עיתונים, גניזה, ומחאת מנויים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;976925:
אכן. באמת נכון הדבר.
נו, ואם נכון הדבר? זאת סיבה לנהוג כך?
בכל כך הרבה עניינים משמעותיים נזהרים לא לגרום למכשולות, ופתאום פה???? "לא בתחום האחריות שלהם" וגמרנו?
כשאני רואה ערימה של עיתונים מושלכת ליבי נחמץ בקירבי. אני כמובן לא מסוגלת למיין כל ערימה שאראה אי פעם, אבל העורכים, אלו שיכולים למנוע את הבזיון הזה - איפה הם?
מרגיש רע מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;976932:
נו, ואם נכון הדבר? זאת סיבה לנהוג כך?
אלו שיכולים למנוע את הבזיון הזה - איפה הם?
מרגיש רע מאוד.

שאלת המליון.
אולי אם כל המנויים יבקשו זה יזיז למישהו.
כשרבנים פנו אליהם וביקשו בשם מניעת הזילזול בקודש. להפסיק את ענין הפסוקים הצריכים גניזה. נענו ב: נוסיף שורה בכל עמוד איזה מהם טעון גניזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;976935:
שאלת המליון.
אולי אם כל המנויים יבקשו זה יזיז למישהו.

אולי אם כמה עשרות מנויים יבקשו זה יזיז הכל?...
מקצת הכרות מבפנים - עיתונים משנים כל מיני דברים גם בגלל ארבעה-חמישה מכתבי ביקורת על ענין כלשהו. בתחרות הקשה של היום - יש להם אינטרס גדול במיוחד שהמנויים יהיו מרוצים.

• הוסף לסימניות
מארגנים???

נו, אז מי מפשיל שרוולים ומארגן עצומה בקשר לזה למשלוח לכל העיתונים בפרט החינמונים למינהם????, אני ראשונה...
מי שמעוניין להצטרף נא לשלוח מייל עם פרטים ל:<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
וזכות פסוקי התורה תגן בעדכם...

• הוסף לסימניות
מנסיון נראה שרוב המודעות הכוללות פסוקים הן של בתי ההשתלמויות של הסמינרים (הרב וולף, בית המורה וכו'). הבעיה העיקרית היא עם המודעות הללו, כיון שבשונה מהכתבות המכילות דברי תורה, הן אינן מופיעות במקום קבוע.
אולי כדאי לבקש מבתי ההשתלמויות להפסיק להזכיר פסוקים במודעותיהם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nothing;979003:
מנסיון נראה שרוב המודעות הכוללות פסוקים הן של בתי ההשתלמויות של הסמינרים (הרב וולף, בית המורה וכו'). הבעיה העיקרית היא עם המודעות הללו, כיון שבשונה מהכתבות המכילות דברי תורה, הן אינן מופיעות במקום קבוע.
אולי כדאי לבקש מבתי ההשתלמויות להפסיק להזכיר פסוקים במודעותיהם?
אם העיתונים לא יקבלו פרסומות עם פסוקים באותה מידה שהם אינם מקבלים מודעות עם בנות שלוש אז לא תהיינה פרסומות עם פסוקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סיפי;978928:
נו, אז מי מפשיל שרוולים ומארגן עצומה בקשר לזה למשלוח לכל העיתונים בפרט החינמונים למינהם????, אני ראשונה...
מי שמעוניין להצטרף נא לשלוח מייל עם פרטים ל:<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
וזכות פסוקי התורה תגן בעדכם...

לכאורה יעיל יותר כשהעיתון מקבל עשרה מכתבים נפרדים.
שמעתי מעורכת שאפילו חמישה מכתבים, בענין אחד, משפיעים מאד.
כי ההנחה היא שאם חמישה כתבו, יש עוד רבים שענין איקס הפריע להם, אבל הם התעצלו לכתוב או להתקשר לעיתון. (מה שבטח נכון לגבי הענין של הגניזה.)
כך שלכאורה יעיל יותר להתארגן, אבל לפניות נפרדות. מדובר הרי בבעיה הלכתית אמיתית, כשחלקי פסוקים מתגלגלים בחינמונים ברחובות.
אם יעלו את הבעיה על פני השטח, בקלות יוכל להיות מצב שתהיה מוסכמה להקפיד על הענין של הגניזה, כמו שיש מוסכמות בנושאים אחרים שכל העיתונים מקפידים עליהן.

ואגב, להקפיד על גניזה, זו סגולה בדוקה וידועה.
סגולה לעשות נחת רוח לרבונו של עולם.

• הוסף לסימניות
יש איזו סיבה להענות הדלה כאן?
אשמח להחכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;980659:
יש איזו סיבה להענות הדלה כאן?
אשמח להחכים.

אם תגידי משהו מעשי לעשות אני מאמינה שתהיה יותר היענות...
אם צריך לשלוח מכתב תשאלי מי מסכים לעשות זאת אני מאמינה שאנשים יסכימו

השאלה גם לאיזה עיתונים לשלוח זה הרי משהו אינסופי:)

• הוסף לסימניות
סליחה על הסטת הנושא, אבל איך יכול להיות שבכל התגובות כאן מוזכר רק פח ולא מיחזור?
באמת אתם לוקחים ערמות של ניירת וזורקים לפח ולא שמים במיחזור שהיום נמצא בכל פינה?
לא חבל על כל העצים אם יש אפשרות אחרת פשוטה וקלה? יתכן שזה קצת "בל תשחית".

• הוסף לסימניות
אשמח לניסוח של מכתב קצר וקולע לעיתונים
כדי שאוכל לשלוח לאלו שאני מנויה עליהם

• הוסף לסימניות
ניסוח לטעמי...
תירצו תשנו תירצו תשלחו...

לכבוד מערכת העיתון....

הנידון: פסוקים המופיעים בעיתון הדורשים גניזה

ברצונינו לבקש בשם כל עם ישראל שתדרשו מכל הכתבים,העיתונאים, מפרסמים ושולחי מכתבים.
שישימו ליבם לדבר ולא יכתבו פסוקים המצריכים גניזה.
הצורך ההלכתי לגנוז כל פסוק בן למעלה מ3 מילים טורד את שלוות חיינו ומבזבז את זמנינו היקר.

מעריכים מאוד את נכונותכם לעזור לנו
בתודה על שיתוף הפעולה
....

• הוסף לסימניות
לכבודך נחל, שלחתי לעיתון שאנו מנויים עליו.
וזה הנוסח שלי:
בס"ד
לכבוד הנהלת עיתון ~~~~~~
מתוך הערכה לעשייה הנפלאה שבעיתון המושקע שאנו בקבלים בכל יום~שבוע~חודש, רציתי להפנות את תשומת לבכם לבעיה מטרידה.
עניין הגניזה, אמנם ישנם אי אלו פתרונות הלכתיים לפסוקים בעיתונים, אך לא כל המנויים נוהגים כך ונוצרת בעיה מיותרת של בזבוז זמן ושל טרדה שיכלה להיחסך, בנוסף ישנן מתקני גניזה הדורשים תשלום. כך שנשמח אם תמצאו דרך לוותר על שילובי פסוקים, הן בכתבות כלליות והן בפרסומים.
יתכן וניתן למצוא פתרון שכל חומר שאין ברירה אלא לפרסמו עם פסוק (כגון שעליו בנוי רעיון המאמר). חומר כזה ייכנס לעיתון התורני ובו יהיו כמה עמודים מוגדרים הטעונים גניזה. והקוראים יופנו לשם מהמיקום העיקרי של הכתבה למשל עיתון הילדים, עיתוני הנשים, וכל השאר.
בברכה משפחת ~~~~~~~
~~~~~~

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;976915:
לפי ההלכה חובת הגניזה לא חלה על עורכי העיתון אלא על הקונים.
כך שמבחינתם אין להם כל בעיה עם זה. :)

זה טעות, מכיון שהבעיה לא עם העיתונים שהגיעו הביתה
אלא עם אלו שמתגוללים ברחוב ואין להם אחראי
ועל כך אחראי העורך/מחלק/בעה"ב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tkh;980996:
ועל כך אחראי העורך/מחלק/בעה"ב.

את זה ראיתם בהלכה?
כי אני שאלתי את יו,ר הגניזה הכללית הוא חקר ודרש בענין יותר ממני

• הוסף לסימניות
אני דוקא נהנתי מעיתון הפלס שאני מקבלת בימי שישי הביתה חינם
שבעמוד האחרון עם כל הזמנים, מזג האוויר וכו' הם עושים משבצת בולטת עם העמודים הטעונים גניזה-
לדעתי זה פתרון מעולה שלא צריכים לעבור על 40-60 עמודים כדי להוציא 5 עמודים---
בנינו- הפסוקים לא יעלמו מהעיתון......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;980666:
אם תגידי משהו מעשי לעשות אני מאמינה שתהיה יותר היענות...
אם צריך לשלוח מכתב תשאלי מי מסכים לעשות זאת אני מאמינה שאנשים יסכימו

השאלה גם לאיזה עיתונים לשלוח זה הרי משהו אינסופי:)

נכון.
וזו המעלה של התארגנות.
אם לא מתארגנים, יש פחות ענין לשלוח מכתב שממילא לא יזיז כמעט כלום. אבל אם מתארגנים יחד, וכל אחד שולח לחוד מכתב בקשה, ואחר כך עוד שני מכתבים חוזרים, נניח. אז זה אחרת.
אפשר גם לצלצל למערכת, או לשלוח מייל. העיקר להציף את המודעות לנושא, וליצור נורמה חברתית חדשה שתגרום לעיתונים לרצות להשקיע תשומת לב לענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar123;981003:
בנינו- הפסוקים לא יעלמו מהעיתון......

ולמה לא?
יש דברים שהיו נראים פעם מופרכים ובלתי אפשריים, והם קמו ונהיו. לטוב ולמוטב.
אם מישהו היה אומר לפני ארבעים שנה שברוב העיתונים החרדיים לא יאיירו ילדות, גם לא בגיל שנה וחצי, היו חושבים שהוא הוזה.

וכאן מדובר במשהו אמיתי וערכי.
למה לחשוב שדברים לא יכולים להשתפר?
יש בצבור שלנו מספיק אנשים שאכפת להם ממצוות ומכבוד שמים. אפשר גם אפשר לגרום לשינוי.
לצפות שלא יהיו בכלל מדורים שמביאים פסוקים, זה לא הגיוני.
אבל ניתן לצפות ש:
א. בחינמונים לא יהיו בכלל דברי קדושה. - גם לא בציון העמוד הדרוש גניזה, כי מאות מהם מתגלגלים ברחובות.
ב. בעיתונים היומיים לא תהיה גניזה, אלא רק בחלקים אחרים של העיתון. למשל - במוסף תורני, ובמדורים לפרשת שבוע בעיתוני נשים וילדים.

• הוסף לסימניות
יוזמה מבורכת, נחל.
מישהי הציעה להתארגן כך שלכל עיתון יהיו כאלו שיקחו על עצמם לשלוח מכתב או מייל בעניין. אם אני לא ברורה אז כוונתי כזאת:

• הוסף לסימניות
מי שמקבל על עצמו לשלוח ל

יתד נאמן

מכתב בעניין גניזה. יצלצל להודעה זו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה