התייעצות עישון לילד בגיל 14 בפורים

בסיגריה יש 41 או יותר חומרים רעילים
ביניהם חומרים מזעזעים כמו דלק מטוסים [או דומיו]
חפשו את הרכיבים על החפיסה ותעדכנו כשמצאתם....

זהו סם לכל דבר.

ואם תנסו לעשות ביטוח חיים /בריאות למישהו
וישאלו אתכם אם הוא מעשן ותגידו שלא ממש
אולי פעם ב ב ב

אז ישאלו אתכם הוא עישן ולו סיגריה אחת בשנתיים האחרונות?
מה שמראה כנראה שסטטיסטית אפילו לסיגריה אחת בשנתיים יש משמעות
זב בכלל לא קשור זה נטו
מפחד שימשיך אחרי שהתחיל.

זב בכלל לא קשור זה נטו
מפחד שימשיך אחרי שהתחיל.
ממה שיצא מהאשכול הזה
שזה ברור שלא לתת לו לעשן מעצמך!!!
אלא לגרום לו שאתה לא תהיה מרוצה אם הוא יעשן
ובתכלס להורים אין באמת שליטה על על הבחור בנוגע לעישון
כי הבחור בישיבה עושה מה שעל דעת עצמו
מה שנכון להורים לעשות זה לא לתמוך בזה ולא לקנות לו סיגריות שלא ימשך לזה.

לבן שלי י התמודדות לגנוב.
אז מותר לו?
מישהו מתימר לפתור משיכה לעבירה ואיסור?
זה בדיוק העניין שזה לא נושא של פתרונות ולא נושא של מותר או אסור זה נושא של התמודדות
בחור שקשה לו לקום בבוקר לתפילה האם זה יעזור שנשלח אותו לרב והרב יגיד לו שחייב לקום? האם זה יעזור שההורים יאסרו עליו להמשיך לישון?

ועוד נקודה שמסתמא יכעסו עלי- חוץ מזה שבחור בגילאים האלו לא בשליטתנו האמת שזה גם לא כל כך אמור להיות עסק שלנו ודי לחכימא ברמיזא

זה בדיוק העניין שזה לא נושא של פתרונות ולא נושא של מותר או אסור זה נושא של התמודדות
בחור שקשה לו לקום בבוקר לתפילה האם זה יעזור שנשלח אותו לרב והרב יגיד לו שחייב לקום? האם זה יעזור שההורים יאסרו עליו להמשיך לישון?

ועוד נקודה שמסתמא יכעסו עלי- חוץ מזה שבחור בגילאים האלו לא בשליטתנו האמת שזה גם לא כל כך אמור להיות עסק שלנו ודי לחכימא ברמיזא
דפח"ח

אגב אני הפסקתי ב"ה
אבל מי שלא למד דף גמרא עם סיגריה לא מבין את התענוג וגם לא יבין!
געגועים!

אגב אני הפסקתי ב"ה
געגועים!
למדתי עם סיגריות לא היה כזה תענוג...
אל תגזים...
סתם שטוית ודמיונות!
לא מתגעגע!
(נ.ב. עישנתי הרבה)...

אל תגזים...
סתם שטוית ודמיונות!
לא מתגעגע!
(נ.ב. עישנתי הרבה)...
כל אחד והנאותיו!
לי זה היה תענוג ....
אגב אני מאוד נהנתי מהסגריות והייתי עמוק בפנים
מי שאומר שסיגריה זה דמיון כנראה הוא לא היה באמת מחובר
אלא עישן לפוזה....
אני הפסקתי רק בגלל שזה השתלט לי על החיים +בריאות...

נערך לאחרונה ב:
אל תגזים...
סתם שטוית ודמיונות!
לא מתגעגע!
(נ.ב. עישנתי הרבה)...
לא שטויות, זה מציאות.
אני יכול גם להגיד שקפה לא טעים, כי הוא ממכר ולא בריא.
במציאות זה נחמד, ומעיר את הראש.
גם אני הפסקתי לעשן, ואני יודע שסיגריה אחת תגרום לי להמשיך.
ולעצם העניין- לא לתת ולא לאסור.

אגב אני הפסקתי ב"ה
געגועים!
הסטייפלער אמר לחזון איש שהוא לא מפסיק לעשן מכיוון שזה עוזר לו בלימוד [לאחר כמה שעות של שטעייגן היה 'מתפנק' בסיגריה]

יש משט על עישון
תחילתו גאווה
וסופו תאווה.

אם כבר מדברים על נזקי העישון (סיגריות רגילות)
אז נראה לי שכל המחקרים שמדברים על נזקי העישון מדברים על מעשנים מהדור הקודם..
מעשן פעם היה מעשן חבילה +
היום בגלל המודעות לסכנה ובעיקר בגלל המחיר הכלכלי צעירים בגילאים 15-30מעשנים להערכתי בממוצע 5-6
אין כמעט בן אדם שמגיע לחבילה (20) ביום כולל מי שמעשן גלגול
על חשמלי אין לי מושג כי מצד אחד זה לא עשן אבל מצד שני זה כמו מוצץ
לעשן 5-6 ליום זה גם מסוכן אבל וודאי לא ברמה של חבילה +
תעשו סקר קצר סביבכם ותראו שאני צודק

היום בגלל המודעות לסכנה ובעיקר בגלל המחיר הכלכלי צעירים בגילאים 15-30מעשנים להערכתי בממוצע 5-6
לא יודע אם זה נכון, אבל בתכלס' גם המבוגרים שמעשנים חבילה וחצי-שתיים ליום התחילו ב5-6

בשום אופן לא לאסור על ילד בן 14 לא לעשן זה לא נכון לא מועיל ולא עוזר ילד בן 14 כשאוסרים עליו משהו שהוא רואה כמקובל זה רק מנתק אותו מההורים[ שלא מבינים אותו] והוא פשוט עושה בלי לשאול אני רוצה שיבדקו פה כמה ילדים נערים שרצו לעשן והורים נלחמו עם זה ואסרו בשום אופן זה עזר אני מכיר המון בחורים מעשנים שאסרו עליהם לעשן זה גרם להם לא לחזור הביתה מהישיבה הם פשוט מכורים אז הם חייבים סיגריה אז גם בבין הזמנים הם היו נעלמים מהבית הרבה חבל על הכוחות ילד בן 14 יכול להבין בצורה הכי טובה למה לא לעשן זה לא כזה קשה להסביר למה ומאבק בעינן הזה גורם נזק גדול היום החברה מאוד משפיעה וחזקה ובגיל הזה יצר של מרדנות עולה [מהמון סיבות ] וחבל לנצח בקרב ולהפסיד במלחמה הכל אפשר להסביר וילד יכול להבין הכל וחבל לשים גבולות לילדים שלנו שהם יהיו גדר הפרדה ביננו בהצלחה​

אם כבר מדברים על נזקי העישון (סיגריות רגילות)
אז נראה לי שכל המחקרים שמדברים על נזקי העישון מדברים על מעשנים מהדור הקודם..
מעשן פעם היה מעשן חבילה +
אין כמעט בן אדם שמגיע לחבילה (20) ביום כולל מי שמעשן גלגול
על חשמלי אין לי מושג כי מצד אחד זה לא עשן אבל מצד שני זה כמו מוצץ
לעשן 5-6 ליום זה גם מסוכן אבל וודאי לא ברמה של חבילה +
תעשו סקר קצר סביבכם ותראו שאני צודק
מכיר כאלה שמעשנים 2 קופסאות ליום.
אין בזה כללים בכלל.
בישיבה שבה הייתי היו מעודדים את הבחור לעשן,
דרך גוזמא נקט. נכון?
לא מאמין שזה חלק מהתקנון 😉
יש אומנם הרבה דעות שאוסרות לעשן - ומנגד ישנם רבנים גדולים שנהגו לעשן, אני לא רוצה להכניס מושגים שיחסמו את האשכול - אבל לא חסרים דברים שכל הרבנים יגידו לכם פה אחד 'עדיף שתעשנו ולא תעשו/תקנו את זה'
מחטיאו?? אין פה חטא לכל הדעות!!!
הורגו?? לא הגזמנו? זה לא מתקרב אפילו לגרמא - הרי לא חסר אנשים שמעשנים כל ימיהם ולא קרה להם דבר.
ובחור מוצלח בחברה תמיד יהיה מוצלח כמו שאמרתי, אבל הנקודה אחרת (לא יודע אם את/ה ניק או ניקית אבל נשים לעולם לא יבינו מה זה ששלושה בחורים יוצאים רגע מהסדר 'לסיגריה קטנה' וכל הדברים המרתקים לרוב קורים שמה.. בחור שלא מעשן לא יהיה נעים לו לצאת סתם - וקשה להסביר למי שלא חי את זה..

קלעת בול.
אני לא רופא!
אבל... אם הייתי יכול הייתי שולח תמונות של הריאות של אבא שלי לפני שנפטר - שחורות ואפר וכל מה שתרצו לדמיין - הרופאים באו אליו עם הרגשת ידענות "נכון, אתה מעשן? תראה את הריאות, גמורות לגמרי" והוא ענה להם את האמת: "לא הסיגריה הורגת - הקב"ה מחליט איך ייראו הריאות שלי - מעולם לא נגעתי בסיגריה"
זה לא כזה חלק מבחינה הלכתית כמו שאתה מציין.

אצלנו גם היו מעשנים בישיבה - וזה היה בתקופה שלא בכל ישיבה, גדולה כמובן, היה מותר לעשן - ולא הרגשתי איזה עוף מוזר בכך שלא עישנתי.. וניו יושבים ומקטרים בחדר והכל היה בסדר. חוץ מהעישון הפסיבי שעד היום גומר עלי, למרות שאני אוהב את הריח..

וסליחה על השאלה.
למה הריאות של אביך ז"ל היו כך אם לא עישן, ממה זה נגרם?
אגב אני הפסקתי ב"ה
געגועים!
נזכרתי, שבזמנו אמר הרב שך זצ"ל שהוא מקנא בעוה"ב של משה רייכמן שהקים הרבה ישיבות. אך לא מקנא בעוה"ז שלו.. שאין כמו התענוג לשבת עם סטנדר וגמרא וללמוד בלי שום טרדות.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה