עיתונים, גניזה, ומחאת מנויים.

• הוסף לסימניות
מה אתם עושים עם עיתונים?
שמים הכל בגניזה? יושבים וממיינים? זורקים לפח?
משובצים הרבה פסוקים בעיתונים. (החל משלש מילים חייב גניזה, אא"כ יצא הפסוק מהקשרו, משהו כזה. לא נכנסת כרגע לפרטי ההלכה)
זה בכל מקרה בעיה גדולה, כי חלק מהעיתונים בטח מתגלגלים והפסוקים מגיעים לבזיון.
וזה מעיק בתור אדם פרטי שלא יכול לזרוק את העיתון היומי לפח, וכנ"ל לגבי העיתונים המחולקים חינם.
אולי הגיע הזמן להפעיל לחץ על מערכות העיתונים? לבקש ולדרוש, עד שיראו שיש מחאה מצד המנויים, ומשהו יתחיל לזוז?
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מבינה כל פעם מדוע יש צורך בכתיבת פסוקים שלמים? וומדוע העיתון לא מרכז את כל העמודים הדורשים גניזה אחד אחרי השני ומציין למטה שזה דרוש גניזה ואז יהיה קל יותר למיין.
נהניתי שיתד כן כותבים בתחתית העמוד. זה מראה שבאמת אכפת להם.
ושאלה נוספת- למה צריך להוסיף פרשת שבוע בעיתוני ילדים? כדי שגם אותם לא נוכל לזרוק? ואולי זה טריק של המערכות כדי שבאמת לא נוכל לזרוק??:D

• הוסף לסימניות
מצטרף למחאה
קיים מכתב של רבנים נגד את התופעה
אבל את אף אחד זה לא ממש מעניין..

• הוסף לסימניות
גם ההנהגה היפה של יתד היא בעקבות אין-ספור פניות למערכת.

הפתרון: לא להכניס עיתונים הביתה. גם לא של יום שלישי, בעצם גם לא של יום רביעי, חמישי, שישי, גם ביום ראשון ושני יש בחינם?

• הוסף לסימניות
עד שהעיתונים יעשו את זה הפתרון הוא למיין אחת לחודש את העיתונים מי לגניזה ומי לפח וכך לא מצטבר.

• הוסף לסימניות
אני ממינת כל שבוע אם קורה שלא הספקתי יש לי בשבוע הבא עבודה של שבועיים...
בכלל, לפעמים יש מתכונים מעניינים וכו', אם אעשה פעם ב... אצטרך לדפדף כל אחד לחפש מה רציתי בשעתו משם...
לפני שנים היה לי ערמה של עיתונים תקופה ארוכה וזה נשאר לי ליום בדיקת חמץ או יום יומיים לפני, לכן היום כל שבוע אני ממינת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;976432:
עד שהעיתונים יעשו את זה הפתרון הוא למיין אחת לחודש את העיתונים מי לגניזה ומי לפח וכך לא מצטבר.
אחת לחודש:eek:
אין מצב אנחנו נטבע בין העיתונים:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;976439:
אחת לחודש:eek:
אין מצב אנחנו נטבע בין העיתונים:D
הנס הוא שמקום מגוריי אין חינמונים. כך יש רק את העיתון השבועי שאנחנו מקבלים כשמדי פעם משתרבב לו איזה חינמון. את המבשר אנחנו מקבלים במייל;)..

• הוסף לסימניות
-------

עיין בתשובת הגרי"ש אלישיב זצ"ל בתגובה הבאה:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;976445:
בספר "גנזי הקודש" בענייני גניזה ישנו בסוף מכתב מהגרי"ש אלישיב זצ"ל בעניין הנ"ל, והוא קשור לסוגיא של "טיוטות בכתבי הקודש", סוגיא נרחבת. אם זכרוני אינו מטעה אותי (מאמין שלא) הוא מסיק שם שדין כל העיתונים כ"טיוטות" (למעט מוספים שיוחדו לד"ת), וא"כ אין לנהוג בהם מנהג ביזיון, אך ודאי שא"צ לגונזם.
משמעות הדבר הוא שיש לשים את העיתונים בשקית (או בשקיות) כמו שהם ובפח האשפה.
ישנם עיתונים שמדייקים בניסוח בתחתית העמוד "אין לנהוג בעמוד זה מנהג ביזיון".
ויה"ר שלא תצא מכשול תח"י.
אני מקווה מאוד שאתה מדייק
כי לפי דעתי הפסק הנ"ל שייך לר' משה פינשטיין, והרב אלישיב דווקא הוא זה שחולק עליו, ר' חיים קנייבסקי חולק על כך במפורש.
רוץ בדוק ותקן את דבריך אם טעית, ביינתיים ערוך את המודעה, כי אנשים עלולים להסיק מסקנות הלכתיות מזה.
וביינתים מצאתי תשובת הרב אלישיב בנידון.

• הוסף לסימניות
שאלנו פעם את הרב בונדהיים שליט"א מנהל ועד הגניזה הכללית בארץ והוא אמר:
מוטב לגנוז את כל העיתון כולל הגויים והרשעים שנמצאים שם תמונותיהם, מאשר לא לגנוז פסוק אחד הטעון גניזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;976450:
אני מקווה מאוד שאתה מדייק
כי לפי דעתי הפסק הנ"ל שייך לר' משה פינשטיין, והרב אלישיב דווקא הוא זה שחולק עליו, ר' חיים קנייבסקי חולק על כך במפורש.
רוץ בדוק ותקן את דבריך אם טעית, ביינתיים ערוך את המודעה, כי אנשים עלולים להסיק מסקנות הלכתיות מזה.
וביינתים מצאתי תשובת הרב אלישיב בנידון.

אכן, זוהי התשובה הנז'.
אולם מסופקני אם לזרוק את כל העיתון בשקית בתוך שקית לאשפה נקרא "לזרוק לאשפה". הלא גם בלחם אמרו לא לנהוג מנהג ביזיון וכך נוהגים.
בכל אופן, כתב שראוי להחמיר במקום שראה מאמר ד"ת.
בתודה אין קץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;976431:
הפתרון: לא להכניס עיתונים הביתה.

רעיון גאוני :D

גם מי שזה מתאים לו, פתר את הבעיה האישית שלו.
אבל בפחי האשפה של הבנינים, ובמדרכות, העיתונים עם הפסוקים ממשיכים להתגלגל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;976632:
רעיון גאוני :D

גם מי שזה מתאים לו, פתר את הבעיה האישית שלו.
אבל בפחי האשפה של הבנינים, ובמדרכות, העיתונים עם הפסוקים ממשיכים להתגלגל.
הצדק איתך.

• הוסף לסימניות
אני מזמן טוענת שמחלקים צריכים לחלק בחצי עיר ולמחרת לאסוף אותם מהאשפתות ולחלק בחצי השני...

• הוסף לסימניות
אז מה למעשה?
יש הרבה דברים שעיתונים עושים בשביל להשביע את רצון המנויים, למה שלא יעשו גם את הדבר הזה? רוב הפסוקים המצוטטים ניתנים בקלות להשמטה. והמיעוט - בקצת מאמץ.
אגב, מניעת בזיון של דברי קודש, זו סגולה בדוקה ומבוססת.

• הוסף לסימניות
שאלנו את הרב מורגנשטרן שליט"א
וענה לנו בכתב:
"אם לא ידוע שיש שמות בעיתון וכדומה, התיר מו"ר זצ"ל להניח ע"י הפח עם שני שקיות."

• הוסף לסימניות
לפי ההלכה חובת הגניזה לא חלה על עורכי העיתון אלא על הקונים.
כך שמבחינתם אין להם כל בעיה עם זה. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;976915:
לפי ההלכה חובת הגניזה לא חלה על עורי העיתון אלא על הקונים.
כך שמבחינתם אין להם כל בעיה עם זה. :)
נו באמת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה