פונט עיצוב פונט חדש על בסיס פונט עם זכויות

• הוסף לסימניות
מישהו יכול אולי להסביר לי -
למה דוד של מאסטרפונט, ודוד של פונטביט לא נחשבים כחיקוי והפרת זכויות של דוד המקורי?
אותה השאלה לגבי הדסה של פונטביט מול ההדסה של פרידלנדר?
פרנקריל של פונטביט/מאסטרפונט מול פרנקריל של פלרון ודומיו?

לא הצלחתי להבין בדיוק איך זה עובד...
הרי מאסטרפונט תבעו כבר לא מעט (רק חפשו... ) על הפרת זכויות שלהם, ודומני שגם פונטביט מאוד ערים לזיופי פונטים שלהם. אולם אם הם בעצמם נשענים על עיצובים קודמים, איך זה שהם תובעים את זה בעצמם מאחרים?

אולי ר' אליהו פריד יחכימנו בכגון דא... על אף הפסח הממשמש ובא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוגב ברדה;975902:
מישהו יכול אולי להסביר לי -
למה דוד של מאסטרפונט, ודוד של פונטביט לא נחשבים כחיקוי והפרת זכויות של דוד המקורי?
אותה השאלה לגבי הדסה של פונטביט מול ההדסה של פרידלנדר?
פרנקריל של פונטביט/מאסטרפונט מול פרנקריל של פלרון ודומיו?

לא הצלחתי להבין בדיוק איך זה עובד...
הרי מאסטרפונט תבעו כבר לא מעט (רק חפשו... ) על הפרת זכויות שלהם, ודומני שגם פונטביט מאוד ערים לזיופי פונטים שלהם. אולם אם הם בעצמם נשענים על עיצובים קודמים, איך זה שהם תובעים את זה בעצמם מאחרים?

אולי ר' אליהו פריד יחכימנו בכגון דא... על אף הפסח הממשמש ובא...

דוד והדסה של פונטביט הם רחוקים מהמקור, הם וריאציה בלבד, כך שאי אפשר לתבוע.
גם לא שמעתי שיש יורשים לדוד איתמר המודעים לזכויותיו בעניין, (אף שלא ראיתי אינו ראיה)
פרנקריהל כמדומני כבר פגו הזכויות.(כמובן יש זכויות לכל חברה כעת על התיכנות והדגטציה הספציפית, אך לא על הפונט המקורי) ואולי גם לדוד.

• הוסף לסימניות
בהמשך לפונט שבנוי על בסיס פונט אחר -
האם יש בעיה חוקית לקחת פונט (במקרה הזה לועזי) ולבנות עליו לוגו?
העיבוד של הלוגו שינה את הפונט אבל עדיין אפשר לזהות בו את הצורה המקורית של הפונט.

האם תהיה כאן עילה ליוצר הפונט לתביעה??

תגובתכם חשובה לי מאד.
שבוע מבורך!

• הוסף לסימניות
אל תתפוס אותי במילה, ואני לא משפטן או עו"ד, אבל לדעתי אין בזה שום בעיה. אחרי הכל הרבה לוגואים בנויים על בסיס פונטים שמשחקים איתם בעיצובים ועיוותים למיניהם - הארכת אותיות, צל במקומות שונים, ולא רק בלוגואים - גם בספרים ובפרסום... ככה שכל עוד שאינך מפיק פונט חדש ומשתמש בו באופן זה - אין בעיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה