קורונה על התנהלותו של מוקד הקורונה, והמלצה חכמה

• הוסף לסימניות
הסיפור שלי מתחיל בתקופת הקרונה, זוכרים אותה? [מי האמין בכלל שנשכח אותה]
אז למי שזוכר היו אז כזה דבר בדיקות קורונה, שלוו בפולמוס כבד האם כן להיבדק או לא להיבדק.
בקהילה שלי ההוראה היה להיבדק, [ויש בקהילה שלנו שהחמירו להיבדק מה שיותר, בבחי' 'כל המרבה בבדיקות הרי זה משובח', והרבה לא עלתה בידם].
בכל אופן משרבו החיובים בבתי מדרשנו מתפילות ר"ה [שנעשו בקפסולות גרעניות ע"פ התנאים המחמירים ביותר כולל מסיכות לכל אורך התפילה, כניסות נפרדות, הכל כהוראות המחמירות והמשתנים של צו לבריאות העם], והחדשות הקהילה שהיו תמיד מי נדבק, נהפך למי עדיין לא נדבק, לא עמדתי ב'מה יאמרו', ובבחי' אל תפרוש מהציבור, התחלתי כבר להרהר ללכת להיבדק, ומשחבר קרוב מאוד התגלה כחיובי ורק היה לו צינון קל , הסקתי כי הגיע שעתי להיבדק [מיד נכנסתי לבידוד קל], כי גם חטפתי צינון קל מאוד מהממזגן של יו"כ [שאז 50% מהקהילה כבר נכנסו לבידוד והמזגן היכה במתפללים שנותרו ללא רחמים], ומשכהה חוש הריח, תפסתי את האומץ והלכתי להיבדק [קופ"ח לאומית], קבעתי שעה כרגיל חיכיתי שעה, הגיע התור לא נמצא הבדיקה חוזר למזכירות [מגורש החוצה], כמעט עשיתי אחור פנה בסוף נמצאה הערכה ונבדקתי, בתחושה של 90 % שיצא שלילי, אחרי יומים מגיע להפתעתי תשובה חיובי, תופס שוק נכנס להלם, צולל לדיכאון, הופך לאדיש, ומתחיל לקלוט שאתה הכנסתי את עצמי לכלא ביתי ביידים שלי, וואו, מתחיל לבכות מן המיצר קראתי י'ה, 'ממסגרים הוציאה נפשי', לא עזר כלום השיקצ'ה מקופ"ח מתקשרת להודיע שעלינו להיכנס לבידוד מיד, חוקרת מתי התחילו תסמינים [מה תסמינים הם גם לא יודעים להצביע] אומר לה איקס וואי, עונה על הכל, מודיעה שיש מוקד לאומית בשם 'מוקה' שאחראי לשחרר מבידוד [לשאלתי מה אומר השם 'מוקה' ענתה לי השיקצ'ה שזה הטעם שאהוב על המנהל של המוקד], עובר כמה ימים מתקשר אל מוקד 'מוקה' החמודים, מחכה חצי שעה, מגיע לשיקצ'ה שואל מתי צריך לצאת לפי החשבון שלי יוצא כך וכך, מגיעה התשובה 'לא' אלא כמה ימים אח"כ, למה [אני צועק]? כי צריך 10 ימים לפחות בידוד אחרי הבדיקה, אבל התסמינים החלו מזמן וכבר עברו 13 יום מאז, זה מה שמסרתי גם בטלפון הראשון לרופאת קורונה בלאומית, "אין מה לעשות" זה לא מתועד, מתקשר לרופא משפחה מבקש שיתעדת בתיק שהחלו תסמינים ביום כך וכך, מתעד וכותב שלפי החשבון יכול לצאת מהבידוד ביום זה וזה, מתקשר למוקד מחכה שעה, אומר שיבדקו בתיק יש אישור מרופא משפחה על תסמינים, אבל אין עם מי לדבר, היה עליך להתקשר ביום הראשון לתסמינים לעדכן את הרופא משפחה שיתעד בתיק!!! הבנתם???? ההגיון של ההוראות של משרד הבריאות או לאומית זה שהבן אדם יתקשר ביום הראשון של התסמינים לרופא שיתעד בתיק, ואם לא אז מתחילים לספור רק מהבדיקה ואם עשית בדיקה אחרי תקופת המחלה, תצטרך לחכות לפחות 13 יום, יומיים לתשובה ועודעו 10 ימים בידוד, ורק ביום ה13 תצטרך לחכות לאישור של השחרור.

את הסיפור של מוקד הקורונה במשרד הבריאות, שהשיקצ'ה שם הוסיפה כמה ימים טובים על הבידוד של בני משפחה שהסיקה משום מה בניגוד לחקירה הפדילוגית שלי שנכנסתי לבידוד חדר רק אחרי כמה ימים ממה שאמרתי לה, כבר פשוט חוצפה, ושאין אצל מי לערער ע"ז, והנציגה התעקשה שלא להקדים להתאריך הנכון, ושנתנה לי מייל לערעור שבכלל לא עובד, וגם שלא עונים שם בכלל.

המסקנה האישית שלי: שאילולא הוראת הרבנים שלנו להיבדק לא הייתי נבדק ולא ממליץ להיבדק.
המסקנה הכללית שלי: זה שצריך לעדן את רופא המשפחה מיד בתסמינים או לפחות כשהולכים להיבדק לבקש את הבדיקה מרופא המשפחה ולא מהמזכירות ולא לעשות בבדיקות החינמיות ללא הפנייה שמאריך את הבידוד שלא ע"פ חשבון התסמינים.

וקחו בחשבון שיכניסו אתכם בקלות בבידוד ומאוד יהיה קשה לתפוס את מוקד הקורונה לצאת משם.

אוייי. פעם היה קורונה... פעם היה קורונה...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לפי דבריכם על כל שיעול או צינון קל יש לעדכן את הרופא שיעדכן בתיק, ליתר ביטחון אם יתברר שיש קורונה
לא פלא שידי הרופאים עמוסות בעבודה ומערכת הבריאות קורסת...

• הוסף לסימניות
המסקנה האישית שלי: שאילולא הוראת הרבנים שלנו להיבדק לא הייתי נבדק ולא ממליץ להיבדק.
מי שחש בתסמיני הנגיף, נבדק וקיבל תשובה חיובית, לאחר שמחלים יכול להיפטר מחובת בידוד.
זאת לכל הפחות 3 חודשים מעת קבלת אישור מחלים.

• הוסף לסימניות
לפי דבריכם על כל שיעול או צינון קל יש לעדכן את הרופא שיעדכן בתיק, ליתר ביטחון אם יתברר שיש קורונה
לא פלא שידי הרופאים עמוסות בעבודה ומערכת הבריאות קורסת...

לא פלא על המכתב הזה

• הוסף לסימניות
אכן,
מנסיון מסביבתי:
1. לעדכן את הרופא האישי, ולדרוש שיכתוב בתיק על תחילת התסמינים. עוד לפני הבדיקה ותוצאותיה.
אחרת כל יום נספר.
2. לעדכן מידית על הפרדה בין בני המשפחה, וכניסה לבידוד, אפילו לפני הבדיקה והתשובה החיובית. מכיון שבני המשפחה יאלצו להתבודד בבית 14 ימים נוספים לאחר המפגש האחרון שלהם עם החולה!

• הוסף לסימניות
הסיפור שלי מתחיל בתקופת הקרונה, זוכרים אותה? [מי האמין בכלל שנשכח אותה]
אז למי שזוכר היה בדיקות קורונה, שלוו בפולמוס כן להיבדק או לא להיבדק.
בקהילה שלי ההוראה היה להיבדק, [ויש בקהילה שלנו שהחמירו להיבדק מה שיותר, בבחי' 'כל המרבה בבדיקות הרי זה משובח', והרבה לא עלתה בידם].
בכל אופן משרבו החיובים בבתי מדרשנו מתפילות ר"ה [שנעשו בקפסולות גרעניות ע"פ התנאים המחמירים ביותר כולל מסיכות לכל אורך התפילה, כניסות נפרדות, הכל כהוראות המחמירות והמשתנים של צו לבריאות העם], והחדשות הקהילה שהיו תמיד מי נדבק, נהפך למי עדיין לא נדבק, לא עמדתי ב'מה יאמרו', ובבחי' אל תפרוש מהציבור, התחלתי כבר להרהר ללכת להיבדק, ומשחבר קרוב מאוד התגלה כחיובי ורק היה לו צינון קל , הסקתי כי הגיע שעתי להיבדק [מיד נכנסתי לבידוד קל], כי גם חטפתי צינון קל מאוד מהממזגן של יו"כ [שאז 50% מהקהילה כבר נכנסו לבידוד והמזגן היכה במתפללים שנותרו ללא רחמים], ומשכהה חוש הריח, תפסתי את האומץ והלכתי להיבדק [קופ"ח לאומית], קבעתי שעה כרגיל חיכיתי שעה, הגיע התור לא נמצא הבדיקה חוזר למזכירות [מגורש החוצה], כמעט עשיתי אחור פנה בסוף נמצאה הערכה ונבדקתי, בתחושה של 90 % שיצא שלילי, אחרי יומים מגיע להפתעתי תשובה חיובי, תופס שוק נכנס להלם, צולל לדיכאון, הופך לאדיש, ומתחיל לקלוט שאתה הכנסתי את עצמי לכלא ביתי ביידים שלי, וואו, מתחיל לבכות מן המיצר קראתי י'ה, 'ממסגרים הוציאה נפשי', לא עזר כלום השיקצ'ה מקופ"ח מתקשרת להודיע שעלינו להיכנס לבידוד מיד, חוקרת מתי התחילו תסמינים [מה תסמינים הם גם לא יודעים להצביע] אומר לה איקס וואי, עונה על הכל, מודיעה שיש מוקד לאומית בשם 'מוקה' שאחראי לשחרר מבידוד [לשאלתי מה אומר השם 'מוקה' ענתה לי השיקצ'ה שזה הטעם שאהוב על המנהל של המוקד], עובר כמה ימים מתקשר אל מוקד 'מוקה' החמודים, מחכה חצי שעה, מגיע לשיקצ'ה שואל מתי צריך לצאת לפי החשבון שלי יוצא כך וכך, מגיעה התשובה 'לא' אלא כמה ימים אח"כ, למה [אני צועק]? כי צריך 10 ימים לפחות בידוד אחרי הבדיקה, אבל התסמינים החלו מזמן וכבר עברו 13 יום מאז, זה מה שמסרתי גם בטלפון הראשון לרופאת קורונה בלאומית, "אין מה לעשות" זה לא מתועד, מתקשר לרופא משפחה מבקש שיתעדת בתיק שהחלו תסמינים ביום כך וכך, מתעד וכותב שלפי החשבון יכול לצאת מהבידוד ביום זה וזה, מתקשר למוקד מחכה שעה, אומר שיבדקו בתיק יש אישור מרופא משפחה על תסמינים, אבל אין עם מי לדבר, היה עליך להתקשר ביום הראשון לתסמינים לעדכן את הרופא משפחה שיתעד בתיק!!! הבנתם???? ההגיון של ההוראות של משרד הבריאות או לאומית זה שהבן אדם יתקשר ביום הראשון של התסמינים לרופא שיתעד בתיק, ואם לא אז מתחילים לספור רק מהבדיקה ואם עשית בדיקה אחרי תקופת המחלה, תצטרך לחכות לפחות 13 יום, יומיים לתשובה ועודעו 10 ימים בידוד, ורק ביום ה13 תצטרך לחכות לאישור של השחרור.

את הסיפור של מוקד הקורונה במשרד הבריאות, שהשיקצ'ה שם הוסיפה כמה ימים טובים על הבידוד של בני משפחה שהסיקה משום מה בניגוד לחקירה הפדילוגית שלי שנכנסתי לבידוד חדר רק אחרי כמה ימים ממה שאמרתי לה, כבר פשוט חוצפה, ושאין אצל מי לערער ע"ז, והנציגה התעקשה שלא להקדים להתאריך הנכון, ושנתנה לי מייל לערעור שבכלל לא עובד, וגם שלא עונים שם בכלל.

המסקנה הכללית שלי: זה שצריך לעדן את רופא המשפחה מיד בתסמינים או לפחות כשהולכים להיבדק לבקש את הבדיקה מרופא המשפחה ולא מהמזכירות ולא לעשות בבדיקות החינמיות ללא הפנייה שמאריך את הבידוד שלא ע"פ חשבון התסמינים.

וקחו בחשבון שיכניסו אתכם בקלות בבידוד ומאוד יהיה קשה לתפוס את מוקד הקורונה לצאת משם.

אוייי. פעם היה קורונה... פעם היה קורונה...
אז כדאי לעדכן רופא ביום שמתחילים התסמינים ולאחר 13 יום להבדק, לא?

• הוסף לסימניות
אבל מי אמר שהיא שיקצ'ע?
אולי היא אישה חרדית שעובדת שם?
אולי אישה מבוגרת טובת לב שפועלת על פי ההנחיות?

ראית אותה? אתה יודע עליה משהו?
למה לזלזל בצורה כזו?
ממש הפריע לי.

זה נכתב לשם הקרוז'.
כראה שמדובר בכלל באישה מבוגרת חרדית אשתו של רב ידוע מאוד צנועה וחסודה.
טובת לב ועומדת בראש אחד מארגוני החסד הידועים.

• הוסף לסימניות
זה נכתב לשם הקרוז'.
כראה שמדובר בכלל באישה מבוגרת חרדית אשתו של רב ידוע מאוד צנועה וחסודה.
טובת לב ועומדת בראש אחד מארגוני החסד הידועים.
הבנתי.
אבל הומור לא חייב להיות פוגעני.

• הוסף לסימניות
אכן, זו ההתנהלות בלאומית. גם במקרה שקרה לנו סירבו להתייחס ליום תחילת התסמינים, והתייחסו רק ליום הבדיקה (שאליה חיכיתי חמישה ימים!). כשציינתי באוזני הרופאה שעשתה את הבירור הרפואי שהפציינט יישאר יותר מן הדרוש בבידוד היא אמרה לי 'נכון, אבל אלו הנהלים'. נאמר לי במפורש שלאומית דורשת עדכון תסמינים בזמן אמת ולא רטרואקטיבית
לעומת זאת, במכבי, הולכים אחורה גם שבוע מהבדיקה, גם אם לא עדכנת תסמינים בזמן אמת. כל מה שתאמר בחקירה הראשונה אחרי תוצאת הבדיקה - מתקבל. החשיבו גם צינון קל כתסמין ראשוני וחישבו בהתאם.

• הוסף לסימניות
מה האובססיה הזו מה משרד הבריאות מחליט על הבידוד שלכם.
זה מפריע לכם משהו? באמת מפחדים ששוטר יתפוס אתכם? לא מצליח להבין.

במקרה ששוהים במלונית קופת החולים קובעת לעניין השחרור כנ"ל, זה עשוי להקשות מאוד.

• הוסף לסימניות
במקרה ששוהים במלונית קופת החולים קובעת לעניין השחרור כנ"ל, זה עשוי להקשות מאוד.
מלונית אני מבין. אני מדבר על בידוד בית. מה כ"כ מעניין אתכם מה רשום במשה"ב אם אתם חייבים בידוד או לא.

• הוסף לסימניות
מה האובססיה הזו מה משרד הבריאות מחליט על הבידוד שלכם.
זה מפריע לכם משהו? באמת מפחדים ששוטר יתפוס אתכם? לא מצליח להבין.

אכן!!
יש לי קרוב משפחה שהם הגיעו ב9.00 על הבוקר בחג וכולם ישנו, השוטרים העירו אותם בדפיקות רמות, הם מאוד נבהלו, וכשההורים אמרו שהילדים ישנים, לא ויתרו ובקשו מהם להציד את כל הילדים אחד אחד יחד עם הת"ז שלהם והספח וכו'.
רשעים ארורים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה