על עלים ורעלים - - -

• פותח הנושא yaeli
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת איך אתם מתייחסים לפרסומים האחרונים בנוגע לעלים שמוכרים לנו.
נדמה לי שהפרשה קצת שקעה לה, והלא מדובר בסכנת חיים של ממש, מאחר וכמויות ההדברה שמגיעים אלינו בשקיות התמימות הם מעבר לתקן ומעבר לכל הגיון.
אפילו עלה חשש שהחומרים הרעילים גרמו לעליה במחלות בציבור החרדי, והאשכולות שנפתחים פה מדיי כמה ימים על עוד מישהו ועוד מישהי שחלו במחלה, מצמררים אם יש קשר או אין.

אני הפסקתי לעת עתה לקנות עלים, אבל כל כך קשה להסתדר בלעדיהם...
המרק הוא לא מרק, הדגים לא דגים, והסלטים...:(

למי יש עצה?

• הוסף לסימניות
אולי תיקחי את העלה שבחתימה שלך...
הוא נראה נקי ורענן:)

• הוסף לסימניות
לי נראה שזה יצא מכל פרופורציה, וללא ספק התקשורת ליבתה את הרעש מאינטרסים ברורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaeli;932732:
אני הפסקתי לעת עתה לקנות עלים, אבל כל כך קשה להסתדר בלעדיהם...
המרק הוא לא מרק, הדגים לא דגים, והסלטים...:(

למי יש עצה?

גם אני חושבת ע"כ...
בכל מקרה עבור מרקים אפשר לקנות "עם תולעים" לבשל, לסנן דרך בד צפוף ולהשתמש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;932764:
גם אני חושבת ע"כ...

למה לא צריך לבדוק לפני הבישול?

• הוסף לסימניות
שמעתי שחסלט כרגע משתמשים בפחות ריסוס וגם שוטפים היטב.
אין לי אחריות.
אבל כמדומני שב"בתוך המשפחה" היה כתוב שאפשר לשטוף בחומר חיטוי, אז אולי זה מנקה קצת מחומרי הריסוס.
אה, ואולי לא.:confused:

• הוסף לסימניות
מקורות יודעי דבר טוענים כי ירק מגידול רגיל מרוסס יותר כי הוא גודל בסביבה פתוחה ולא מוגן בחממות.
אגב - קיים בקרב האורגניים מבחן בשם "מבחן התולעת" שתכליתו - מה שהתולעת יכולה לאכול , גם אתה יכול לאכול.
אני אוכל ללא חשש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;932764:
גם אני חושבת ע"כ...

נכתב ע"י אהובה ו;932771:
למה לא צריך לבדוק לפני הבישול?

תיזהרי מלפסוק הלכות!!!
זה לא כל כך פשוט !!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;932757:
לי נראה שזה יצא מכל פרופורציה, וללא ספק התקשורת ליבתה את הרעש מאינטרסים ברורים.

זה מה שנקרא גישת בת יענה, לטמון את הראש באדמה;)
וברצינות, אני חושבת שזו טעות להאשים את התקשורת בניפוח העניין. הנושא מספיק חשוב בכדי שניקח אותו לתשומת ליבנו גם אם התקשורת עשתה מזה קצת עניין.
הרב עמאר זעק כנגד העוול והנזק הבריאותי שנגרם לציבור החרדי כתוצאה מהריסוס, אז גם הוא בעל אינטרסים שניפח את העניין? בכלל, יש כזה דבר 'פרופורציה' בענייני סכנת נפשות?
אני הייתי מצפה שאנחנו בתור ציבור חרדי 'נעשה מזה עניין', והנה - שתיקה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;932817:
מקורות יודעי דבר טוענים כי ירק מגידול רגיל מרוסס יותר כי הוא גודל בסביבה פתוחה ולא מוגן בחממות.
אגב - קיים בקרב האורגניים מבחן בשם "מבחן התולעת" שתכליתו - מה שהתולעת יכולה לאכול , גם אתה יכול לאכול.
אני אוכל ללא חשש.

סתירה!
התולעים לא יכולות לאכול, כי זה מרוסס => גם אנחנו לא יכולים לאכול

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dem;932894:
סתירה!
התולעים לא יכולות לאכול, כי זה מרוסס => גם אנחנו לא יכולים לאכול
זה בדיוק מבחן התולעת
אני לעומת זאת - אוכל ללא חשש, ואני מרויח שאחר כך התולעים לא יאכלו אותי :)

• הוסף לסימניות
שמעתי השבוע את הרב ויא (בקול חי)
אין בעיה לקנות ירקות מגידולים מפוקחים – מחברות רציניות וגדולות.
הבעיה היא בכל החברות הקטנות שאין להם מספיק פיקוח.
לפי התקן מדבירים את זה מס' מסויים של ימים לפני השיווק, שאז החומר מתנדף כשזה כבר בחנויות.

הבעיה היותר גדולה היא להשתמש בירקות ללא שום פיקוח, ולנסות לנקות, כי שם מדברים בכמויות הרבה יותר גדולות, מכיון שכמות החרקים רבה יותר גדולה, ואם יש בעיה אז זה שם.

העיקר שיהיה לבריאות!

• הוסף לסימניות
הרב ויא הוא לא המשגיח של חסלט? (...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaeli;932981:
הרב ויא הוא לא המשגיח של חסלט? (...)
לא. חסלט לא קשורה לרב ויא והוא בכל אופן ממליץ עליהם מבחינת כשרות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה