כללי עיצוב קמפיין התרמה לבניית בית כנסת

• הוסף לסימניות
קמפיין התרמה לבניית בית כנסת, שיופץ בשני מעגלים- בקהילה בה ייבנה ביה"כ (תרומות מהתושבים, מההורים שלהם, משכנים מיישובים קרובים), ובמעגל הרחב יותר- תורמים מחו"ל וכד'.
אילו פריטים אמורים להיות בקמפיין שכזה?
(לוגו- זה ברור. פלייר נפרד לכל מעגל תורמים. מה עוד?)

ואם במקרה אתם יודעים איפה אפשר לראות קמפיין כזה, או אם עיצבתם כזה בעצמכם- אשמח מאד לראות.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
53 צפיות ואף לא תגובה אחת? :(

• הוסף לסימניות
מספר 1 "אסטרטגיה". ואח"כ נדבר...

• הוסף לסימניות
ומה אני אמורה להבין מהמשפט הזה?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;1686723:
ומה אני אמורה להבין מהמשפט הזה?...

שקמפיין לא אמור לעבוד עפ"י כללים ברורים. ובד"כ אי אפשר להעתיק רעיונות מקמפיין למשנהו.
כשיש לך אסטרטגיה נכונה, את יכולה להתקדם עם הטקטיקה. אבל דבר ראשון "אסטרטגיה" [לפחות בסיסית]

• הוסף לסימניות
זה ברור, וכמובן שלא התכוונתי להעתיק רעיונות או עיצוב.
מכיוון שלא עיצבתי מעולם קמפיין התרמה, אני תוהה מה אני אמורה לעשות שם, וזו ההכוונה שאני מחפשת.
כרגע אין "אסטרטג" לניהול הקמפיין- מדובר בסך הכל בגיוס כספים לבניית בי"כ ביישוב בו אני גרה (אולי אפשר להגדיר זאת כ"מיני-קמפיין").
אני משערת שיש אלמנטים שחוזרים על עצמם בכל הקמפיינים מהסוג הזה, למשל- ליצור לוגו לקמפיןן. ליצור ברושור לכל מעגל תורמים. דברים כאלה. אני לא יודעת מה מקובל, כי לא יצא לי לפגוש קמפיינים כאלה (מוזר, נכון), ולכן שאלתי כאן.

למה הכוונה "אסטרטגיה נכונה"?

• הוסף לסימניות
אני עובד הרבה עם קמפיינים מסוג זה.. ובסדר גודל כזה

(כרגע אני עובד על 3 קמפיינים של בניית בית כנסת לקהילות בפריפריה)

זה מצריך אסטרטגיה וכו' בדיוק כמו כל קמפיין גדול,

וזה ממש לא מוגדר איזה גרפיקה צריך בשביל זה, בכל מקום אני עושה משהו אחר לגמרי... ואין שום קשר בין קמפיין אחד למשנהו....

בונים אסטרטגיה, ואחרי זה רעיונאות וקופירייטינג. ורק אחר כך תוכלי לדעת בדיוק מה לעשות,

• הוסף לסימניות
אוקיי, אז מכיוון שאין לנו מישהו שיבנה את האסטרטגיה (וגם לא צפוי שיהיה מישהו כזה), אפשר לפחות לתת לי רמז למה הכוונה? ממה מתחילים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתתיהו;1686779:
אני עובד הרבה עם קמפיינים מסוג זה.. ובסדר גודל כזה

(כרגע אני עובד על 3 קמפיינים של בניית בית כנסת לקהילות בפריפריה)

זה מצריך אסטרטגיה וכו' בדיוק כמו כל קמפיין גדול,

וזה ממש לא מוגדר איזה גרפיקה צריך בשביל זה, בכל מקום אני עושה משהו אחר לגמרי... ואין שום קשר בין קמפיין אחד למשנהו....

בונים אסטרטגיה, ואחרי זה רעיונאות וקופירייטינג. ורק אחר כך תוכלי לדעת בדיוק מה לעשות,

היא בסך הכל מבקשת רעיונות. את מה לעצב ולא איך לעצב!
נראה לי שזה לא ממש הובן....

• הוסף לסימניות
לפרק את המוצר לגורמים...
למכור את זכות החלונות, הדלתות, הנברשת, הארון קודש וכו׳ וכו׳ וכו׳

• הוסף לסימניות
תודה. זה רעיון.

נכתב ע"י ag;1686803:
לפרק את המוצר לגורמים...
למכור את זכות החלונות, הדלתות, הנברשת, הארון קודש וכו׳ וכו׳ וכו׳

האם זה משהו שעושים כבר מההתחלה, או שקודם מגייסים את הכסף לבניה ה"כבדה" (קירות, רצפה וכו') ואחר מוכרים את כל מה שפירטת?

• הוסף לסימניות
איך יודעים מה לעצב? בדיוק זה השאלה....

איזה סגנון קהילה? כמה אנשים יש במעגל הראשון? ואם יש אנשים במעגל השני? סדר גודל פעילות בית כנסת? מהו ההיקף הכספי שרוצים להגיע? מה הם הנושאים הרגישים בקהילה? האם קמפיין מדבר אליהם או אולי רק פעילות בשטח? אולי מספיק מכתב חזק מרב הקהילה ודרשה אחרי קבלת שבת? הבית כנסת פעיל רק בשבת או גם בימי חול? יש שם פעילים שמוכנים לעבוד? כמה פעילים יש? מדובר בקהל חסידי/ליטאי/ספרדי/מסורתי? איך הם חושבים בסופו של דבר להגיע לציבור, פנים מול פנים, או להביא את כולם לאירוע ואז להתרים? האם היה כבר התרמה בעבר על איזה נושא? יש לי עוד 30-40 שאלות לשאול כדי לענות על השאלה "מה לעצב"

תנסי לענות לעצמך תשובות על כל השאלות שכתבתי כאן, ותנסי לשאול לעצמך עוד כל מיני שאלות שיכול להיות קשור לקמפיין,

ככה מתחילים, אחרי שיש לך כזה בריף ביד, אני מאמין שתוכלי להגיע לאיזשהוא כיוון מה צריך לעשות

• הוסף לסימניות
מעולה! תודה!

יש לי תשובות לכל השאלות שציינת, ועוד (דשים בזה כבר כמה שנים לצערי...).
מה הלאה?

• הוסף לסימניות
אוהו.... את רוצה להפוך לאסטרטג? זה מקצוע לכל דבר וענין...

אני יכול לנסות לעזור לך, אבל לא כאן בפורום,

אם את רוצה תפני אלי למייל הפרטי
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

או בטלפון 0527673009

• הוסף לסימניות
חח חס ושלום :)

נכתב ע"י מתתיהו;1686977:
אוהו.... את רוצה להפוך לאסטרטג? זה מקצוע לכל דבר וענין...

ממש לא רוצה להפוך לאסטרטגית (לא כרגע, בכל אופן).
נבנה תכנית עבודה ונראה איך מתקדמים.
תודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה