כללי עיצוב חוברת

• הוסף לסימניות
ערב טוב,
ייעוץ בעניין עיצוב חוברת לקטלוג מוצרים.
התבקשתי לעצב קטלוג במידה מסויימת (27/19).
בקטלוג מופיעים צילומים של מוצרים רפואיים. (מצולמים באיכות טובה).
הכנסתי כ 8 תמונות לדף אחד, וכמובן הייתי צריכה להקטין כל תמונה ותמונה.

השאלה שלי היא כזו, האם זה נכון לעבוד על הדף בגודל שאותו רוצים להדפיס?
ואם מחר הלקוח יתחרט וירצה את החוברת במידה גדולה יותר, אז סתם הקטנתי את התמונת ואח"כ בהגדלה הם יצאו באיכות פחות טובה?

או למשל אם הוא ירצה את החוברת כמו שהיא בתצוגה במחשב, ב pdf או אפילו בתור מצגת, וירצה להגדיל מוצר מסויים, זה יצא מפוקסל מאוד!

מה עושים בד"כ? האם זה נכון לעבוד על הגודל שאותו מתכננים להדפיס?

• הוסף לסימניות
1. לעבוד על סמרט אובגקט כדי שהשינויים בהגדלה והקטנה לא ישפיעו כל כך.

2. שיחליט על גודל, מה זה אומר מחר הלקוח יתחרט?
אם הוא ממש לא החלטי שלחי לו דף אחד בתור דוגמא כדי שיראה איך זה נראה
ויגיד אם להמשיך או לא. אין סיהב שתעבדי כמה פע'

• הוסף לסימניות
1. לפני שאני מקטינה פשוט ללחוץ על הסמארט אובייקט בשכבה וזהו? זה דבר חדש לי.

2. הלקוח מאוד רציני והחלטי. אני זו שנערכת למצב כזה, פשוט כאב לי הלב להקטין את התמונות בידיעה שאח"כ בהגדלה זה יצא מפוקסל.

• הוסף לסימניות
א. באיזה תוכנה את עובדת?

ב. התמונות לא נשמרות לך בתיקיית המקור?

• הוסף לסימניות
עובדת רק בפוטושופ.

התמונות בוודאי שנשמרות. אם הבנתי נכון את השאלה.

• הוסף לסימניות
האמת שעשיתי נסיון והגדלתי את הדף. שום דבר לא מפוקסל, הכל חד ואיכותי.
אבל עדיין הייתי רוצה לדעת בנוגע ל smart object איך משתמשים בכלי הזה?
.. תודה על העזרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2305613:
עובדת רק בפוטושופ.

התמונות בוודאי שנשמרות. אם הבנתי נכון את השאלה.

אז היכן הבעיה?
אם מחר הלקוח רוצה מצגת, את משתמשת בתמונות המקוריות למצגת.
או שאני לא הבנתי את השאלה.

אגב, פ"ש לא מתאימה לעיצוב קטלוגים. אבל אם את משתמשת בה, אז תעבדי רק על סמארט אוביקט, כפי שכבר יעצו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושן צחור;2305629:
אז היכן הבעיה?
אם מחר הלקוח רוצה מצגת, את משתמשת בתמונות המקוריות למצגת.
או שאני לא הבנתי את השאלה.

אגב, פ"ש לא מתאימה לעיצוב קטלוגים. אבל אם את משתמשת בה, אז תעבדי רק על סמארט אוביקט, כפי שכבר יעצו.

לגבי המצגת זה יכול להיות של החוברת, עם כל העיצוב - פרטים על המוצר, מחיר, הסבר, וכו'. ולא של התמונות המקוריות.

בכל אופן באמת אשתמש בסמארט אובייקט, רק שוב שואלת - איך? יש תהליך עם זה או רק לחיצה על התמונה לפני שאני עושה בה שינוי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2305638:
לגבי המצגת זה יכול להיות של החוברת, עם כל העיצוב - פרטים על המוצר, מחיר, הסבר, וכו'. ולא של התמונות המקוריות.

בכל אופן באמת אשתמש בסמארט אובייקט, רק שוב שואלת - איך? יש תהליך עם זה או רק לחיצה על התמונה לפני שאני עושה בה שינוי?

אם את מייבאת את התמונות דרך PLACE, הן מגיעות אוטומטית כסמארט.
אם גררת אותן לקובץ, את יכולה ללחוץ לחיצה ימנית על השכבה ולהגדיר (לפני ההקטנה כמובן).

במידה ואת רוצה לטפל בתמונה המקורית, את לוחצת פעמיים על הסימון שמופיע על השכבה, נפתח לך קובץ המקור, אחרי השמירה שלו תקבלי את השינויים בקובץ עליו את עובדת.
זה בקצרה כל תורת הסמארט אובייקט.

ואם יש לך אפשרות לעמד באינדיזיין, כדאי מאוד.

• הוסף לסימניות
כדאי לעבד את התמונות בפוטושופ ולעצב באינדזיין (ליבא בplace), זה הכי מקצועי ופותר את הבעיה של שינויים בפורמט.

• הוסף לסימניות
חדווה, בואי אלי רגע לפרטי..

• הוסף לסימניות
מנסיון רב בתחום
א' יש לסכם עם הלקוח מראש את הגודל וכל שינוי גודל יש לקחת תוספת תשלום ולהודיע לו על כך מראש הוא יעמוד למדוד בסמטימטרים.
עדיף כמובן לסכם מראש עם בית הדפוס לדעת שזה הגודל הסופי

וכמובן- אין עבודה בפוטושופ בלי smart object

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה