כללי עיצוב אייקונים >>> סדנה מס' 1

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;932384:
היתה לי הרגשה שזה בגרמנית, נדמה לי שיש מילה דומה באידיש.
בכל אופן- תודה על ההסבר, ברור ומחכים.

שאלה נוספת- אם אין לי שום רקע וידע בבנית אתרים, יש סיכוי שאצליח לעמוד בצורת ההגשה השניה?

זו יכולה להיות הזדמנות טובה לקפוץ למים.
זה לא לקוח אמיתי. להפסיד לא תפסידי.
הדבר הכי נורא שיקרה הוא שאני אתן לך ביקורת ואכתוב שרואים שאין לך עדיין רקע וידע בעיצוב אתרים (ואת זה את יודעת לבד, נכון? :))

• הוסף לסימניות
נעמה, תודה רבה על הערות המחכימות, ובעיקר על זה שאת מקדישה מזמנך זמן לא מבוטל כלל.

• הוסף לסימניות
מה בעצם ההגשה השניה?
(הרי לא התכוונת ל10 אייקונים ואתר כבר לשבוע הבא, נכון?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RB12;932406:
מה בעצם ההגשה השניה?

דווקא נדמה לי שבדיוק לזה היא התכוונה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RB12;932406:
מה בעצם ההגשה השניה?

רציתם הגשות בהיקף ובלוח זמנים כמו בבצלאל?
קיבלתם :).

(אה, רק שבבצלאל אין רק שיעור אחד בשבוע... ובכל שיעור יש הגשות)

• הוסף לסימניות
ביקורת לעבודות האחרונות שהועלו:

אברהמי גרינשטיין - אתה הראשון שבחר להתמודד עם עיצוב אייקונים קלאסיים ואני מאוד מעריכה זאת. בעיצוב אייקונים קלאסיים מאוד חשוב להקפיד על שלמות הצורות, מאחר וכל צורה מקבלת "משקל" מאוד משמעותי. אין בשום אופן למתוח ולעוות צורות (להשתמש בSCALE) אלא להשתמש אך ורק בצורות "טהורות" ללא עיוות. כמו כן בעיצוב אייקונים קלאסיים קריטי להקפיד על מרווחים שווים בין עצמים ועל חללים פרופורציונאליים זה לזה. (כלומר "עובי" החלל בין הראש לגוף חייב להיות זהה בדיוק ל"עובי" החלל בין היד לגוף). בסה"כ עבודה מוצלחת מאוד שזקוקה רק לשיופים קלים. למעט כיסוי הראש של הסבתאל'ה שצריך למחוק ולעשות מחדש - בשימוש אך ורק של צורות קלאסיות, בהתאם לסגנון שבחרת.

חויד - אייקונים חמודים ובעלי אישיות משל עצמם. המסגרת סביב האייקון מיותרת, רואים את זה בפרט בגודל הקטן. האייקון של הסטטוסקופ ושל השן סדרתיים זה לזה כי שניהם "לא מושלמים", עושים שימוש בקווים זורמים ולא מתיימרים להיות "אייקונים קלאסיים". לעומת זאת העין לא סדרתית איתם מכיוון שהיא עשויה מצורות קלאסיות - מושלמות. תמצאי את הדרך להתאים גם אותה לסגנון שיצרת.

• הוסף לסימניות
אז מה נשאר לשיעורים הבאים?
רוצים סילבוס!
;)

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת מהו הגודל של דף כשמעצבים לאתר אינטרנט.
האם יש גודל ספציפי מקובל?
[אם ללא גלילה, איך ממחשבים את הגודל? ואם אני רוצה שבס"הכ יתאים לכל מחשב, וגם בהם יש גדלים משתנים...]
תודרבה מראש!

• הוסף לסימניות
נעמה, מקסים כל הכבוד!

קשה לעקוב...
אולי אפשר כמו באתגר בפורום צילום?
אשכול לאתגר והעלאות ואשכול נוסף לבירורים ודיבורים?
כמובן עם לינקים מכאן לשם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ort;932508:
אשמח לדעת מהו הגודל של דף כשמעצבים לאתר אינטרנט.
האם יש גודל ספציפי מקובל?
[אם ללא גלילה, איך ממחשבים את הגודל? ואם אני רוצה שבס"הכ יתאים לכל מחשב, וגם בהם יש גדלים משתנים...]
תודרבה מראש!

אוהו, זה כבר נושא לסדנה אחרת...

על קצה המזלג, תעבדי כמובן על 72 DPI ותעצבי לרוחב של 960 פיקסל (את יכולה להוסיף שוליים משני הצדדים עד לרוחב של 1600 פיקסל, אבל שהעיצוב עצמו יתפוס 960 פיקסל בדיוק באמצע).
גלילה לאורך זה יותר מורכב כי יש לפטופים ויש מחשבים שולחניים. בואי נגיד שאם את רוצה שיראו את כל הדף בבת אחת במרבית המחשבים, אל תעברי את ה-650 פיקסל גובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;932510:
נעמה, מקסים כל הכבוד!

קשה לעקוב...
אולי אפשר כמו באתגר בפורום צילום?
אשכול לאתגר והעלאות ואשכול נוסף לבירורים ודיבורים?
כמובן עם לינקים מכאן לשם.

רעיון טוב, פתחתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;932512:
אוהו, זה כבר נושא לסדנה אחרת...

על קצה המזלג, תעבדי כמובן על 72 DPI ותעצבי לרוחב של 960 פיקסל (את יכולה להוסיף שוליים משני הצדדים עד לרוחב של 1600 פיקסל, אבל שהעיצוב עצמו יתפוס 960 פיקסל בדיוק באמצע).
גלילה לאורך זה יותר מורכב כי יש לפטופים ויש מחשבים שולחניים. בואי נגיד שאם את רוצה שיראו את כל הדף בבת אחת במרבית המחשבים, אל תעברי את ה-650 פיקסל גובה.
וואו!
תודה!
איזו זריזה!
ומכינים את הקובץ בפוטוש? או אפשרי באילוס' ולסגור באינדי' כמו בקבצים אחרים?
תבורכי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ort;932520:
וואו!
תודה!
איזו זריזה!
ומכינים את הקובץ בפוטוש? או אפשרי באילוס' ולסגור באינדי' כמו בקבצים אחרים?
תבורכי.

רצוי מאוד בפוטושופ.
בעיקרון אין סיבה לעצב אתר, שאינו אתר תוכן עמוס או פורטל, בתוכנה שהיא לא פוטושופ.

• הוסף לסימניות
אני אגיד שוב- נעמה, תודה רבה רבה!!!

• הוסף לסימניות
נעמה, תודה!

חיוך – כשמך, העבודה שלך העלתה אצלי חיוך, וזה הישג – הצלחת ליצור שפה שיש בה אפקט הומוריסטי. אני לא יודעת אם התכוונת לכך אבל זה מה שהתקבל (אם לא היית מודעת לכך, כדאי לנסות לשים לב מה בעבודתך יוצר את האפקט הזה). האייקונים באופן כללי קריאים (גם בגדלים הקטנים). אני מודה שלא הצלחתי "לקרוא" את האייקון השלישי מלמעלה. האם הכוונה לעזרת גברים? אם כן, שימי לב שאין סדרתיות עם עזרת הנשים. הראשים של הגבר והאישה חייבים להיות בדיוק באותו גודל (ומה תעשי עם המטפחת של האישה? תצטרכי למצוא פתרון). באופן כללי יש משהו מאוד מעודן באייקונים שלך (שלא לומר נשי) ואני אוהבת את זה – הצלחת להכניס זווית ייחודית משלך לתוך האייקונים.

בנוגע להומור - מעניין.... זה לא היה מודע, איך אפשר לדעת מה יוצר אצלי את האפקט הזה? סוג של מבט על החיים??
וכאן שהנושא הוא רציני ולא הומוריסטי - אז זה טוב, או לא טוב?

האם תוכלי להדגים מדוע האייקונים מתקבלים אצלך כהומורוסטיים לעומת אייקונים אחרים - יותר רציניים?מה בקווים ובצורות שלי עושה אותם לכאלה?

שאלה נוספת - האם האייקון חייב להיות ריבועי?
בתחילה יצרתי את האייקונים בלי הריבוע, אבל ראש האישה לא היה ביחס ריבועי, ולכן הכנסתי לריבוע, מה דעתך? זה יכל לעמוד בפני עצמו? או שזה נוגד את הכללים?

נעמה תודה!!
מעריכה מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;932573:
נעמה, תודה!

בנוגע להומור - מעניין.... זה לא היה מודע, איך אפשר לדעת מה יוצר אצלי את האפקט הזה? סוג של מבט על החיים??
וכאן שהנושא הוא רציני ולא הומוריסטי - אז זה טוב, או לא טוב?

האם תוכלי להדגים מדוע האייקונים מתקבלים אצלך כהומורוסטיים לעומת אייקונים אחרים - יותר רציניים?מה בקווים ובצורות שלי עושה אותם לכאלה?

שאלה נוספת - האם האייקון חייב להיות ריבועי?
בתחילה יצרתי את האייקונים בלי הריבוע, אבל ראש האישה לא היה ביחס ריבועי, ולכן הכנסתי לריבוע, מה דעתך? זה יכל לעמוד בפני עצמו? או שזה נוגד את הכללים?

נעמה תודה!!
מעריכה מאוד!

אין שום צורך הכרחי בריבועים. האייקונים בהחלט יכולים לעמוד בפני עצמם.
ייתכן שבמקרה שלך זה אפילו כדאי.
(אגב, הרוחב שלהם לא חייב להיות זהה - רק הגובה. כמובן שאם מצליחים ליצור גם רוחב זהה זה עדיף).
האפקט ההומוריסטי נוצר בעיקר מהשימוש בצורת ביצה בראשים, ומהמטפחת המבצבצת של האישה. זה יצר סגנון קצת קריקטורי. אם את רוצה ללכת על הסגנון של אייקון קלאסי, תציצי בעבודתו של אברהמי גרינשטיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;932578:
אין שום צורך הכרחי בריבועים. האייקונים בהחלט יכולים לעמוד בפני עצמם.
ייתכן שבמקרה שלך זה אפילו כדאי.
(אגב, הרוחב שלהם לא חייב להיות זהה - רק הגובה. כמובן שאם מצליחים ליצור גם רוחב זהה זה עדיף).
האפקט ההומוריסטי נוצר בעיקר מהשימוש בצורת ביצה בראשים, ומהמטפחת המבצבצת של האישה. זה יצר סגנון קצת קריקטורי. אם את רוצה ללכת על הסגנון של אייקון קלאסי, תציצי בעבודתו של אברהמי גרינשטיין.

תודה!
אני אוהבת את האייקונים שלי, אבל השאלה היא האם יש כאן ענין של חוסר התאמה, והאם הומור מתקבל תמיד, או שאני צריכה להזהר מלהשתמש בו במקרים רבים הדורשים רצינות דוקא?

העליתי את האייקונים ללא ריבוע, מה דעתך על הגבר עכשיו?

צפה בקובץ המצורף 150701

תודה!!

קבצים מצורפים

• 4 אייקונים צורה-01.jpg
    KB 183.5 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;932604:
תודה!
אני אוהבת את האייקונים שלי, אבל השאלה היא האם יש כאן ענין של חוסר התאמה, והאם הומור מתקבל תמיד, או שאני צריכה להזהר מלהשתמש בו במקרים רבים הדורשים רצינות דוקא?

העליתי את האייקונים ללא ריבוע, מה דעתך על הגבר עכשיו?

צפה בקובץ המצורף 150701

תודה!!

עדיף להעלות באשכול של השאלות ובירורים...
יש חשיבות מאוד גדולה בעיצוב, לדעת מה השדר שאני רוצה להעביר, ואיך אני מעבירה אותו.
בעיקרון, מצב בו העברתי שדר שלא התכוונתי אליו, הוא מצב בעייתי.
אין שום בעיה בהומור ובוודאי ראית שהחמאתי לאייקונים הומוריסטיים. אבל זה צריך להיעשות מתוך מודעות.

כרגע הגבר והאישה סדרתיים זה לזה וזה טוב.
תחליטי אם את הולכת על ראשי הביצה או משנה.

משהו בספר תורה איבד את העדינות והנשיות בהעברה לפוזיטיב. תבדקי את זה.

נכתב ע"י naamah;932624:
עדיף להעלות באשכול של השאלות ובירורים...
יש חשיבות מאוד גדולה בעיצוב, לדעת מה השדר שאני רוצה להעביר, ואיך אני מעבירה אותו.
בעיקרון, מצב בו העברתי שדר שלא התכוונתי אליו, הוא מצב בעייתי.
אין שום בעיה בהומור ובוודאי ראית שהחמאתי לאייקונים הומוריסטיים. אבל זה צריך להיעשות מתוך מודעות.

כרגע הגבר והאישה סדרתיים זה לזה וזה טוב.
תחליטי אם את הולכת על ראשי הביצה או משנה.

משהו בספר תורה איבד את העדינות והנשיות בהעברה לפוזיטיב. תבדקי את זה.

תודה!
סליחה, לא שמתי לב שיש אשכול נוסף...
תודה שוב..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה