שנהניתי מהן במיוחד. השימוש המתוחכם שלך בגשטאלט יצר תוצאה מאוד מוצלחת לטעמי. כך שבגדול – עשית זאת. מה שתצטרכי להשקיע בו זה הפרטים הקטנים. הסדרתיות אצלך עדיין לא מושלמת, וראיתי ששמת לב לכך בעצמך, אני בטוחה שתמצאי פתרון הולם. הקריאות לא 100%, בפרט באייקון של הסטטוסקופ – אם לא הייתי יודעת מה ההקשר לא הייתי מצליחה לזהות (זה נראה קצת כמו מוצץ).

פינטל
צפה בקובץ המצורף 150602
כאמור העבודה המרשימה ביותר שהועלתה כאן. ביצוע מדוייק, פיתוח שפה מורכבת אך כזו שעובדת היטב גם בקטן. שימוש נבון מאוד בגשטאלטים. המחשת כיצד הסדרה עובדת יפה בנגטיב ובפוזיטיב. יישר כוח! עכשיו רק נותר לראות את המשך הסדרה, אל תרד ברמה...

חבר של פינטל
צפה בקובץ המצורף 150600
הספק מרשים ביותר והשקעה מרובה, כל הכבוד! חלק מהאייקונים מוצלחים יותר וחלק פחות. אלה הפחות מוצלחים הם האייקונים שיורדים לרזולוציות גבוהות מדי של פירוט, והופכים בכך לאיורים במקום לאייקונים סימבוליים (בפרט האייקון העליון הראשון מימין, ובשורה שמתחתיו שני האמצעיים). האייקונים המוצלחים במיוחד הם אלו עם הצורניות החזקה והמינימליסטית: העליון הראשון משמאל, זה שמתחתיו, הגביע והכיור. לא כל האייקונים קריאים מספיק ומעבירים שדר ברור מספיק. זכור שהאייקון אמור לתפקד ללא טקסט לצידו.

רחלים
צפה בקובץ המצורף 150603
אהבתי את הניסיון ליצור נושא מרכזי שהוא אנשים, ועליהם להלביש בכל פעם את הנושא המשתנה של האייקון. מה שאת צריכה לעשות כעת הוא לקחת את מה שעשית ולפשט הן ברמת הפרטים והן ברמת הצורניות, עד שהאיורים החמודים יהפכו להיות אייקונים. שימי לב שאת עושה שימוש בקווים דקים מדי שמאבדים קריאות בהקטנה. האחות שלך, לענ"ד, לא זקוקה למגן דוד על הכובע. רמז למדים (כיס, צווארון – לא בהכרח ביחד ולא בצורה מפורטת מדי) יוכלו להשלים את הזיהוי. השרשרת שעל צווארו של הרופא כרגע לא תורמת. אם זה סטטוסקופ אנחנו צריכים לראות נתח יותר משמעותי ממנו – לאו דווקא על גוף הרופא.

חנה פכמן
צפה בקובץ המצורף 150604
מבין 3 האייקונים שהגשת אני יכולה להתייחס רק לשניים מכיוון שהימני (US) לא נחשב בעיניי. שימוש באותיות באייקון ייעשה אך ורק במקרים שאין שום דרך ויזואלית מופשטת מספיק כדי לבטא את המונח, אבל כאן זה בהחלט לא המקרה. לא חסרות דרכים לבטא בצורה חזותית אולטרסאונד, ואני בטוחה שתצליחי לחשוב עליהן. את שני האייקונים האחרים אני מאוד אוהבת. תני לי לנחש שאת מאיירת? יש לך קו איורי מאוד בוטח, ושמצליח עדיין להישאר מופשט מספיק ולהישאר בגזרת האייקון. עדיין אני חושבת שאת יכולה לפשט מעט יותר. וליצור קצת יותר אחידות בקווים, למרות שבחרת בקו זורם – שזו בחירה לגיטימית לגמרי, שלא תביני לא נכון.

deby

העבודה שלך מאוד ראשונית ביחס לאחרות. חלק משמעותי מהסדנא הוא לימוד מעבודות של אחרים ואני מקווה שאכן תעשי זאת ותלמדי מכך. אהבתי בעבודה שלך את הניסיון לבטא את המונחים בקו רציף (למעט התפילין) זה כיוון מעניין שיכול לעבוד אבל צריך עוד עבודה רבה. לא ברור לי הצורך לשתול עיגול בתוך ריבוע ברקע, זה מסיט את תשומת הלב מהאייקון עצמו, זה עמוס ומיותר לגמרי. תורידי את זה, תישארי רק עם הריבוע השחור (את יכולה לתת לו קצוות מעוגלים מעט) ותמשיכי עם הכיוון של "לחצוב" את האייקון מתוכו בקו אחד רציף. תמצאי דרך לעשות זאת גם עם התפילין ועם יתר האייקונים. תשתמשי בקווים הרבה יותר עבים. מבחינת קריאות, שני האייקונים התחתונים לא ברורים מספיק, נפלת כאן למלכודת של אובר מינימליזם ואיבדת את הקריאות. שימי לב שקריאות היא קריטריון ראשון במעלה. בהצלחה ואני מקווה שלא נפגעת חלילה, זו לגמרי ביקורת בונה

קבצים מצורפים

• rb12.jpg
    KB 64.1 · צפיות: 25
  • moshiko00.jpg
    KB 65.3 · צפיות: 20
  • אלבומים.jpg
    KB 46 · צפיות: 25
  • deby.jpg
    KB 18.2 · צפיות: 20
  • חנה פכמן.JPG
    KB 38.2 · צפיות: 31
  • חבר של פינטל המוכשר.jpg
    KB 61.2 · צפיות: 29
  • חיוך.jpg
    KB 40.2 · צפיות: 24
  • פינטל המוכשר.jpg
    KB 45.8 · צפיות: 22
  • רחלים.jpg
    KB 53.1 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;931934:

רוניוני –
צפה בקובץ המצורף 150605
ייש"כ על ההספק המרשים! האמת היא שמראש ביקשתי להתחיל רק עם 3 כדי שהצורך לשנות ולתקן לא יהיה מעיק מדי על גבי סדרה של 10... אני אוהבת את הבחירה במוטיב העיגול שממשיך מאייקון לאייקון ויוצר סדרתיות. בחלק מהמקומות זה עובד טוב יותר ובחלק פחות. אני אוהבת את האייקון של בית המרקחת, של העיניים ושל השיניים. כמה מהאייקונים האחרים לא מספיק קריאים לי – האייקון העליון מזכיר מוניטור אבל זה לא נכלל בין המונחים שביקשתי. האייקון השני מלמעלה לגמרי לא ברור לי. בכל האייקונים את צריכה לשים לב ליחס שבין הרקע לבין האייקון עצמו, כמה מהאייקונים קרובים מדי לקצוות.

Noch100
צפה בקובץ המצורף 150607
מייד במבט ראשון אהבתי את האייקונים, כמו אצל חיוך גם הם מעלים חיוך ובהחלט אני יכולה לראות אותם בשימוש בפרוספקט מזמין לציבור הכללי להגיע לבית הכנסת ולמצוא בו מקום פתוח ומקבל. מה שאת צריכה לעשות הוא לפשט את האייקונים יותר ולהשתמש בצורניות קצת יותר חזקה וברורה וקצת פחות איורית (וכל זה – מבלי לאבד את ה"אישיות" הקלילה שלהם, שהיא מצויינת!). תיזהרי משימוש בקווים דקים ובפרטים קטנים מדי, שהם אלה שיוצרים את תחושת ה"פיקסול" בסגירה (זה לא פיקסול אלא טשטוש שנובע מאי היצמדות לרשת הפיקסלים – ככל שהפרטים קטנים ודקים יותר כך קשה להם יותר להיצמד לרשת הפיקסלים). כמו ששמת לב האייקונים הקטנים ביותר איבדו קריאות לחלוטין, וזה כחלק מאותה בעיה שהזכרתי קודם. נסי לוותר על מה שלא הכרחי (המספרים למשל), לעבות את הקווים ולפשט אותם.

סדרת בית הכנסת:
עבודה יפה מאוד באופן כללי, כמובן שיש עוד מה לשפר. עשית שימוש נכון בצורניות חזקה וברורה. הבחירה בלבן על גבי כחול טובה ונכונה ביחד עם הצורניות, יצרת סוג של תמרורים לבית כנסת (אני אומרת את זה כדבר חיובי) וזו בחירה מאוד מעניינת וייחודית. האייקונים של הסידור ושל התינוק מוצלחים במיוחד. מה שאת צריכה לעשות כעת זה – לנקות... יש לך יותר מדי פרטים וזה גורע מהקריאות ומהאסתטיקה בגדלים כ"כ קטנים. התפילין לא ברמה אחידה עם שאר האייקונים והן זקוקות לשיפור – אני בטוחה שתצליחי להגיע אליו.
והערה חשובה שאני חושבת שכדאי שכולם יקראו וילמדו ממנה – משום מה כולכם הבנתם שהאייקונים בכל הגדלים חייבים להיות זהים, ולא כך! בהחלט יש מקום ליצור וריאציות שונות לאותו אייקון בהתאם לגודל. למשל, הבחירה ליצור אייקון נגטיבי על גבי רקע כחול עובדת נפלא בגודל הגדול, בגודל הבינוני היא גם בסדר, ובקטן היא הולכת לאיבוד לחלוטין... בהחלט יש מקום לשקול בגודל הקטן לעבוד עם אייקונים פוזיטיביים ללא רקע.

צפה בקובץ המצורף 150609
סדרת המרכז הרפואי:
עבודה מוצלחת בגדול, יש עוד מה לשפר ברמת הסדרתיות. שניה אייקונים התחתונים מדברים בשפה מאוד קלילה והומוריסטית, שלא קיימת ביתר האייקונים. האולטרסאונד לא מספיק קריא, בהתחלה חשבתי שזו מערכת כריזה... בנוסף, אותה הערה בדיוק לגבי הגודל הקטן ביותר.

חלומי
צפה בקובץ המצורף 150610
אוי, כמה צחקתי מהאייקונים שלך (קבלי זאת כמחמאה, נדיר שאייקונים מעוררים תגובה רגשית). זה לגמרי בית הכנסת במערב הפרוע! אני תוהה אם התכוונת לזה... גם אם לא, הצלחת ליצור אייקונים שובבים וייחודיים, ובנושא כמו בית כנסת זה ממש לא מובן מאליו. הגבאי (?) לא מספיק קריא, יש שם כמה פרטים שלא לגמרי ברורים לי. אני חושבת שיעשה מאוד טוב לסדרה הזאת לצאת מהנגטיב ולעבוד לפוזיטיב.

צא
צפה בקובץ המצורף 150611
– ראשית כל אין מה להתבייש, כל אחד מתחיל מההתחלה וזו הדרך היחידה להתקדם. אני חושבת שיהיה לך נכון יותר לעבוד בפוזיטיב (ללא רקע) ולא בנגטיב. כך האייקונים יוכלו להיות גדולים וברורים הרבה יותר. בדומה להערותיי לאחרים, נסי לפשט את הצורות לכדי צורות בסיסיות ו"חזקות" יותר. אל תשתמשי בקווים דקיקים (כמו בסידור) שנעלמים בהקטנה.

פוינט ק גת
צפה בקובץ המצורף 150612
סדרה משעשעת וחמודה (ומאוד "סדרתית", הישג שלא כולם הצליחו להגיע אליו). אני אוהבת מאוד את העובדה שבכל האייקונים שלך יש שתי "דמויות" שמנהלות מערכת יחסים ביניהם, אפילו באייקון של טיפת חלב "זיווגת" לתינוק את המזרק. זה רעיון מוצלח מאוד. העבודה העיקרית שתצטרכי לעשות היא בהפשטה וניקוי של פרטים מיותרים (הגם שהם חמודים) ובעבודה עם צורניות ברורה וחזקה יותר. בנוסף, את לא זקוקה למסגרת החוסמת, וזה גם יאפשר לך להגדיל את האייקון בתוך הפורמט. אני רואה שלא התמודדת עם העברת האייקונים לפוטושופ בגדלים שביקשתי, ברגע שתעשי זאת תגלי שהמון פרטים הולכים לאיבוד, וזה מבחן מאוד חשוב לקריאות האייקון. בהצלחה!

Amirot
צפה בקובץ המצורף 150613
אם הייתי צריכה לסמן את היוצא דופן בסדרה, הייתי מסמנת את התינוק... הוא מאוד שונה מהשניים שמעליו, פתאום יש שימוש בגשטאלט ובפרטים קטנטנים (חצאי העיגול מסביב ל"כובע"). זה מיותר לטעמי וגם פוגם בסדרתיות, הלכת בשני האייקונים העליונים על צורניות חזקה, פשוטה וברורה וזה עובד מצויין, תמשיכי בקו הזה.

מרגנית
צפה בקובץ המצורף 150614
– עבודה ייחודית, הן בבחירת הצורה לרקע (זה נורא מעניין, אני בדיוק מעצבת אתר שלם עם הצורניות הזאת) והן בהחלטה להוציא את האייקון מתוך הרקע. באסתטיקה קיבלת 100. יש מה לשפר הן בסדרתיות והן בקריאות. האייקון האמצעי לא סדרתי עם השניים האחרים והוא בעיקר לא קריא – לא לגמרי הבנתי מה הולך שם, אני רואה תינוק על משקל וזה כנראה "טיפת חלב", אבל מהו העיגול מתחת למשקל? זה מיותר ופוגם בקריאות (בפרט בגודל הקטן). שימי לב גם שבשני האייקונים האחרים בחרת לבטא את המונח באמצעות אלמנט אחד גדול וברור ובטיפת חלב פתאום ירדת לפרטים... אני בטוחה שתוכלי למצוא רעיון לבטא 'טיפת חלב' באופן שיהיה סדרתי לרעיון שהתחלת איתו בשני האחרים. בסה"כ עבודה שנהניתי ממנה מאוד, ייש"כ!

שער
צפה בקובץ המצורף 150615
עבודה יפה ואיכותית בסה"כ, המלכודת שנפלת בה היא פירוט יתר שמאבד קריאות בצורה משמעותית בגדלים הקטנים. יש לך צורניות חזקה מאוד, תישעני עליה, אין צורך בכל כך הרבה פרטים. בסידור זה עוד עובד טוב (זו גם תשובה לשאלתך איזה מהסידורים הכי מוצלח), בכיור פחות ובתינוק זה לחלוטין לא עובד. הייתי רוצה לראות את הסדרה הזאת בפוזיטיב ובלי הצללות שמסיטות את הדגש מהעיקר.

קבצים מצורפים

• צא.jpg
    KB 581.5 · צפיות: 39
  • מרגנית.jpg
    KB 66.2 · צפיות: 24
  • אמירות.jpg
    KB 30 · צפיות: 25
  • רוניוני.jpg
    KB 69.4 · צפיות: 27
  • noch100.jpg
    KB 47.1 · צפיות: 25
  • ort.jpg
    KB 41.5 · צפיות: 16
  • ort מרפאה.jpg
    KB 48.7 · צפיות: 19
  • חלומי.jpg
    KB 51.7 · צפיות: 21
  • פוינט.jpg
    KB 72.2 · צפיות: 24
  • שער.jpg
    KB 54.6 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
חזרת הרבה על המילה גשטאלט... מה זה?

• הוסף לסימניות
נעמה,
כצופה מן הצד.
תענוג צרוף!
יישר כח!!!!!!!!!!!!!
מקווה שיהיו בהמשך עוד סדנאות בנושאים שונים שבהם אשתתף....

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרף

אני ממש מתפעל מהנדיבות הרבה שאת תורמת מכל הלב מכשרונותיך הברוכים לאחרים.
ומודה לך מקרב לב
- - -
בשם החבר שלי

• הוסף לסימניות
טוב מאוחר מלעולם לא....

אמנם מפאת קוצר הזמן והשבוע העמוס לא הספקתי לעבור על כל האשכול עם כל התובנות אבל ראיתי שאם אחכה לרגע של פנאי לא אגיע לזה בקרוב והיה לי ממש חבל להפסיד הזדמנות כזאת להחכים וללמוד עוד ממך, לכן נגשתי ישר לעבודה (ולמרות השעה...) ואני מקווה שיסלח לי גם אם טעיתי במשהו בסיסי וגם אם חזרתי על טעויות של אחרים...

תודה רבה!

קבצים מצורפים

• אייקונים לסדנא נעמה הנקין.jpg
    KB 101.3 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
כשכתבתי על 'גשטאלט' התכוונתי לחלק מסויים מתוך תאוריית הגשטאלט (תבנית בגרמנית) שהיא הרבה יותר רחבה. בגדול, תאוריית הגשטאלט מתייחסת לאיך שהמוח שלנו פועל, ולנטייה שלו להשלים חוסרים באופן אוטומטי כדי לחתור לשלמות. כך, חלל (חור) יזוהה על ידי המוח שלנו כצורה למרות שאין שם בעצם שום "ממשות".

אלה העקרונות המרכזיים של התאוריה:

1. עיקרון דמות ורקע - ברגע נתון מתמקדים ב"דמות" והשאר הוא "רקע" (רחוק יותר)
2. עיקרון סמיכות- הנטייה לתפוס עצמים המצויים בסמיכות זה לזה כקשורים זה לזה.
3. עיקרון סגירות – הנטייה לתפוס קווי מתאר כמלאים/רציפים. כאשר אין קווי מתאר – השלמה.
4. עיקרון דמיון - כאשר מוצגים אלמנטים יחד, אנו תופסים את הדומים ביותר כשייכים לקבוצה אחת
5. עיקרון המשכיות - עצמים המצויים על פני רצף אחד נתפסים כשייכים לישות אחת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י deby;932276:
תודה רבה נעמה!
לומדת פה הרבה.
אשתדל להדביק את הקצב...

ייש"כ על התגובה הבוגרת!
אני בטוחה שתפתיעי בהגשה!

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל הערות
ודרכים לשיפור
תודה לנעמה!!

קבצים מצורפים

• אייקונים.jpg
    KB 59.3 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;932255:
הגשטאלט (תבנית בגרמנית)

היתה לי הרגשה שזה בגרמנית, נדמה לי שיש מילה דומה באידיש.
בכל אופן- תודה על ההסבר, ברור ומחכים.

שאלה נוספת- אם אין לי שום רקע וידע בבנית אתרים, יש סיכוי שאצליח לעמוד בצורת ההגשה השניה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה