כללי עיצוב לוח שנה שבועי

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח שמעוניין בעיצוב לוח שנה, שיהיו בו גם פרסומות שונים
הלקוח מעוניין בלוח שבועי דווקא, כי זה יותר שימושי למגזר החרדי, עם זמני היום וכו'...

יש איזה משהו מוכן כזה? יש רעיונות איך אפשר לעשות כזה לוח?
(אני שונאת את הסטנדרט המיושן של כל המוסדות והעמותות - שזה קרטון עם פרסומות ולמטה לוח שבועי..., יש רעיון למשהו אחר?)

• הוסף לסימניות
למרות שהפורמט של לוחות שנה שבועיים הוא באנלי יחסית, הכל תלוי בעיצוב בסופו של דבר.

הלקוחות בדר"כ רוצים את הלוח עם הקרטון כדי שזה יהיה לוח שיתפוס את העין, את העמודים הפנימיים בגודל מסויים שיהיה מקום לזמנים וישאר מקום לכתוב בפנים - כך שבאילוצים בדרך כלל אי אפשר לגעת, מה שכן אפשר - זה לעצב את זה הכי טוב שאפשר...

מצרפת דוגמא אחת מהדוגמאות של לוחות השנה השבועיים שעיצבתי השנה.
עיצוב בפוטושופ, עימוד באינדיזיין.

צפה בקובץ המצורף 161296

וככה זה נראה עם דפי הלוח:
(ותסלחו לי שלא היה לי כח לשכפל 60 עמודים כדי שזה יראה אמיתי יותר...)
צפה בקובץ המצורף 161297

קבצים מצורפים

• הדמיית כריכה עם דף ראשון.jpg
    2.2 MB · צפיות: 32
  • הדמיית כריכה עם דף לוח.jpg
    2.4 MB · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
קודם כל זה יפהפה!!!
אצלי המבאס הוא שלא אוכל להנות מדי הרבה מהעיצוב. כי הם רוצים שיהיה שם גם שטחי פרסום..

את הלוח הפנימי - איך עשית? יש לך איזה קובץ בסיסי שאותו עיצבת?

• הוסף לסימניות
עיצבתי דף אב שבו הכנתי את הריבועים ובתוכם תיבות טקסט.
התיבות טקסט של התאריך העברי משורשרות בינהן. התיבות של התאריך הלועזי כנ"ל.
התיבות של הזריחה משורשרות בינהן (יש תיבה נפרדת ל"ז." ותיבה לשעה) כנ"ל לגבי התיבות של השקיעה.

בכל יום יש 8 תיבות טקסט - 4 לשורות מלל בצד ימין ו-4 לזמנים בצד שמאל (לפעמים יש צאת חג, רבנו תם, מולד וכו')

את התיבות של כניסת שבת שרשרתי בינהן, כך גם את התיבות של צאת שבת ושל רבנו תם (ואז פשוט לוקחים קובץ יש בו את כל זמני כניסת השבתות - ומשתילים בתיבה הראשונה וכן הלאה).
גם תיבות הפרשות וההפטרות משורשרות כשיש תיבות נוספות המיועדות לחגים, ראש חודש וכו' - היוצאים בשבת.
גם בזמנים שלמטה, שרשרתי כל תיבה לתיבה שבעמוד שאחריה, כך שהכנסתי את כל זמני עלות השחר בבת אחת וכן הלאה.

כעיקרון, אחרי שעובדים הרבה על המאסטר, שאר העבודה היא לא רבה.
צריך אמנם לעבור על כל החגים, כניסתם ויצאתם, חול המועד עם הפטרות של כל יום (במקרה שכאן), וכמובן ספירת העומר (שזה חלק די מעצבן :/) - אבל בגדול, אחרי שעשית את העבודה הראשונית עם עמוד האב כמו שצריך, העבודה אחר כך רצה.

וכן, נראה לי שיש בזה גם עניין של ניסיון. ככל שתעשי יותר לוחות, תתמקצעי יותר וזה ירוץ לך יותר מהר.

• הוסף לסימניות
ומאיפה הבאת את כל הקבצים?

• הוסף לסימניות
אני באופן אישי מכינה אותם בעצמי לפי ספר "זמני הלכה למעשה", וזו אחת הסיבות שיש לי לקוחות ממספר מקומות בארץ (והעולם) שבאים אלי כי אני עושה לכל אחד את הלוח המותאם לזמנים של העיר שלו (ולא של מספר ערים מרכזיות ושאנשים יצטרכו לחשב בערך מה הזמן אצלם, כמו שעושים בהרבה בתי דפוס).

לקוחות מחו"ל מביאים לי את הקבצים בקובץ אקסל מחברה בחו"ל שעושה את זה.

בארץ אני יודעת שגם יש מס' מקומות שעושים, אבל לגבי הארץ אנשים רוצים למשל שנעגל את הזמנים של הזריחה כלפי מעלה ואת זמני השקיעה כלפי מטה כדי למנוע מכשול, ועוד לא מצאתי מקום שמציע את זה יחד עם הזמנים המדוייקים בקבצי אקסל, אז אנחנו עושים את זה בעצמנו.

מה שנחמד שזמני הזריחה והשקיעה חוזרים על עצמם כל שנה בכל תאריך לועזי, כך שאצל כל לקוח העבודה היא בשנה הראשונה, והחל מהשנה השנייה נשאר לי להתאם את התאריכים לזמנים שכבר יש לי ולעבוד רק על הזמנים של הכניסות והיציאות וכו' מחדש.

מה שטוב זה שבגלל השרשורים, אני יכולה להכניס את זמני כניסת השבת למשל ישירות לאינדיזיין, כשאחרי כל כניסת שבת אני עושה אנטר ועוברת לשבוע שאחריו אוטומטית ומכניסה את הכניסה הבאה. זה באמת לא נורא...

(גילוי נאות: בעלי יושב עם ספר "זמני הלכה למעשה" ועושה את "העבודה השחורה" הזו, ולפעמים גם מקליד לי את הזמנים אם יש לו זמן).

• הוסף לסימניות
אני לא יכולה לענות על הודעות פרטיות (כי התיבה שלי מלאה ומבקשת ממני לרוקן אותה לשם כך).

בכל מקרה, נראה לי יעזור לכל המחפשים פה לדעת שיש כאלו שמוכרים את הזמנים בקובץ אקסל במחירים שווים לכל נפש, כמו למשל הניק tal_hc מהפורום שמציע את זה באתר שלו:
http://www.calendar.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=569325

יש גם את תוכנת "חזון שמים" שיש בה את כל הזמנים. בפעם האחרונה שבדקתי (וזה היה מזמן) היא "הכריחה" למקם את הגרפיקה בתוכנה שלה כשהוא סגור כתמונה - מה שמוריד לטעמי את איכות ההדפסה של העבודה (וחוץ מזה, אני יותר מסתדרת עם האינדיזיין).

בנוסף, יש בתי דפוס שונים (כמו "דפוס חדווה" בירושלים) שמוכרים את דפי הלוח לכל דורש, כך שבמידה ואין תקציב והלקוח לא בררן גדול, הגרפיקאית מעצבת את גב הלוח ואליו מהדקים את דפי לוח השנה שרוכשים מהדפוס.

• הוסף לסימניות
עדן, תודה על ההסבר המפורט והמדוייק
גם אני עושה כך.
זו עבודה קצת מפרכת, וחשוב מאוד לשים לב לא להתבלבל בין התיבות, או ללחוץ בטעות אנטר נוסף או משהו. מדובר בהמון המון פרטים קטנטנים.
הכי מומלץ - לעבוד באינדי עם שכבות, כשלכל זמן שכבה בצבע אחר, ולכבות את כל מה שאת לא עובדת עליו כעת.
כך גם קל מאוד להוסיף זמנים חדשים (רק לבדוק שהכל יושב יפה ואין התנגשויות).

והחלק הכי כיפי.... להזרים את הזמנים בקליק, אחרי כל העבודה הקשה של בניית התבנית.
וכמובן, לעצב!

עוד טיפ -
עיצוב של לוח שנה צריך להיות נקי מאוד, אבל גם ברור מאוד.
ממליצה על שימוש בפונטים מאוד קריאים כמו - טיפוגרף, קלווה וכד'
כשלכותרות והטקסטים הגדולים אפשר לבחור משהו יותר מיוחד ואפילו סריפי
גם העיצוב של האייקונים (במידה ויש - נרות שבת, חגים וכד') צריך להיות עדין, שלא יפריע לקריאות ולתחושת המרחב (כדי שלאנשים יהיה נוח להשתמש בלוח שנה - הוא צריך להיות "מזמין" חזותית לכתוב בו דברים וכד')
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
עדן ואריאלס תודה רבה על התגובות המושקעות
החכמתן אותי מאד!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1002939:
עדן, תודה על ההסבר המפורט והמדוייק
גם אני עושה כך.
זו עבודה קצת מפרכת, וחשוב מאוד לשים לב לא להתבלבל בין התיבות, או ללחוץ בטעות אנטר נוסף או משהו. מדובר בהמון המון פרטים קטנטנים.
הכי מומלץ - לעבוד באינדי עם שכבות, כשלכל זמן שכבה בצבע אחר, ולכבות את כל מה שאת לא עובדת עליו כעת.
כך גם קל מאוד להוסיף זמנים חדשים (רק לבדוק שהכל יושב יפה ואין התנגשויות).

והחלק הכי כיפי.... להזרים את הזמנים בקליק, אחרי כל העבודה הקשה של בניית התבנית.
וכמובן, לעצב!

עוד טיפ -
עיצוב של לוח שנה צריך להיות נקי מאוד, אבל גם ברור מאוד.
ממליצה על שימוש בפונטים מאוד קריאים כמו - טיפוגרף, קלווה וכד'
כשלכותרות והטקסטים הגדולים אפשר לבחור משהו יותר מיוחד ואפילו סריפי
גם העיצוב של האייקונים (במידה ויש - נרות שבת, חגים וכד') צריך להיות עדין, שלא יפריע לקריאות ולתחושת המרחב (כדי שלאנשים יהיה נוח להשתמש בלוח שנה - הוא צריך להיות "מזמין" חזותית לכתוב בו דברים וכד')
בהצלחה!

אכן, שכחתי לציין שאני עובדת עם שכבה לכל זמן - מה שמאוד מקל על ההתמצאות.
עוד משהו ששכחתי להדגיש זה שבחירת הפונטים וגודלם צריכה להיות מותאמת לגודל התיבה מראש ז"א לא לעשות תיבות בגודל מסויים ואז רואים צריך להקטין את הטקסט או לחילופין שנכנסות בתיבה 2 שורות...
כל תיבה צריכה להיות בגובה של שורה אחת (כדי שעניין האנטרים יזרום).

כיף לראות שעוד מעצבות עובדות בשיטה הזו...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1002524:
אני לא יכולה לענות על הודעות פרטיות (כי התיבה שלי מלאה ומבקשת ממני לרוקן אותה לשם כך).

בכל מקרה, נראה לי יעזור לכל המחפשים פה לדעת שיש כאלו שמוכרים את הזמנים בקובץ אקסל במחירים שווים לכל נפש, כמו למשל הניק tal_hc מהפורום שמציע את זה באתר שלו:
http://www.calendar.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=569325

יש גם את תוכנת "חזון שמים" שיש בה את כל הזמנים. בפעם האחרונה שבדקתי (וזה היה מזמן) היא "הכריחה" למקם את הגרפיקה בתוכנה שלה כשהוא סגור כתמונה - מה שמוריד לטעמי את איכות ההדפסה של העבודה (וחוץ מזה, אני יותר מסתדרת עם האינדיזיין).

בנוסף, יש בתי דפוס שונים (כמו "דפוס חדווה" בירושלים) שמוכרים את דפי הלוח לכל דורש, כך שבמידה ואין תקציב והלקוח לא בררן גדול, הגרפיקאית מעצבת את גב הלוח ואליו מהדקים את דפי לוח השנה שרוכשים מהדפוס.

מתנצלת שאני מקפיצה את האשכול. פשוט כתבת שאת לא מקבלת הודעות פרטיות..

לעניינינו, אני צריכה את זמני היום לעיר ראשון לציון. מאיפה אני יכולה להשיג?

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי לך, יש את הניק tal_hc שמוכר אותם, יש את תוכנת חזון שמים שמציעה את כל הזמנים לכל הארץ והעולם ויש את ספר "זמני הלכה למעשה".
זה מה שאני מכירה.

• הוסף לסימניות
ספר זמני הלכה למעשה, מפורט בו כל הזמנים? זמני היום במפורט הכוונה

• הוסף לסימניות
חזון שמים מוכרים את הזמנים כאקסל וזה סבבה לגמריי. לא יודע מה היה פעם -אבל אני הסתדרתי איתם מצוין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה