על איזה רב מסופר הסיפור הזה? מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
יש לי סיפור מטושטש בזיכרון על רב שביתו עלה בלהבות בשבת והוא רקד על זכות המצוה שנפלה בחלקו לשמור את השבת.... מישהו יודע על איזה רב מסופר הסיפור הזה ואם מישהו יכול לדייק אותו מעט יותר ולהוסיף לו פרטים?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
כמדומני שמדובר על אביו של בעל ה"באר מים חיים" ובזכות זה נולד בנו
הסיפור (בערך מהזכרון) הוא שלפני פסח נתן למישהו שטר מכירה על המפעל שברשותו (הכל היה שם חמץ גמור, לא זוכרת מה בדיוק) וההוא שכח למכור עבורו את החמץ
ובמהלך החג זה התברר לו
ולכן שרף את המפעל
ובעקבות זה נגזר עליו גירוש ע"י המושל המקומי
וכך נגזרו עליו עניות ונדודים
והוא ואשתו עברו משם ואח"כ נולד בנם שהפך לימים לבעל ה"באר מים חיים"

לא לקוחת אחריות על דיוק ואמיתות....

• הוסף לסימניות
לדעתי מדובר בסיפור אחר.
לא מזמן שמעתי או קראתי.
על אחד שנשרף ביתו וקפץ ורקד.
שאלו אותו: לשמחה זו, מה עושה?
ענה: שלא עשני גוי. אם לגוי היה נשרף הבית, אל נשאר לו כלום.
אני יהודי, אם נשרף הכל- לפחות הקב"ה יש לי.

לא זוכרת על מי מסופר.

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת לסיפור שהיה אסור לכבות את השריפה בגלל הלכות שבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חביבה;1156281:
לדעתי מדובר בסיפור אחר.
לא מזמן שמעתי או קראתי.
על אחד שנשרף ביתו וקפץ ורקד.
שאלו אותו: לשמחה זו, מה עושה?
ענה: שלא עשני גוי. אם לגוי היה נשרף הבית, אל נשאר לו כלום.
אני יהודי, אם נשרף הכל- לפחות הקב"ה יש לי.

לא זוכרת על מי מסופר.

זה מסופר כמדומני על ר' שמואל מונקס,

• הוסף לסימניות
הסיפור מהבאר מים חיים הובא בספר דברי תורה של הרב הקדוש ממונקאטש זצ"ל על רבי יעקב קופל מליקאווער זי"ע זקנו של החוזה מלובלין זי"ע

• הוסף לסימניות
מה שבטוח זה שערבבתם כאן כמה סיפורים יפיפיים שלא בהכרח קשורים לבקשת פותח האשכול .. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משהק;1157065:
הסיפור מהבאר מים חיים הובא בספר דברי תורה של הרב הקדוש ממונקאטש זצ"ל על רבי יעקב קופל מליקאווער זי"ע זקנו של החוזה מלובלין זי"ע

גם על הליקאווער יש סיפור יפה על מכירת חמץ, אבל שונה ממה שסיפרו פה על אביו של הבאר מים חיים.

• הוסף לסימניות
לא משנה על מי תספרי את זה.
תמיד יהיה מישהו שיגיד שזה בכלל היה עם האדמו"ר שלו...

• הוסף לסימניות
אין מישהו שיכול לעזור???
דחוף!

• הוסף לסימניות
חיי מוהר"ן (הרה"ק מברסלב) אות קפ"ה

בעת השרפה בליל שבת-קדש ברח פתאום בשעת שנעשה רעש השרפה, שהיה יושב אז בסעדתו בליל שבת ואמר אז שאינו יודע כלל וכו' ובתוך שאמר דברים אלו נעשה רעש של השרפה (ואמר בזו הלשון שוין שוין [כבר כבר]) ותכף ברח מביתו לחוץ. ורץ סמוך לבית-הכנסת ולשם הביאו לו איזה מלבוש עם עורות שלא יתקרר חס ושלום מחמת שהיה אז חלוש מאד. ואחר-כך עבר הנהר הקטן ברגליו בתוך המים, ועלה על ההר הגבוה למעלה וישב שם, וראה משם כל השרפה עד שנשרף ביתו. והספרי תורות שהוציאו מבית-הכנסת ומבית-המדרש היו מנחים סמוכים אצלו. וגם כמה נפשות מישראל שברחו גם-כן לשם. ואנחנו הצלנו כל מה שהיה בתוך ביתו, ל_א נשאר שום דבר מרכושו בתוך ביתו, כי את הכל הצלנו בעזרת השם יתברך.

ואחר-כך סמוך לאור יום שבת קדש באתי אצלו, והיה יושב שם בשמחה יושב ומסתכל על העיר ועל ביתו שנשרף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה