כללי עיצוב מ'אתר חינמי' מהווה בעיה?

• הוסף לסימניות
שבוע טוב!

חברה ביקשה ממני לעצב הזמנה שתישלח למנהלים ואישים ציבוריים רמי דרג.

באם אשתמש בחומרים של 'שאטרסטוק' שהורדתי מאתר 'חינמי' אהיה בצרות?

אשמח לתשובתכם.

• הוסף לסימניות
אם זה של שאטרסטוק, זה לא משנה מאיפה הורדת, אבל...
אולי תהייי בצרות, ואולי גם לא....
תלוי מי ואם יעלו על זה....

(ויש גם את הבחינה המוסרית כמובן....)

• הוסף לסימניות
עדיף לא להכנס לזה. תמצאי תמונה המיועדת לשימוש מסחרי בחינם (וויקימדיה קומונס למשל) או שתרכשי תמונה (לפעמים זה משהו כמו 40 דולר), או שהחברה שלך תרכוש תמונה. אל תיכנסי לבורות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;906558:
צר לי, אבל לא הבנתי.

השאלה היתה מה התועלת בזה שהחברה קונה בשבילי - הרי הרשיון להשתמש בתמונה הוא שלה ולא שלי?
והאם כך אני לא חשופה לאותה רמה של תביעות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;906568:
השאלה היתה מה התועלת בזה שהחברה קונה בשבילי - הרי הרשיון להשתמש בתמונה הוא שלה ולא שלי?
והאם כך אני לא חשופה לאותה רמה של תביעות?

בד"כ הלקוח משלם על התמונות והחומרים לשימוש לצורך העבודה שלו. הווי אומר שהוא או היא קונים את הרשיון לשימוש. את יכולה לקנות בשבילה ולקבל את הרשיון לשימוש תחת שמך, אבל אני לא בטוח שאת יכולה (מבחינה חוקית יבשה שההבנה שלי בה אפסית:) לעשות שימושים נוספים בתמונה.

בד"כ כשרוכשים תמונה יקרה (נגיד בGETTY) אז צריך לפרט מאוד מי משתמש בתמונה, מי רוכש, ולכמה עותקים. אבל אם את רוכשת בשאטר סטוק למשל, הם פחות מתעניינים, אלא כותבים תנאים לשימוש שאת צריכה להסכים עליהם ע"מ לרכוש התמונה.

• הוסף לסימניות
כמדומני אחד התנאים זה שאין לסחור בתמונות, השאלה אם קבלת תשלום על תמונה לפי שוויה וללא רווח - נחשב למסחר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;906577:
כמדומני אחד התנאים זה שאין לסחור בתמונות, השאלה אם קבלת תשלום על תמונה לפי שוויה וללא רווח - נחשב למסחר?
דרוש עו"ד...

• הוסף לסימניות
באתרים שמוכרים תמונות בד"כ השימוש הוא לשנה ממועד הרכישה

• הוסף לסימניות
אולי זה יעזור לך

מדריך: איך להוריד תמונות מהאיטרנט "בחינם" ולא לקבל תביעה

קבצים מצורפים

• Creative-Commons.pdf
    KB 859.1 · צפיות: 44
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומניק;907411:
באתרים שמוכרים תמונות בד"כ השימוש הוא לשנה ממועד הרכישה

אפשר הסבר??

תמונה שרכשתי והורדתי - היא שלי.

תוכל להראות לי היכן בשאטרסטוק למשל מופיע אחרת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה