עליית המע"מ

• הוסף לסימניות
באופן כללי ראיתי פעם באיזה אתר שזה משפיע 0.6 כלפי מעלה במדד (על פירות וירקות ותיירות אין מע"מ, ויש עוד איזה מרווח שהעסקים סופגים), כמובן שזה רק השערה ולעולם לא יהי' ניתן לשער בדיוק כמה מהעליות נגרם כתוצאה ישירה מזה (גם לא חייב להיות שזה קורה בבת אחת, ואולי חלק מזה כבר קרה...).
התכוונתי סדר גודל
באיזה 15 זה יבוא לידי ביטוי, של פברואר או כבר בינואר?

• הוסף לסימניות
משכנתא לא שורדת עד סוף ימיה ולכן היא אפשר להסתכל עליה קצוב מעת לעת.
בסוף כל יום שהכסף אצלך אתה משלם עליו איך שלא תסתכל על זה.
יש לי כאן חוב לפרוע (טוב מאוחר מלעולם לא)
לאחר הדו"ד כאן היה לי עוד ששאלו אותי ועניתי פחות או יותר את המשפטים הנ"ל של @ראובן 23.
חוזר בי ומצטרף לדעתך שמי שצריך לשלם חלק החל מחודש 03/25 לא משתלם כלכלית להקדים (ומי שלפני תלוי במצבו התזרימי).

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים!
שמי שצריך לשלם חלק החל מחודש 03/25 לא משתלם כלכלית להקדים
אשמח להבין למה
האם יש צפי לירידת העוגנים?
שהרי לכאורה זה ספק, ומהצד השני, וודאי יעלה המע"מ, וכן קרוב לוודאי שיעלה המדד?
(זה נפק"מ בשבילי כיוון שיש לי תשלום ב21/12, והתשלום הבא [האחרון מלבד התשלום של מסירת מפתח] הוא ב21/03/25).

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים!

אשמח להבין למה
האם יש צפי לירידת העוגנים?
כן (וצפי זה רק צפי...)
שהרי לכאורה זה ספק, ומהצד השני, וודאי יעלה המע"מ, וכן קרוב לוודאי שיעלה המדד?
(זה נפק"מ בשבילי כיוון שיש לי תשלום ב21/12, והתשלום הבא [האחרון מלבד התשלום של מסירת מפתח] הוא ב21/03/25).
הסיבה היא כפי שדובר לעיל (לכתוב שוב שחזרתי בי ?...) שהריבית החודשית על המשכנתא ב-3 חודשים שווים בערך לכל הרווח של המע"מ והמדד, אז אין הגיון להעמיס על עצמך תזרימית סתם, גם לולי צפי הירידה הנ"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה