כללי עיצוב אתר אינטרנט

• הוסף לסימניות
נתבקשתי לעצב אתר אינטרנט.
שאלתי היא, מה ביכולתי לעשות? האם רק לעצב את דף הבסיס ועוד דף משני וכו'? איך אני יכולה לתת לה קובץ שבסופו של דבר יוכלו לבנות איתו אתר? האם סגור או פתוח? מה אני צריכה לעשות כדי שבונה האתר יוכל לשחק עם האובייקטים (שיוארו כשהעכבר עובר עליהם, יראו סימן לחיצה וכו'?
האם הדברים האלו אפשריים אם אני עובדת רק עם פוטושופ?
אני צריכה תשובות כי היא מחכה לתשובי ואין לי מספיק נסיון בזה. עיצבתי פעם או פעמיים אתרים פשוטים בלי כל הנ"ל.
בבקשה עזרתכם...

• הוסף לסימניות
את צריכה להגיש קובץ PSD פתוח, ובונה האתר יטפל בכל השאר.
בהצלחה.

אם הוא רוצה דברים מפלאש באתר הם צריכים להיות בנפרד.

• הוסף לסימניות
PSD פתוח, שצריך להיות מסודר מאוד, מחולק לתיקיות, לכל תיקיה שם (רצוי באנגלית), לכל שכבה שם (רצוי באנגלית). בלי שכבות מיותרות/מוסתרות וכד'. שמתכנת יוכל להתמצא בקלות.

לגבי רולאוברים (מה שקראת "משחק עם האובייקטים"):
את יוצרת את הרולאובר (כלומר את האפקט שאמור להיווצר בלחיצה) בשכבה נפרדת, עם שם ברור שמתייחס לאובייקט המקורי [למשל, אם לשכבה שבה הכפתור קראת "BUTTON1", אז לשכבת הרולאובר תקראי "BUTTON1 ROLLOVER"].

רצוי לספק למתכנת, חוץ מקובץ PSD, גם קובץ JPEG אחד שממחיש איך האתר נראה במצב רגיל, וקובץ JPEG שני שממחיש מצבי רולאובר.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה המפורטת.
עוד שאלה קטנה: את הטקסט והאובייקטים אני אמורה להכניס? או שרק כותרות שצריכו להיות בגופן מיוחד?
מה עושים עם גופנים? אני אמורה להעביר לו את הגופנים גם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י meravush;576889:
תודה על התגובה המפורטת.
עוד שאלה קטנה: את הטקסט והאובייקטים אני אמורה להכניס? או שרק כותרות שצריכו להיות בגופן מיוחד?
מה עושים עם גופנים? אני אמורה להעביר לו את הגופנים גם?

את הטקסטים את מכניסה אך ורק כדי להראות למתכנת את גודל הפונט, צבע, משקל וכד', ואיך גוש הטקסט אמור להיראות בתוך הדף. זה לחלוטין לא משמעותי איזה טקסט תכניסי, הרבה פעמים מכניסים טקסט "לורם איפסום" (ג'יבריש).

לגבי כותרות בפונט מיוחד, קודם כל תשקלי אם את רוצה לעשות את זה, כי טקסט שאינו חי לא ייקרא ע"י גוגל (יש היום שיטה להכניס כל פונט כטקסט חי דרך CSS, אבל זה לא עובד בדפדפנים ישנים וגם לא בטוח שזה שימוש חוקי מבחינת חברות הפונטים).

אם בכ"ז את רוצה פונט מעוצב לכותרות, אין צורך להעביר למתכנת את הפונטים כי הוא יוכל בפתיחת הקובץ לבחור לראסטר את השכבה (=להפוך אותה לתמונה) ואז הוא לא צריך את הפונט.

• הוסף לסימניות
נעמה, אני חייבת להגיד שאני ממש מעריכה את הסבלנות וידע שלך.
אני כל הזמן רואה את התשובות המקצועיות שלך והמפורטות ומלאות הכלה וסבלנות...
זאת ההרגשה.
היי ברוכה,שוב תודה, מרב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה