על בחירת תמונות

• הוסף לסימניות
אחרי שראיתי מה שיעל א כתבה שמזל שלא היא צריכה לבחור את התמונות החלטתי לפתוח את הנושא....

איך הולך אצלכן תהליך סינון ובחירת התמונות?
יש לכן עכשיו ביד 600 תמונות נניח (יכול להיות 300 וגם 1000..)
אתן עושות סינון ראשוני? עריכה ראשונית? באיזה שלב אתן נותנות ללקוחה לבחור? ובאיזה צורה?
אשמח לכל תשובה בנושא :)

(הדברים נכתבו בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד;))

• הוסף לסימניות
את נגעת בנושא כאוב מאוד אצלי!
היד שלי קלה על ההדק ואני מוציאה כמות מופרזת של תמונות.
מכיוון שאני לא משתפרת בענין למרות כל הנסיונות, מה שאני עושה זה לעבור על התמונות ולהעביר כל תמונה שהיא בטוח חדה וטובה לתיקיה אחרת.( לא מחיקת המפושלות אלא ההפך)
ואז אני נשארת עם כמות סבירה לתת ללקוח לבחור.(בין 150/300)

• הוסף לסימניות
אני מוחקת את התמונות שהפוקוס ברח, מתוך השאר אני מעבדת כמה תמונות בודדות ומעבירה ללקוחה תמונות מוקטנות עם חותמת מים לבחור.

• הוסף לסימניות
יעל, איך את נותנת לבחור? בדיסק? מוקטנות? עם לוגו?
ואז אחרי שהיא בוחרת, את עורכת את מה שבחרה?

שרי, איך את מעבירה ללקוחה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YochiS;1424934:
שרי, איך את מעבירה ללקוחה?
למי שאפשר בג'מבו מייל/דרופבוקס/גוגל דרייב
לאחרים בדיסק.

• הוסף לסימניות
את הבחירה עצמה אני עושה בזמן הצילום. אח"כ בבית אני רק צריכה לחפש את התמונה שיצאה כמו שרציתי.

מתוך התמונות האלו- אני מסננת עוד כי שלא יהיה אלבום משעמם.

אני לא נותנת ללקוח לבחור בכלל. מי שסומך עלי שאני יודעת לצלם צריך לסמוך עלי גם על זה שאני יודעת לבחור, מאז שאני עושה ככה, עוד אף אחד לא התלונן.

• הוסף לסימניות
אני נותנת בדיסק.
גמבומייל צריך כ"כ להקטין עד שאי אפשר להגדיל את התמונה וקשה לבחור ככה.
למי שרוכש דיסק עם כל התמונות אני נותנת אותו ככה ובאיכות מלאה.
מי שלא עם חותמת.

• הוסף לסימניות
יש למישהו טיפ בשבילי להוריד כמות?
יוצא לי מלא מלא כפולים.
אני לא מצליחה להיות מחושבנת.

• הוסף לסימניות
מסננת בלייטרום
אממ טיפ להוריד כמות? עם הזמן זה בא...
עם יש לך ממש כפולים עם אותה פרצוף תורידי אחד מהם, לא משנה איזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;1424983:
אני לא נותנת ללקוח לבחור בכלל. מי שסומך עלי שאני יודעת לצלם צריך לסמוך עלי גם על זה שאני יודעת לבחור, מאז שאני עושה ככה, עוד אף אחד לא התלונן.

יפה לך...

מה את עושה עם הבעות פנים?
לא תמיד את מצליחה להכיר מספיק את הילד בכדי לדעת האם זו הבעה אמיתית שלו או לא, וגם צילמתי ילד כשמתי שהוא צחק או התלהב וכו' או פתח את הנחיריים, בעיני זה פחות מחמיא, אבל האמא ממש ממש אהבת את זה כי זה הילד שלי וכך הוא הכי מתוק וכו'....

• הוסף לסימניות
טוב, שיטת העבודה של רוזמרין היא מאוד שונה, ואני בטוחה שזה מרתיע חלק מהלקוחות.

אני מעדיפה לסנן על מסך גדול- כדי לא למחוק בתמונות הדומות בטעות את זו עם הפוקוס הכי טוב (בילדים, בדברים אחרים אין לי בעיה כזו),
מסננת את מה שאני אוהבת,
את זה מחתימה ומקטינה ושולחת למייל (שהלקוח יסתדר עם למצוא מייל, עוד לא היתה לי בעיה בנושא)
בצילום ילדים זה בד"כ פי 4 מהחבילה (אם לקחו חבילה של 20 - יקבלו 80 תמונות לבחירה בערך.)
אחרי בחירת התמונות ע"י הלקוח אני מתחייבת לתוך שבועיים עבודה מוכנה- וזה נשלח בג'מבו.
או אפשר לקחת דיסק אצלי בבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוטו טופ;1425415:
לא תמיד את מצליחה להכיר מספיק את הילד בכדי לדעת האם זו הבעה אמיתית שלו או לא, וגם צילמתי ילד כשמתי שהוא צחק או התלהב וכו' או פתח את הנחיריים, בעיני זה פחות מחמיא, אבל האמא ממש ממש אהבת את זה כי זה הילד שלי וכך הוא הכי מתוק וכו'....

זה מדהים אותי כל פעם מחדש, הפרצופים העקומים/ החיוכים המהממים שהכי מוצאים חן בעיני - אותם האמהות לא אוהבות.....
אני יכולה להבין למה רוזמרין אוהבת להשאיר לעצמה את הבחירה.

• הוסף לסימניות
הלואי עלי לבחור לבד.
ההורים בוחרים את מה שאני הכי לא אוהבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1424907:
אני מוחקת את התמונות שהפוקוס ברח, מתוך השאר אני מעבדת כמה תמונות בודדות ומעבירה ללקוחה תמונות מוקטנות עם חותמת מים לבחור.

אני עושה כנ"ל בדיוק אבל אם אין מייל ללקוחה אני אומרת לה מראש שאני אבחר לה.

נכתב ע"י יעל א;1425561:
הלואי עלי לבחור לבד.
מה שאת בכלל לא אוהבת ולא חושבת שיצא מוצלח אפשר למחוק ולא להראות לכתחילה

• הוסף לסימניות
כן ברור.
אבל מתוך מה שנשאר הם בוחרים את ההכי פחות..
אולי אנסה להציע להורים שאני אבחר להם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;1424983:
את הבחירה עצמה אני עושה בזמן הצילום. אח"כ בבית אני רק צריכה לחפש את התמונה שיצאה כמו שרציתי.

מתוך התמונות האלו- אני מסננת עוד כי שלא יהיה אלבום משעמם.

זה נחמד.
עד..... לסיטואצי'ה שאת בוחרת תמונות לילד חמוד עם חיוך מתוק.{לדעתך}
ואמו תשלול את התמונה בהחמצה.
"וו'או. איזה פרצוף הוא עושה פה...." מוכר לי פלוס. מנסיון אישי.
לא היו לך קטעים כאלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1425561:
הלואי עלי לבחור לבד.

יעלוש.
עם כל הכבוד. ההורים צריכים לאהוב ולא את.:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה