דרוש מידע על העצלות

• הוסף לסימניות
לאחר חודשיים של מנוחה חזרתי לפקוד את האתר. משער שחסרוני לא היה מורגש ומרגש במיוחד...

אני רוצה לנתח קצת את העצלות אבל אני מרגיש שיש המון מה לחפור בה ואשמח לעזרת הציבור.

אתחיל עם שאלות בסיסיות, הם דחפור אמיתי.

א. מהי ההגדרה למידת העצלות? (לא מחפש הגדרה מגוגל, אני יודע לבד לחפש..)
חוסר רצון לעבוד? גם העצל הכי גדול (חוץ ממקרי קיצון) אם תתן לו עבודה שמשמחת ומהנה אותו - הוא יעבוד בשמחה. האם עצלות פרושו התחמקות ממשימות שאני לא אוהב? אז הפתרון יהיה לעורר איכשהוא אהבה למשימות הללו?

ב. האם העצלות היא מידה (כמו הכעס) או משהו הרבה יותר עמוק בנפש?
הסבר דברי: אם אני מבין נכון האדם לפני החטא היה אמור לנוח כל הזמן, ורק קללת "בזעת אפך תאכל לחם" מכריחה אותו לעבוד. אם כן העצלות והרצון למנוחה היא טבע האדם מיסודו. גם החיות מרבות לנוח (אולי כי אין להם שום דבר טוב לעשות...)
גם העובדה שהאדם חייב שינה מוכיחה שיש בטבע האדם חיוב לנוח. (ולא כמו כעס שהאדם לא מוכרח אליו)

ג. מה ההפך מעצל? זריז? מתגבר? אולי משקיען?

ישנם שאלות נוספות בהמשך (פחות חופרות...) אבל עד כאן להיום

אשמח לשמוע את דעתכם.

• הוסף לסימניות
משפט מעניין ששמעתי פעם
"את הפטנטים הכי טובים המציאו עצלנים"

• הוסף לסימניות
עצלות בעיני זאת נטיה לא להתמקד ברווחים שאינם גשמיים ומידיים כמו סיפוק.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
משפט מעניין ששמעתי פעם
"את הפטנטים הכי טובים המציאו עצלנים"
זה אומר שגם החרוצים היו רוצים לא לעבוד, אבל הם פשוט עסוקים בלרוץ לעבוד עד שהם לא חושבים איך להמנע מהעבודה...

עצלות בעיני זאת נטיה לא להתמקד ברווחים שאינם גשמיים ומידיים כמו סיפוק.
סיפוק זה בעצם ההנאה מכך שגמרת לעבוד, לא?

• הוסף לסימניות
לאחר חודשיים של מנוחה חזרתי לפקוד את האתר. משער שחסרוני לא היה מורגש ומרגש במיוחד...

אני רוצה לנתח קצת את העצלות אבל אני מרגיש שיש המון מה לחפור בה ואשמח לעזרת הציבור.

אתחיל עם שאלות בסיסיות, הם דחפור אמיתי.

א. מהי ההגדרה למידת העצלות? (לא מחפש הגדרה מגוגל, אני יודע לבד לחפש..)
חוסר רצון לעבוד? גם העצל הכי גדול (חוץ ממקרי קיצון) אם תתן לו עבודה שמשמחת ומהנה אותו - הוא יעבוד בשמחה. האם עצלות פרושו התחמקות ממשימות שאני לא אוהב? אז הפתרון יהיה לעורר איכשהוא אהבה למשימות הללו?

ב. האם העצלות היא מידה (כמו הכעס) או משהו הרבה יותר עמוק בנפש?
הסבר דברי: אם אני מבין נכון האדם לפני החטא היה אמור לנוח כל הזמן, ורק קללת "בזעת אפך תאכל לחם" מכריחה אותו לעבוד. אם כן העצלות והרצון למנוחה היא טבע האדם מיסודו. גם החיות מרבות לנוח (אולי כי אין להם שום דבר טוב לעשות...)
גם העובדה שהאדם חייב שינה מוכיחה שיש בטבע האדם חיוב לנוח. (ולא כמו כעס שהאדם לא מוכרח אליו)

ג. מה ההפך מעצל? זריז? מתגבר? אולי משקיען?

ישנם שאלות נוספות בהמשך (פחות חופרות...) אבל עד כאן להיום

אשמח לשמוע את דעתכם.
אתה מצפה מהעצלנים לענות על כל השאלות הארוכות האלו?
עזוב אותם , נו באמת .
הגדרת העצלות כפי שמופיע במילון(בדקתי פעמיים ): כשיש כל כל הרבה שאלות בפרוג - להתעלם.;)

אבל באמת ? עצלות בעיני היא חוסר מוטיבציה כללי לעשות גם פעולות שהיית רוצה שייקרו .
(למרות הרצון להגיע ליעד אין את ההנעה הזו שגורמת לך לצעוד:steps:)

הנה אז עניתי לך
יששששש,
תמיד ידעתי שאני לא מהעצלנים!:giggle:

• הוסף לסימניות
אדם עצלן הוא אחד עם רצונוות ושאיפות כמו כולם
רק שהוא ספיציפית מצפה שהדברים יקרו מעצם או על ידי אחרים העיקר שתהיה בידם התוצאה הרצויה
הם מודעים למשימות אבל לא מוכנים/ מתעצלים לעשות את העבודה בדרך לתוצאה
העצלנים צריכים להכיר בעובדה שאף אדם אחר לא יעשה לנו את מה שאנחנו צריכים לעשות לעצמנו
כמו"כ עצלנים צריכים לעבוד מאד על ההתמדה כי הרצון כן מושיב אותם לעבודה אבל לזמן קצר ואז העצלות מכריעה

• הוסף לסימניות
עצלנות הרבה פעמים מתבטאת בפינוק... (או להפך)

• הוסף לסימניות
כמו"כ עצלנים צריכים לעבוד מאד על ההתמדה כי הרצון כן מושיב אותם לעבודה אבל לזמן קצר ואז העצלות מכריעה
דווקא מנסיוני כעצלן דווקא הכי קשה להתחיל.
איך אומר הרב פנגר: איזה כלי הכי קשה לשטוף בכיור?
תשובה: את הכלי הראשון...

• הוסף לסימניות
יש מצב שההפך מעצלן
זה פרפקציוניסט או שאפתן
כי בעצם העצל עסוק כל הזמן בלעגל פינות

• הוסף לסימניות
כל העניין במידה הזו זה לעורר את הרצון שמניע לפעולה כי ברגע שהרצון מתגבר על
העצלות אז יש חשק וכוח לעשיה וחוזר חלילה..

• הוסף לסימניות
אם יש רצון חזק לתוצאה מתחילים (אף אחד לא הבטיח על הסיום...)
אבל אין רצון מורחים את היום ולא עושים כלום
מצדיעה לכל לוחמי העצלות!!!

• הוסף לסימניות
מזדהה עם זה מאוד.
אגב, אומרים על אנשים עם הפרעת קשב וריכוז שקשה להם להתחיל משימות.
יש לי חברה שמגדירה את עצמה כעצלנית כרונית ואצלה זה מתבטא כ"אין לי כח" תמידי.
לפני כמה ימים שכנעתי אותה לשטוף סיר שישב אצלה במקרר עם אוכל 4 שבועות. היא לא שטפה את זה כל הזמן הזה בגלל שהיא לא היתה צריכה את הסיר.
כל יום שישי הם שוטפים את הסירים מהשבת הקודמת כי עכשיו היא צריכה לבשל בהם.
היא מאכילה את התינוקת שלה על הרצפה ולא בכסא אוכל כי אין לה כח להרים אותה.
היא מסרקת את הבנות שלה בערך פעם בחודשיים כי אין לה כח. (בין לבין היא דוחפת להם קשת על הראש וככה היא שולחת אותם למוסדות הלימוד.)
הבת שלה הגיעה אלי יום אחד עם גרב אחת כי זה מה שהם מצאו ולא היה לה כח לחפש עוד אחת.
וכו'.
לפי דעתי זה עצלנות למהדרין.

• הוסף לסימניות
מזדהה עם זה מאוד.
אגב, אומרים על אנשים עם הפרעת קשב וריכוז שקשה להם להתחיל משימות.
יש לי חברה שמגדירה את עצמה כעצלנית כרונית ואצלה זה מתבטא כ"אין לי כח" תמידי.
לפני כמה ימים שכנעתי אותה לשטוף סיר שישב אצלה במקרר עם אוכל 4 שבועות. היא לא שטפה את זה כל הזמן הזה בגלל שהיא לא היתה צריכה את הסיר.
כל יום שישי הם שוטפים את הסירים מהשבת הקודמת כי עכשיו היא צריכה לבשל בהם.
היא מאכילה את התינוקת שלה על הרצפה ולא בכסא אוכל כי אין לה כח להרים אותה.
היא מסרקת את הבנות שלה בערך פעם בחודשיים כי אין לה כח. (בין לבין היא דוחפת להם קשת על הראש וככה היא שולחת אותם למוסדות הלימוד.)
הבת שלה הגיעה אלי יום אחד עם גרב אחת כי זה מה שהם מצאו ולא היה לה כח לחפש עוד אחת.
וכו'.
לפי דעתי זה עצלנות למהדרין.
זה כבר יותר הזנחה (שצריכה טיפול), סליחה שאני אומרת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה