עלויות

• פותח הנושא 650
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כשלקוח רוצה לדעת מחיר סופי מראש איך אני קובעת
לגבי כל סוגי העריכות,
כמו למשל:
סרט תדמית.
ארועים.
מצגת בת מצווה.
וכו'..

• הוסף לסימניות
תמחור בד"כ נגזר מהרמה המקצועית שלך
אף אחר לא יכול לתמחר לך, בלי לדעת מה רמת העריכה שלך ומיהם סוג הלקוחות שלך,
לפי דעתי הדרך היחידה להגיע לתמחור נכון היא הנסיון, בתחילה עובדים קצת במחירים לא ראליים ולאט לאט הלקוחות מתחילים להעריך את העבודה ולהסכים לשלם יותר ולחזור דוקא אליך.

• הוסף לסימניות
שאלה זו

השאלה היא לא כמה מקובל
אלא
כמה את רוצה להרויח לשעה
(לפי הנסיון, הציוד, הידע שיש אצלך)

ולא נראה שכאן זה המקום לשאול כמה את רוצה להרויח לשעה.....

לדעתי כאן בפורום מרוויחים בין 25 ש"ח - +250 ש"ח לשעה

וכמו שאמר החכם "וכל המרבה הרי זה משובח...."

• הוסף לסימניות
הדבר הראשון שתחשבי לפני הכול, זה ההוצאות שלך, לדג': קריין, צלם (אם לא את מצלמת), אולפן וכו'.
רק לאחר ההוצאות, את יכולה לתמחר את הרווח שלך.
את יכולה לחשב למשל לפי דקת סרט, ולקחת אומדן אם הסרט בין 20דקות עד 30 דקות, אז, לחשב ללקוח לפי 30 דקות * המחיר שלך . ממוצע 100 ש"ח* 30, (אל תגלי ללקוח שהוספת). אחרי כמה פעמים שתתמחרי בערך, תוכלי לראות האם זה היה משתלם או לא. פתאום תגלי שחצי מהזמן למשל בזבזת על סריקת תמונות לסרט בת המצווה, אז, בפעם הבאה, תלמדי לדרוש על סריקות.
הניסיון הוא המורה הטוב ביותר!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
האם יש הבדל בין זמן עבודה לסרט תדמית לבין זמן עבודה למצגת בת מצווה
כי אני חושבת שלסרט תדמית או ארוע-חתונה אפשר לבקש יותר לזמן עבודה מאשר למצגת בת מצווה או מצגת משפחה שבד"כ שם יש פחות תקציב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;702227:
הדבר הראשון שתחשבי לפני הכול, זה ההוצאות שלך, לדג': קריין, צלם (אם לא את מצלמת), אולפן וכו'.
רק לאחר ההוצאות, את יכולה לתמחר את הרווח שלך.
את יכולה לחשב למשל לפי דקת סרט, ולקחת אומדן אם הסרט בין 20דקות עד 30 דקות, אז, לחשב ללקוח לפי 30 דקות * המחיר שלך . ממוצע 100 ש"ח* 30, (אל תגלי ללקוח שהוספת). אחרי כמה פעמים שתתמחרי בערך, תוכלי לראות האם זה היה משתלם או לא. פתאום תגלי שחצי מהזמן למשל בזבזת על סריקת תמונות לסרט בת המצווה, אז, בפעם הבאה, תלמדי לדרוש על סריקות.
הניסיון הוא המורה הטוב ביותר!
בהצלחה!

לבקש לפי דקת ביצוע זה לא בדיוק נכון
כי לפעמים אפשר לעבוד על דקת ביצוע אחת הרבה מאוד זמן - ודקה אחת מעט מאוד זמן אז לא יוצא שמשלמים כמו שצריך בין מעט מדי לבין הרבה מידי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 650;702272:
כי לפעמים אפשר לעבוד על דקת ביצוע אחת הרבה מאוד זמן - ודקה אחת מעט מאוד זמן אז לא יוצא שמשלמים כמו שצריך בין מעט מדי לבין הרבה מידי...
ברור, לכן כתבתי שהניסיון מלמד בדיוק את המחיר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 650;702269:
האם יש הבדל בין זמן עבודה לסרט תדמית לבין זמן עבודה למצגת בת מצווה
כי אני חושבת שלסרט תדמית או ארוע-חתונה אפשר לבקש יותר לזמן עבודה מאשר למצגת בת מצווה או מצגת משפחה שבד"כ שם יש פחות תקציב

ברור שסרט בת מצווה לא דורשים כמו סרט תדמית!
חלק מהתמחור הוא גם לחשוב מה היעוד של הסרט, כשאני עורכת סרט למוסד, שיוקרן בדינר וכדו', אדרוש יותר מחיר מאשר קליפ של בת מצווה.

חלק מזה שמתמחרים מחירים ראליים (לא באוויר, אבל נורמלי, מקצועי) הלקוח יכבד אותך, יעריך את העבודה, ולא יחשוב שאתם חובבניים, שאתמול התחלתם לעבוד.

דבר נוסף שצריך לחשב, ולהודיע, שאם עובדים בשעות מטורפות, באמצע הלילה, לחץ וכו' המחיר עולה! וזה אני מודיעה תמיד שידעו להתכונן לפני.
אני אומרת ללקוח שאם החומר מגיע מאורגן, מסודר, מקוטלג, זה כיף לעבוד, ואם לאו - אני דורשת מחיר נוסף אם מביאים לי חומר באמצע העבודה (תכניסי לי עכשיו את הקטע הזה - זה מאוד חשוב, ומוסיף... למען ה' איפה???:confused: מה נזכרתם עכשיו?)

אה, ונזכרתי עוד משהו, כדאי לפעמים לראות פחות או יותר כמה שעות עבדתם על פרויקט - ולהשוות כמה ביקשתם, ולדעת להעריך לפעם הבאה כמה תעבדו על כל שלב.

וזה בסדר, עד שמתרגלים - זה קשה... בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 650;702272:
לפי דקת ביצוע - לי למשל זה מאד שימושי כי כשאני עושה פרויקט שמבוצע באפטר בלבד - הוא לא מבוסס על הסרטות ויוצרים 'יש מאין' ואז לקחת לפי דקה זה מאד מקובל.

תלוי מה הסרט, אני לא מתמחרת לפני שאני שומעת פחות או יותר על מה מדובר.

מכאן אתה למד - לפני שנותנים הצעת מחיר כדאי לשאול את עצמי את השאלות הבאות:
(לא תמיד חובה לענות על כולם... יש רשות במבחן...)

לאיזה ז'אנר הסרט משתייך?(תדמית, אירועים, תוכנית וכו')
באיזה תוכנה אצטרך לבצע אותו?
כמה זמן זה יקח לי?
עם איזה בנאדם אני עובד?

תשובות על השאלות הנ"ל, (ועם הזמן תוסיפו לעצמכם עוד כמה, מהנסיון)
תעזור לקבוע מחיר מתאים.

• הוסף לסימניות
יש לי עכשיו הזמנה לערב הורים - הסרטות מהתלמידות על פס קול - שירים שאני יבחר וסיום שיר שהם יקליטו באולפן, והם רוצים שזה יהיה לפחות 20 דקות צפיה,
ואני יעשה פתיח וסיום ומעט שילוב באפטר והשאר בפרימייר
בערך כמה עלי לבקש?

• הוסף לסימניות
הלקוח מחכה לתשובה, אמרתי לו שתכף אומר לו כמה אני רוצה על הפרויקט....

• הוסף לסימניות
650 יקרה!
אף אחד לא יתמחר במקומך!!!
את רצינית? דפדפי בתגובות הקודמות, נראה לי שכמה מהטובים כאן עזרו לך מאד!
שבי רגוע, חשבני שעות עריכה, שעות אנימציות באפטר ואם יש הוצאות חריגות כלשהן וכך תגיעי לסך הכללי.
נכון שבפעמים הראשונות זה קשה, אבל אמרה כבר BRO שאין מורה יותר טוב...
הצלחות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה