כללי על וקטורי ועל ויקטורי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לפעמים אני חושבת, מה התועלת במבחן הכניסה לפורום הזה, אם נכנסים לכאן גם כאלה שאין להם מושג בגרפיקה?
אולי, מנהלים נכבדים, תשלבו במבחן גם את השאלה מה הוא אובייקט וקטורי, ואיך מאייתים אותו.
זה קצת מביש שבחלון הראווה של 'עיצוב גרפי' חרדי יש כל פעם מספר נושאים עם שגיאת כתיב כל כך צורמת.
מבלי לפגוע באף אחד - אני פשוט סבורה שמי שכותב 'ויקטורי' אחרי כל כך הרבה הפצרות, לא באמת מתמצא בנושא הבסיסי הזה.

• הוסף לסימניות
יש צדק בדבריך, אם כי איות לא נכון עדיין לא קובע את רמת המעצב.
ואם כבר אתה פותח את הנושא, צריך לפנות להנהלה מדוע מתעכב הביצוע של חלוקת הפורום לרמות שונות לפי רמת המעצב כמו שהוחלט על ידם באחד האשכולות, זה כ"כ מורכב ומסובך?

• הוסף לסימניות
יעלי,
אני חושבת ששגיאות כתיב לא אומרות כלום על רמת העיצוב והמעצב!
שגיאות כתיב יכולות להגיע מכמה סיבות:
-הקלדה מהירה
-עולים חדשים וכאלה
-בסה"כ זה מילים לועזיות ואף אחד לא קבע איך מאייתים אותם בעברית!!

מה שכן, את כן צודקת שמתבקש שתהיה רמה בסיסית מסוימת בעיצוב לפני הכניסה לפורום..

• הוסף לסימניות
על זה נאמר "קוצו של יוד"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גאולונת;383257:
יעלי,
-הקלדה מהירה
-עולים חדשים וכאלה

גאולונת, אני לא כל כך מסכימה איתך בנקודה הזו מהסיבה הפשוטה. שהטעות לא נובעת מזה שלא יודעים איך מאייתים מלועזית לעברית, אלא היא נובעת מזה שלא מבינים מה זה "וקטורי" ומה זה "ויקטורי".

ויקטורי - סגנון של התקופה הויקטוריאנית
וקטורי - מושג מתמטי.

פעם כתבתי על זה מאמר שלם פה בפורום אבל זה לא עזר כלום אז אין טעם סתם להרחיב. השגיאות האלה מאד צורמות, אבל אין מה לעשות.

• הוסף לסימניות
איות לא נכון כאשר כוונת המחפש ברורה, אינה מעידה על רמתו בכלום!
זה קטנוניות להתפס לאיזו יוד שמשתחלת לפעמים בטעות.

אבל אין ספק שמבחן כלשהו ע"מ לסנן רמה בהחלט רצוי.

• הוסף לסימניות
אל תריבו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;383300:
איות לא נכון כאשר כוונת המחפש ברורה, אינה מעידה על רמתו בכלום!
זה קטנוניות להתפס לאיזו יוד שמשתחלת לפעמים בטעות.

אבל אין ספק שמבחן כלשהו ע"מ לסנן רמה בהחלט רצוי.

נכתב ע"י גאולונת;383257:
יעלי,
-הקלדה מהירה
-עולים חדשים וכאלה

זה יפה שאתם מנסים ללמד זכות, אבל הטיעונים ממש מגוחכים...(טעות? הקלדה מהירה? עולים חדשים? לכולם התפלקה י' קטנה באמצע הוקטורי?)
גם 'פוטושופ' ו'פי די אף', ו'פונטים', ו'קומפוזיציה' - כולם מילים לועזיות, מישהו הרשה לעצמו פעם לעוות אחת מהן? כל ילד שמתחיל ללמוד אנגלית יודע ש-vector לא יכול להיקרא ויקטור.
mig,
מצטערת, לא מכירה את המילה 'קטנוניות' בתחום העיצוב והדפוס.

לסיכום, אין לי הרבה מה להוסיף. רק שאם לא שומרים על רמה מקצועית מסויימת בפורום, הסוף יהיה שהיא תרד עוד קצת ועוד קצת, עד שיקרה מה שקורה לרוב הפורומים, פשוט צומח אחד חדש ואיכותי יותר. לא חבל?

• הוסף לסימניות
יעלי, לא צריך להיות כל כך קשוחים לדעתי. אני חושבת שהטעות נובעת מכך, שרוב אלה שהולכים לתחום הגרפי, לא באים מהתחום הריאלי ולכן המושג VECTOR לא אומר להם כלום.

נראה לי שרוב הגרפיקאיות המתחילות באות מהסמינר, ושם הן לומדות עם מורות שלא בהכרח יודעות אנגלית [או מתמטיקה] ולא מבטאות את זה נכון והן מנחילות ומשרישות את המושגים השגויים האלה לתלמידות. והתלמידות שלא בהכרח יודעות אנגלית [או מתמטיקה] לא יודעות שהן לומדות מושגים לא נכונים.

סתם דוגמא באחד השיעורים שאני משתתפת בהם המרצה אמר מילה לתאר משהו בתוכנה ולא קרא אותה נכון מאנגלית. עיוות אותה קצת. בהמשך השיעור, בכל פעם כשהתלמידות רצו להתיחס למילה הזו, חזרו על אותה השגיאה.

אז זה לא אומר שמישהי מהן ברמה לא גבוהה. זה אומר שיש בורות בתחומים מסויימים אבל בתור גרפיקאיות יש להן זכות קיום בדיוק כמו לך או לי, רק שאנחנו מבינות טוב יותר את המושגים שאנחנו כותבות או מבטאות ולכן יודעות לאיית אותן נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaeli;383388:
mig,
מצטערת, לא מכירה את המילה 'קטנוניות' בתחום העיצוב והדפוס.

חמודה,
אבל עכשיו אני ארד לקטנות:
תסתכלי במקלדת מי נמצאת מתחת לו' מצד שמאל?
נכון, האות י'!

שמעת פעם על טעויות מקלדת?

מילא היית מתיחסת לחסר בהכרת המושגים השונים, מילא.
היית מתייחסת לאלו שמכירים את המושגים ולא יודעים להשתמש בהם מילא.
לרדת לקטנוניות שבין ויקטורי לוקטורי, בשעה שיתכן בהחלט שזה נובע מטעות בעוד אותו אחד יכול להיות מוכשר מאד בתחום, ומקצועי לא פחות.

אני בעד לשים מסננת, אני מאד מחכה להשתדרגות הפורום.
אבל אם זו תהיה דרך הסינון...

• הוסף לסימניות
על זֵכֵר או זָכָר - התחייב רבו של שאול המלך מיתה....
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;383739:
על זֵכֵר או זָכָר - התחייב רבו של שאול המלך מיתה....
:)

מדרש ידוע ומוכר, וגם נכון מאד אבל... לא רלוונטי לפה.
ואת זה אני אומרת למרות שהשימוש במילה "ויקטורי" משגע אותי. בכל פעם אני רוצה לכתוב משהו ומתאפקת. פעם לא התאפקתי ולא ראו זאת בעין יפה אז עד שלא נפתח האשכול הזה, השתדלתי לא לכתוב על זה יותר.

• הוסף לסימניות
לכן הוספנו חיוך, ג'ינג'ית. רבותינו לא אסרו לחייך בימי הספירה :)

• הוסף לסימניות
רבותינו אסרו להתגלח והסמיילי שלך מגולח!

• הוסף לסימניות
yaeli צודקת

עם כל הכבוד לכל המעצבים החשובים.....
אני לא באמת חושב שמדובר כאן בטעויות מקלדת ושאר ירקות (mig - בפורום צילום לא נתקלתי בטעויות חוזרות כאלה).

ומי אמר שזה מציג את רמת המעצבים? מה שנאמר הוא שצריך להקפיד על המושגים,
vector הינו מונח מעולם המתמטיקה, וכל מי שיודע מה הוא אומר, לעולם לא יתבלבל בהקלדתו (ומקסימום יתקן עצמו).

כי ויקטור זה שם של דוד חביב וחייכן עם כרס עבה :)

• הוסף לסימניות
לדעתי, נסחפתם...
ולגבי הנושא עצמו: גם המורה שלי לא ידעה מה זה comma כשנפגשנו בזה באינדיזיין. ועדיין זה לא הוריד כהוא זה מכושר העיצוב שלה והידע.
לדעתי כל הפורום הזה הוא מעין גוף של חסד, כך אני מסתכלת על זה. וחסד עושים גם עם מי שלא יודע טוב אנגלית

• הוסף לסימניות
לדעתי, נסחפתם...
ולגבי הנושא עצמו: גם המורה שלי לא ידעה מה זה comma כשנפגשנו בזה באינדיזיין. ועדיין זה לא הוריד כהוא זה מכושר העיצוב שלה והידע.
לדעתי כל הפורום הזה הוא מעין גוף של חסד, כך אני מסתכלת על זה. וחסד עושים גם עם מי שלא יודע טוב אנגלית (וחלק גדול מהציבור החרדי לא יודע טוב) אפשר לעזור ורפשר לא.
(ואם זה מקומם מישהו, לא לכך היתה הכוונה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעליקה;383954:
לדעתי כל הפורום הזה הוא מעין גוף של חסד, כך אני מסתכלת על זה. וחסד עושים גם עם מי שלא יודע טוב אנגלית (וחלק גדול מהציבור החרדי לא יודע טוב) אפשר לעזור ורפשר לא.
(ואם זה מקומם מישהו, לא לכך היתה הכוונה)

אז מתקנים אותכם, ואתם, במקום לשאול "מה זה וקטור"? (ואני בטוח שאחוז גבוה כאן לא יודע מאין הגיע המונח), אתם מתלוננים על קטנוניות, ומכשירים הכל בשם החסד?

אדרבה, מקצוען אמיתי מקפיד להתבטא נכון, וכאן מדובר ב"טעות" כל כך נפוצה, שפלא שעוד לא עברה מהעולם.

• הוסף לסימניות
הצעה לסדר: החובבנים יכתבו מהיום 'בוריס' והאחרים יכתבו 'וקטור',
כך לא יתרעמו זה על זה ויהי' שלום על ישראל! - - -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה