כללי על מי האחריות?

• הוסף לסימניות
קצת נסערת והרבה תוהה...
עימדתי ספר לימוד, שלחנו להדפסה בבית דפוס מכובד, עמדתי מול גב' אחת שדאגה שכל דבר יהיה תקין והעבודה יצאה יפה ומכובדת.
למהדורה שניה הגדלנו את גודל הדף והלקוחה החליטה להדפיס במקום אחר, כמובן זול יותר. היא עבדה עם מישהו שאולי נקרא "דילר" - הוציא פלטות במקום אחד, כריכה במקום אחר וכריכיה- לא יודעת-אולי גם מקום אחר. לא היה לי כ"כ עם מי לדבר ולברר שהכל כמו שצריך, היו לא נחמדים וקצרים, העתק שמש הגיע מטושטש-כי הם לא מוציאים העתק שמש דיגיטלי (כמו שכן עשו בדפוס הקודם) ולכריכה-וכאן הבעיה- לא שלחו העתק שמש בכלל!.
לצערי, בטעות ללא הגדלתי את גודל הכריכה לגודל החדש. כנראה בעקבות הלחץ שהיה להוציא את החומר לדפוס מהר (לא משנה שאח"כ ישב אצלם כמעט שבוע לפני שהדפיסו) ואולי מכיוון שלא היה אחד אחראי שטיפל בהכל מא-ת לא עלו על הבעיה עד לכריכיה.
הם התקשרו ללקוחה לספר על הבעיה, והציעו לחתוך את הקצוות של הספר כדי שיתאים לגודל הכריכה ודרשו על זה 800 ש"ח.
הלקוחה לא בקשה ממני לשלם על הפשלה עדיין, אם כי יתכן שאני חייבת ע"פ דין תורה.
אבל השאלה שלי היא- אם לא קבלנו העתק שמש לכריכה, (מה גם שגודל הכריכה ברוטו כן התאים לגודל הספר)האם אין האשמה גם בדפוס?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

• הוסף לסימניות
לא ברור על מה 800 שח אם היחס גודל בפרופורציה היה זהה כמו שאני מבינה?

• הוסף לסימניות
גודל הכריכה היה בפרופורציה לספר אבל קטן יותר, אם היו שואלים אותי, הייתי משאירה את סימני הבליד ולא חותכת כלום. אבל לא שאלו..

• הוסף לסימניות
האשמה הבלעדית היא על מי שאישר הדפסה ללא העתק שמש.
מה שבסיפור פה לא מובן ברור מיהו.

• הוסף לסימניות
לא אני, מהרגע ששלחתי את החומר לדפוס ראיתי את ההעתק שמש לחוברת , ומאז לא הייתי בעניינים. שמעתי על הכל אחרי שהחוברות היו כבר בחנויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;617530:
האשמה הבלעדית היא על מי שאישר הדפסה ללא העתק שמש.
מה שבסיפור פה לא מובן ברור מיהו.
מה פרוש לא ברור?
כתוב בפרוש שלא היה עתק שמש.
מצד שני הטעות היתה כבר אצלה,
כך שבמקרה הזה נראה לי יותר שהגרפיקאית אשמה,
אם כי אני לא כל כך בטוח,

• הוסף לסימניות
למען האמת, לא ברור כי לא היה לי כח להתעמק בסיפור.

רק כתבתי את הכלל, העתק שמש עושים בדיוק בשביל למנוע בעיות כאלו,
מי שאישר להדפיס בלי העתק שמש, לוקח על עצמו את האחריות לטעויות כאלו.

במקרה רגיל מי שמאשר העתק שמש,
הוא האחראי גם לטעויות כמו טקסט, גודל וכו'.

• הוסף לסימניות
ז"א שברגע שהדפוס הריצו כריכה בלי העתק שמש - גם הם אשמים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה