כללי על מי חלה האחרויות על טעיות בעבודה?

• פותח הנושא mc
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לאחר שהגרפיקאית שלחה את העבודה לדפוס
והלקוח חתם על העתק השמש,
התגלו טעויות הקלדה.
האם האחריות חלה על הלקוח או על הגרפיקאית?

• הוסף לסימניות
אם הוא ראה העתק שמש ולא בדק אותו כמו שצריך - בעיה שלו
מה גם שהקלדת החומר לא אמורה להיות באחריות הגרפיקאית
הוא צריך לעשות הגהה עוד לפני שיש העתק שמש, בשלב הסקיצות

• הוסף לסימניות
חד משמעי על מי שאישר העתק שמש.
כמובן שמומלץ תמיד להדגיש זאת ללקוח לפני ההדפסה שאין אחריות על שום טעות.

גם במקרים שאני אחראי על ההדפסה אני שולח את אותם קבצים ללקוח ומבקש אישור על קבצים אלו.

• הוסף לסימניות
הלקוח שחתם על העתק השמש-
עליו חלה האחריות.

• הוסף לסימניות
כל עוד הלקוח חתם הטעות חלה עליו! לכל הדעות! ולפי כל השיטות!

החתימה פירושה: אני מסכים עם כל מה שיש בעבודה!

לכן אני תמיד מדגישה ללקוחות שלי לעבור ולראות שאין שום שגיאת כתיב, או שוני בצבע וכו'..
ומהרגע שמדגישים זאת הלקוחות מתייחסים יותר. ונמנעות טעויות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ברור שהלקוח אשם!!
בגלל אי נעימויות כאלה, אני מחתימה בגמר העבודה את הלקוח על טופס שאומר שהוא בדק הכל טקסטים וכו' ומאשר כי העבודה מאושרת מבחינתו... וכך זה חוסך הרבה בעיות.. (זה גם טוב לכאלה שמקבלים עבודה גמורה ופתאום אחרי שבוע, רוצים לשנות הכל.. באותו מחיר..)

• הוסף לסימניות
חד משמעית - לאחר חתימה אחריות על הלקוח בלבד.
אומנם כולם אמרו את זה לפני, אבל אולי זה יעזור להראות ללקוח שזה כלל מנחה אצל כל הגרפיקאים.

• הוסף לסימניות
לא רק שאישר את העתק השמש גם חתם עליו
חד משמעית אחריות שלו

• הוסף לסימניות
גם אני נתקלתי בבעיה דומה,
הוצאנו העתק שמש ונתגלתה בעיה קטנה בצבעים,
הגרפיקאי התבקש לתקן ולשלוח לדפוס, בקובץ שתוקן על ידו השתבש הכיתוב, והוא לא שם לב לכך,
על מי האחריות במקרה דנן?

• הוסף לסימניות
דמיון, לכן נהוג שגם אחרי התיקון הקטן ביותר מראים קודם ללקוח להגהה נוספת.

חשוב להדגיש בפני הלקוח לעבור על הטקסטים. הרבה פעמים קורה שהלקוח מתרכז בעיצוב ובשילוב הצבעים וכו' ושוכח להסתכל על הטקסט שהוא בעצם החשוב ואז הוא מאשר עם טעויות מצערות שהלקוח - ורק הוא - אחראי עליהם.

לפעמים לקוח מבקש ממני רק להוסיף בס"ד ולשנות אות ואני שולחת לו להגהה חוזרת כדי למנוע בעיות כאלו.
(רוב הלקוחות אומרים שאין בכך צורך וכו' אך אני אומרת להם שבלי אישור שלהם העבודה לא תרד לדפוס והם מבינים את העניין).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה