כללי עלון לצעירות.

• הוסף לסימניות
אני לא שלמה עם התוצאה...
ולכן אני מעלה לפה לשמוע חוו"ד. קטילות הערות ועצות לשיפור.
חסר לי משהו. זה נראה שטוח ואנמי כזה... מה כדאי להוסיף? עיטורים?
הצבעים טובים? חשבתי לשנות לטורקיז. מה דעתכם?

העלון מיועד לצעירות שאינן שומרות תו"מ לעת עתה...
יודפס בגודל A5 ויחולק ע"י הבית חב"ד בערב שבת.
בעיקרון אני שומרת להם את זה בתוך וורד. שם הם יכניסו את הטקסט כל שבוע מחדש. אז השתדלתי שהריבועים יהיו כמה שיותר סימטריים שלא יווצרו סיבוכים בוורד.

(עדיין חסר פרטים חשובים כמו פרטי הבית חב"ד וכו'...)
תודה מראש לעוזרים!

קבצים מצורפים

• צד 1.jpg
    KB 514 · צפיות: 20
  • צד 2.jpg
    KB 419.9 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
הכותרת טעונה שיפור קטן, אולי לשנות פונטים.
כנ"ל שאר הטקס שמי לב לדוגמ בקוביה השמאלית "מענין מה יהיה בגאולה" המשפט לא מושם בצורה טובה.
קצת להכהות את התמונה.בעיני ממש יפה. עבודה נקיה ולא עמוסה.
תצליחי!
ועוד משו קצת מפריע שהכותרת עולה על התמונה של הרבי.

• הוסף לסימניות
עיצוב נקי ויפה,
אם זה מיועד לצעירות לא דתיות אולי כדאי לנסות לרכך את העיצוב- במקום תמונת הרבי אולי זריחה, (התעוררות...) או סתם לשלב איזה פרח או משהו,
אולי לנסות לשלב כמה צבעים - אם במילא מדובר בפרוצס (תמונת הרבי)

• הוסף לסימניות
יש לך בסיס טוב, הצבעים ממש יפים ומתאימים לבנות.
אבל:
מאחר ומדובר בעלון - שאמור להיות קודם כל קריא מאוד -
כל מסגרות הטקסט צריכות רקע בהיר כמה שיותר. בשביל העיצוב - לא לבן, אבל נגיד קרם בהיר, סגול בהיר (ממש בהיר)
את חייבת להלביש בפנים טקסט כלשהו כדי לראות איך זה יושב.

הכותרת - יש כמעט התנגשות בין הפנים של הרבי מה"מ לריבוע של הכותרת.
זה לא יושב.
וגם הפונט של "התעוררות" לא מספיק יציב ורחב כדי לשים מעליו שורה בלי לפגוע בקריאות.

לדעתי האישית, העלון צפוף מדי.
גם כמות של תיבות טקסט שונות, גם הרווח ביניהן קטן מאוד. וגם ללא תמונות (חוץ מבכותרת).
זה מן הסתם לא תלוי בך, אבל עדיף להכניס גם תמונה אחת לפחות, משהו שימשוך את העין, כי קשה לי להאמין שעם 2 עמודי טקסט צפוף וקטן יצליחו למשוך את הבנות הללו לקרוא.

אם את רוצה אני יעלה לך דוגמה לעלון שעיצבתי למטרה דומה (לנשים, ועם יותר עמודים)

• הוסף לסימניות
בכללי, יפה מאד!
ריבוע הכותרת עולה על התמונה של הרבי. אולי הייתי שמה תמונה אחרת של הרבי..
הריבוע של "המדרשייה בפעולה"-אמור להיות שם תמונות?!
אם כן, הייתי מורידה את הריבוע, שמה אולי ריבועים קטנים יותר, או משאירה מקום ריק שהם יוכלו להוסיף לבד כמה תמונות במקום הנ"ל אך בצורה חופשית.
כך לדעתי זה היה נותן יותר אוויר לנשימה מכל המלל.
מצטרפת להערות הנ"ל של אריאל.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
התמונה, לדעתי, לא מתאימה לאווירה הכללית.
תמונה של הרבי מחייך, תעשה שם עבודה טובה יותר.

כל השאר, כמו שאריאל אמרה...

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
התמונה- חייבת להיות זו ולא אחרת...
יש ה-מ-ו-ן טקסט בעלון הזה. תחשבו שזה A5 כזה קטנצ'יק ויש שם 6 מדורים....
אז איפה יהיה לי מקום לפרחים/ עיטורים/ זריחה....???
חשבתי לשנות את העיצוב בכלל למשהו חדשני. מינימליסטי ונקי. או למשהו מלא באפקטים קרני אור וכולי... או בכלל להשאר בקו הזה? (לא נראה לי שלשליחה ממש אכפת... העיקר שיהיה עלון שימשוך את הצעירות לקרוא.)
אריאלס- אשמח אם תעלי. זה יכול לעורר בי השראה שאין בי...
אגב- ברקע הכהה תכננתי להשים כיתוב בצבע בז'.
יש לכם רעיון לפונט? חשבתי להוריד את הכתב יד ולהשאיר הכל בפונט אחד. מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;510549:
חשבתי לשנות את העיצוב בכלל למשהו חדשני. מינימליסטי ונקי. או למשהו מלא באפקטים קרני אור וכולי... או בכלל להשאר בקו הזה? (לא נראה לי שלשליחה ממש אכפת... העיקר שיהיה עלון שימשוך את הצעירות לקרוא.)

היעד היחיד בשיווק ופרסום הוא קהל היעד.
כשאנו מתכננים מוצר אנו חייבים קודם כל לדעת למי אנחנו פונים כדי שנוכל להחליט איך לפנות אליו בצורה היעילה ביותר. האם קהל היעד הוא צעירות בגיל ההתבגרות, עקרות בית, מבוגרות על סף הפנסיה, או בנות גיל הזהב?

כשיודעים מי הוא קהל היעד, יכולים לבחור את הטון הפרסומי המתאים.
הטון הפרסומי הוא הקול המעניק לפרסום את האווירה. כאן חשוב להחליט האם רוצים לדבר בגובה העיניים, כמו חבר לחבר, או האם מעוניינים להישמע סמכותיים ורציניים ואולי בכלל להשתמש בשפה קלילה ובסלנג. האם הצבעים ישדרו רצינות ומכובדות, או שמא עליזות ושמחה.

בקיצור, הייתי מציע שתכיני לעצמך דף מטרות, ולפי זה תמשיכי הלאה. גם בצבעים, גם בעיצוב הכללי וגם בתוכן.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
א. מפריע לי מאוד שאין התייחסות לגריד. הדברים לא מיושרים זה לזה.

ב. הסגנון ה'יוקרתי'/קיטש/'מהודר' או איך שתקראי לזה, רחוק מאוד ממה שהולך היום בעולם העיצוב החילוני. אם את פונה לנערות חילוניות, דברי בשפה שלהן. עיצוב כזה, הגם שמאוד מקובל ואהוב בציבור החרדי, יראה להן "אולד פאשן", לא צעיר, לא מחובר.

• הוסף לסימניות
1- אין "בס"ד"
2- פונטים דחוף להחליף.
3- הקוביות לא סימטריות במיקום.
4- שם העלון, לא כדאי שהוא יהיה בקוביה, זה כאילו מגביל אותו.
5- צבעים יפים אבל מידי כהים ובלי חיות.
6- תבדקי שהגדלים של הקוביות באמת מתאימים. לדוגמא: פתגם לנשמה נראה לי מידי גדול.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
בבקשה.

עמוד שער וכמה עמודים פנימיים.

אגב, אריה770 אמר נכון, לא כל הקוביות מתאימות, בהתייחס לתוכן שלהן. למשל - פתגם - עדיף לשים בצורה מאוזנת, שיהיה בשורה אחת או שתיים, ככה יש מקום למילה בכל שורה, ואם יש מילה ארוכה היא לא תיכנס....

ועוד משהו.
אם לשליחה לא אכפת,
זה התפקיד שלך להסביר לה, שבעלמא דשיקרא יש משקל עצום לקנקן, כדי שמישהו יציץ בכלל מה יש בו. ושהדרך הכי טובה למשוך נערות לקרוא, שזה ייראה משהו שנוגע להן, משהו מהעולם שלהן, משהו שמדבר בשפה שלהן.

בעלון שאני מעלה, למשל, רוב הכתבות לא קשורות ליהדות אלא - חינוך, דיאטה, בריאות, עיצוב פנים, מתכונים, קומיקס לילדים. אולי (בקושי) חצי מהעיתון זה יהדות.

ולגבי העיצוב הכללי - צריך לבדוק קודם כל מה הולך "ברחוב" ולהשתמש בכזה סגנון.

הצלחות!

קבצים מצורפים

• shani.jpg
    KB 220.6 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
פשוט רק עכשיו ראיתי... (הייתי אצל הרבי לכ"ב שבט...)

תודה לכולם על העיצות. אני הולכת לשנות את העיצוב מהשורש...
אריאלס- תודה רבה! באמת העיצובים שלך מדהימים אחד אחד... אנסה לקחת משם השראה...
אעלה בהמשך בע"ה את המחודש...
תודה!

• הוסף לסימניות
באמת עיצובים ברמה... מעוצב, נקי אסתטי ומקצועי...

תענוג...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה